SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk zırhlısı Yörük 4x4 ihracat için direksiyon kırdı

Türk savunma sanayisinin 4 ülkeye ihracat başarısı yakalayan zırhlı aracı Yörük, ilk kez sergilenen sağdan direksiyonlu versiyonuyla yeni ihracata hazırlanıyor. Nurol Makina İş Geliştirme Direktörü Mehmet Çorbacıoğlu, “Baktığınız zaman Avrupa'da ciddi müşterilerden, büyük ülkelerden talepler var. Bunlardan bir tanesi Macaristan. O coğrafyada farklı ülkelerle görüşmelerimiz devam ediyor.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2022 21:39
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2022 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk zırhlısı Yörük 4x4 ihracat için direksiyon kırdı

Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden Nurol Makina, SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda Ejder Yalçın 120 mm Havan Aracı'nı sergiledi. Fuarda, sağdan direksiyonlu Yörük 4x4 aracı da ilk kez tanıtıldı. Nurol Makina, bugüne kadar 9 ülkeye 1200'ün üzerinde Ejder Yalçın aracı teslimatı gerçekleştirdi. Yörük 4x4 için de şimdiye kadar 4 ülke ile sözleşme imzalandı. Nurol Makina İş Geliştirme Direktörü Mehmet Çorbacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirket olarak SAHA EXPO'ya ilk kez katıldıklarını söyledi. Fuarda "satış rekorları kıran" Ejder Yalçın'ın 120 mm havan aracı varyantını tanıttıklarını ifade eden Çorbacıoğlu, Yörük 4x4'ün sağdan direksiyonlu versiyonunun da fuarda sergilediklerini belirtti.


NATO STANDARDINDA BALİSTİK VE MAYIN KORUMA
Yörük aracına ilişkin bilgiler veren Çorbacıoğlu, şöyle konuştu: "Sağda direksiyon olmasının sebebi, ana hedeflerimizden bir tanesi Uzak Doğu pazarı, ona yönelik olarak getirdik. Malumunuz daha önce basına da yansımıştı. Bu aracımıza Japonya Silahlı Kuvvetleri tarafından bir ilgi mevcut. Hem yeteneklerimizi hem de bu yeni varyantı burada gösteriyoruz. Yörük 4x4 aracımız diğer araçlarımız gibi çeşitli kullanıcılara şu anda hizmet vermekte. NATO standardında balistik ve mayın koruması sunmakta. 2022 itibariyle baktığınız zaman Güney Amerika'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Körfez'e, Asya'ya, hatta Uzak Doğu'ya kadar birçok müşteriye araçlarımız şu anda hizmet vermekte."


AVRUPA’DAN BÜYÜK TALEP VAR
Çok çeşitli pazarlarda faaliyetler gösterdiklerini, iş geliştirme çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Çorbacıoğlu, "Baktığınız zaman Avrupa'da ciddi müşterilerden, büyük ülkelerden talepler var. Bunlardan bir tanesi Macaristan. O coğrafyada farklı ülkelerle görüşmelerimiz devam ediyor. Burada da heyet bakımından güzel görüşmeler yaptık. Açıkçası yoğun bir fuar oldu bizim için. Fuar sonrasında da bu görüşmelerin takibini devam ettireceğiz." dedi.


TASARIM AŞAMASINDAYKEN SİPARİŞ ALDI
Yörük 4x4, saatte 140 kilometre maksimum seyir hızında ağır yük taşıyabilen, yeni nesil taktik zırhlı araç olarak geliştirildi. Kendi segmentindeki bir araçtan beklenenin ötesinde yüksek mayın/el yapımı patlayıcı korumasına sahip araç, ayrıca seviye 1'den 4'e kadar ölçeklenebilir balistik koruma sunuyor. İlk kez 2019 yılı IDEF fuarında sergilenen Yörük 4x4, henüz tasarım aşamasındayken birçok ülkenin dikkatini çekti ve sipariş aldı. Nurol Makina, Yörük 4x4 için biri Avrupa olmak üzere farklı coğrafyalardan 4 ülke ile sözleşme imzaladı.
 


Türk zırhlısı Yörük, ilk görevine Afrika’da başlamıştı
Türkiye’nin zırhlı kara aracı üreticilerinden Nurol Makina, 2017 yılındaki Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda ‘kendi sınıfında yeni bir çağ açacak’ sloganıyla Yörük 4X4’ü ilk kez tanıttı. Üretime hazırlık ve pazarlama faaliyetleri kapsamında farklı ülke ve bölgelerde tanıtılan, zorlu testlere tabi tutulan Yörük 4X4’ün ilk kullanıcısı ise Afrika ülkesi oldu. Yörük 4X4’ün Çad sokaklarında görev yaparken çekilen görüntüleri kamuoyuna yansıdı. Çad kısa bir süre önce yine Nurol Makina tarafından üretilen Ejder Yalçın 4X4 zırhlı muharebe araçlarını envanterine katmıştı.


Segmentindeki diğer araçlara kıyasla daha yüksek hız ve üstün koruma sunması sayesinde Yörük 4x4, VIP konvoylarında koruma aracı olarak da kullanılabiliyor. Araç, 7,62 ve 12,7 milimetre makineli tüfek, 40 milimetre bomba atar, hava ve tanksavar gibi silah sistemleriyle donatılabiliyor. 8 ton ağırlığa, 4 ton taşıma kapasitesine sahip Yörük 4X4, 7 kişiye kadar personel taşıyabiliyor. Zorlu hava ve arazi şartlarında emniyetli malzeme ve mühimmat taşımak amacıyla Yörük 4X4’ün pikap versiyonu da geliştirildi. Yörük pikap, silah taşıyıcı olarak kullanıcısına ateş desteği vermek için de kullanılabiliyor.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.