SON DAKİKA
Hava Durumu

Technomix’te CHP’li patrona büyük tepki!

CHP’li Nilüfer Belediye Meclis üyesi Murat Yıldırım’ın amcasına ait olan ve Yıldırım’ın da ortağı olduğu Technomix firmasında başlatılan grev 22. gününü doldururken, iddiaya göre fabrikada çalışan işçilere baskı da her geçen gün artıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2022 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2022 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Technomix’te CHP’li patrona büyük tepki!

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mesut Erdem, firmada örgütlendikleri günden beri 30 kişinin işten çıkarıldığını aktardı. Nilüfer Belediyesi önünde eylem yapmak isteyen işçilere izin verilmezken, CHP’nin suskunluğu ise devam ediyor. 


Çalışanların çoğunu kadınların oluşturduğu Technomix firmasında uzun süredir devam eden sendikalaşma krizi, 5 Ağustos tarihinde Türk Metal Sendikası’nın grev kararı ile yeni bir boyuta taşındı. İşçilerin sendikaya üye olmalarının önüne kesmek için direndiği ileri sürülen Technomix firmasının CHP’li patronu, toplu görüşme sürecinde işi yokuşa sürdü. Bunun üzerine Türk Metal Sendikası grev kararı alırken, 5 Ağustos’tan beri fabrikada grev devam ediyor. 


BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEME İZİN VERİLMEDİ
Technomix firmasının ortağı olan Murat Yıldırım, CHP Nilüfer Belediye Meclis üyesi. Yine firmanın insan kaynakları müdürü Tuğçe Savaş da Nilüfer Belediye Meclisi üyesi. Hal böyle olunca, normal şartlarda kadınlara yönelik bu girişimlere karşı yeri göğü ayağa kaldırması gereken CHP, tüm çağrılara rağmen yaşananlara kör ve sağır davranıyor. Türk Metal Sendikası, grevdeki işçilerle beraber CHP’li Nilüfer Belediyesi’nin önüne giderek hem siyah çelenk bırakmak hem de iki meclis üyesi Murat Yıldırım ve Tuğçe Savaş’ı istifaya davet etmek istedi ancak Valilik burada yapılacak eylemi yasakladı. İşçiler ve sendika yasak kararının ardından açıklamalarını Technomix firmasının önünde yaptı.


30 İŞÇİYİ ÇIKARTTILAR
Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mesut Erdem, Türk Metal Sendikası olarak şubat ayından bu yana örgütlü olduklarını belirtirken, “Toplu İş Sözleşme görüşmelerinin tıkanması sonucu 5 Ağustos’tan bu yana Technomix ve Final Control fabrikasında grevdeyiz. Bu fabrikanın ayrıca özelliği çalışanlarının %98 ‘nin kadın olmasıdır. Buraya kadar her şey normal! Fakat kendilerini her platformda sosyal demokrat ulusalcı olarak adlandıranlar,  Technomix fabrikasında yönetici olanlar  ayrıca Nilüfer Belediyesi’nde Meclis Üyesi olan  Murat Yıldırım ve Tuğçe Savaş örgütlendiğimiz günden bu yana toplamda 30’a yakın işçiyi işten attı” ifadelerini kullandı.


SÜREKLİ TUTANAK TUTUYORLAR
CHP’li patron ve yöneticilerin işletme içinde sürekli tutanak tutarak, fabrikanın içerisinde ikna odaları oluşturup sendikaya destek veren herkesi baskı altına aldıklarını iddia eden Erdem, “Daha dün 6 kişiyi yasal olmamasına rağmen ücretsiz izne gönderdiler ve bir arkadaşımızı yine greve destek verdi diye işten attılar. Bu ve bu gibi durumların hiç birisi, Sosyal demokrat kimliğine bürünmüş, ayrıca da; CHP Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeliği yapan bu şahıslar çok acil ve derhal Nilüfer Belediyesindeki görevlerinden ihraç edilmelidirler. Buradan kendilerine sesleniyorum. İşçinin üzerinden ellerinizi çekin. Derhal istifa edin” dedi. 


“GREVİ KIRMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR”
Bursa Şehir Gazetesi’ne konuşan Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mesut Erdem, firmada çalışanlara ciddi mobbing uygulandığını söyledi. İçerde baskı altına alınan çalışanların sürekli şartlarının iyileştirilerek, dışarıda ki grevi kırmaya çalıştıklarını anlatan Erdem, grevde olan işçilere de sendikasız olmaları kaydıyla iyileştirmeler teklif edildiğini, fabrika yönetiminin tamamen grevi kırmaya yönelik adımlar attığını söyledi. Yine grevi kırmak için firmanın önümüzdeki hafta uzaktan çalışma modeline geçmek için işçilerden zorla imza toplamaya çalıştığını anlatan Erdem, Türk Metal Sendikası olarak bu fabrikada örgütlenmenin önünü kesmek isteyenlere karşı mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini söyledi. 


(Alpaslan YILDIZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.