SON DAKİKA
Hava Durumu

Vefalı Tuğçe'ye Aktaş'tan ziyaret

Büşra Zorci-Ömer Karakaya Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hayat h

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vefalı Tuğçe'ye Aktaş'tan ziyaret
Büşra Zorci-Ömer Karakaya
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hayat hikayesiyle herkesi kendine hayran bırakan Bursalı Tuğçe Çakır’ı Anneler Gününde yalnız bırakmadı. Eşiyle birlikte, Tuğçe ve kardeşi Cemal Tufan Çakır'ı ziyaret eden Başkan Aktaş, yazdığı kitaplardan dolayı Tuğçe’yi tebrik etti.
Başkan Aktaş’ın ziyaretinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Tuğçe Çakır, “Kitaplarımı, daha fazla kişinin duyması adına Başkanımdan yardım istedim. O da bu ricamı kırmadı ve yetkili kişilere konuyu iletti. Böyle bir günde bizi yalnız bırakmadığı için kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Verdiği zorlu hayat mücadelesiyle sosyal medyada büyük bir yankı oluşturan Tuğçe Çakır,  Türkiye’nin gündemine oturdu. 13 yaşında annesini kaybetmesiyle, 8 yaşında olan serebral palsi hastası kardeşi Tufan’a bakmaya başlayan Tuğçe, bir yandan da eğitimini tamamladı. Kardeşine hem anne hem abla olan genç kız, arta kalan zamanlarını ise yazmaya adadı. Yazdığı hikayelerin sosyal medyada büyük ilgi görmesinden sonra yayınevlerinin teklifleriyle kitaplar çıkaran Tuğçe, başarı hikayesiyle herkese örnek oldu. Tuğçe’nin haberinin yapılmasından sonra kendisiyle tanışmak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün Anneler Gününde genç kızı ziyaret etti.
“ÇOK HEYECANLANDIM”
Ziyaretten sonra Bursa Şehir Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Tuğçe Çakır, “Sayın Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş ve eşi Sevinç Hanım evimize ziyarete geldiler. O kadar heyecanlandım ki anlatamam... Çok güzeldi. Epey sohbet ettik. Öncelikle hayat hikâyemizden konuştuk, daha sonra bana kitaplarım hakkında birkaç soru sordu. 'Sen bunları nasıl yazdın maşallah sana. Üç tane birden yazmışsın bir de... Tebrik ediyorum seni' dedi. Kitaplarımda neler anlattığımdan bahsettim. Özellikle Cennet Kuşu kitabım Başkanımızın oldukça ilgisini çekti. Hatta eşi Sevinç Hanım hemen okuyacağını söyledi. Sanırım kızları da yazar olmak istiyormuş, beni inşallah kızlarıyla da tanıştıracaklar.” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN’DAN DESTEK SÖZÜ
Başkan Aktaş’ın kendisine destek sözü verdiğini dile getiren genç kız, şu ifadeleri kullandı: “Başkanımız 'sana nasıl yardımcı olabiliriz biz Tuğçe?' diye soru yöneltti. ‘Kitaplarımı duyurarak destek olabilirsiniz’ dedim. ‘İmza günlerine gittiğim zaman yol paramı karşılayabilirseniz özellikle çok sevinirim’ dedim. Bir de benim en büyük hayalim okullarda seminerler vermek diye söyleyince hemen telefonunu çıkardı ve Bursa Sağlık Müdürü ve Gençlik Spor Müdürünü aradı. 'Tuğçe kızımızın yanındayım. Kızımız okullarda seminerler vermek istiyormuş bu konuda ona destek olalım, daha başka planlamalar da yapalım, ayrıca yol parası işini de halledelim' dedi.
DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Başkan Aktaş’la uzun uzun muhabbet ettiklerini belirten Tuğçe, kendisinden birçok güzel nasihat aldığını söyleyerek, yaşadıklarını şu sözlerle aktardı: “Başkan bana ‘Seni duyururuz, güzel yerlere de gelirsin inşallah ama nefsin ön planda olmasın, kibre kapılma, kendini kontrol etmeyi bil dedi’. Zaten en büyük duam o Başkanım dedim. 'Rabbim beni şaşırtma, doğru yoldan ayırma, razı olacağın şekilde yaşat ve utandırma' diye dua ediyorum dedim. Daha sonra Tufan’la epey konuştu, onunla ilgilendi. Yanına oturup sevdi. Eşi Sevinç Hanım 'senin ruhun çok güzel, maşallah sana. Ben seni çok sevdim' dediğinde gittim sarıldım sımsıkı. ‘Ben de sizi çok sevdim’ dedim.”
“HAYALLERİMDEN BİLE DAHA GÜZELDİ”
Ziyaretin sonunda kitaplarını imzalayarak Alinur Aktaş’a hediye ettiği söyleyen genç kız, “Onun da bana bir takım hediyeleri oldu. ‘Seninle irtibat halinde olalım biz sürekli’ dedi. Kısacası çok güzeldi, hayallerimden bile güzeldi. Ben böyle şeyler yaşayacağımı tahmin bile etmiyordum. Rabbime hamd olsun ki yollarımı açıyor. Çok dua ediyorum... Gece gündüz beni bu yolda muvaffak etsin diye. Çok mutluyum, inşallah Başkanımızın da desteğiyle benim için hayırlı ve güzel şeyler olacak. Buna yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.
“BİZİM İNSANIMIZ DİRAYETLİDİR”
Tuğçe’ye yaptığı ziyareti sosyal medya hesabından duyuran Başkan Aktaş ise paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Tuğçe Çakır kardeşimize misafir olduk. Üniversite mezunu olan ve henüz 13 yaşında iken annesini kaybeden bu genç kızımız, Serebral Palsi hastalığı bulunan kardeşine ömrünü adamış durumda. Maşallah, bu süreçte de üç kitap yazmış. Bizim insanımız dirayetlidir, hoşgörülüdür. Rabbim, şifa bekleyen tüm hastalarımıza şafi ismiyle şifa versin.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.