SON DAKİKA
Hava Durumu

Vicdansız teyze, yeğenini 1 yıl boyunca aç-susuz çöp eve kilitledi! Çöp evden dehşet çıktı!

Belediye ekipleri tahliye etmek için gittikleri çöp evdeki kilitli odada bakımsız halde 9 yaşında bir erkek çocuk buldu. Cem Muhammet A’nın teyzesi Kamuran Pınar A. tarafından kaçırıldığı ve 1 yıldır bu halde olduğu öğrenildi. Talihsiz çocuk hastaneye kaldırılırken vicdansız teyze Kamuran Pınar A. da gözaltına alındı. 

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2022 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2022 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vicdansız teyze, yeğenini 1 yıl boyunca aç-susuz çöp eve kilitledi! Çöp evden dehşet çıktı!

Bursa'da kiraladığı evin sahibine oturduğu süre boyunca kira ödemeyince mahkeme kararıyla tahliye edilen kiracı, evi çöplüğe çevirdi. Öz yeğenini ise evde 1 yıldır kilitli tuttuğu ortaya çıkan teyze ile kızı gözaltına alındı. Olay, Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi’nde cuma meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir apartmanda dairesi olan Aydın S., evini 1 Temmuz 2020'de Kamuran Pınar A.’ya (44) kiraya verdi. Kamuran Pınar A., ev sahibine oturduğu süre boyunca hiç kira ödemedi. Ev sahibinin kendisine kira ödemeyen Kamuran Pınar A.'yı mahkemeye vermesi üzerine Bursa 4’üncü İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülen davalara kiracı Kamuran Pınar A. katılmadı. Mahkeme, mart ayında kira borcunu ödemesi için Kamuran Pınar A.’ya tebligat gönderdi. Ancak Kamuran Pınar A. kira borçlarını ödemeyince mahkeme evin tahliyesi edilmesini kararlaştırdı. 


İCRA EKİBİ KİLİTLİ ÇOCUĞU GÖRMEMİŞTİ
Kararın ardından eve giden icra ekibi, dairenin kapısını çilingir yardımıyla açtırdı. Kapının açılmasının ardından ekipler içeride çöplerle karşılaştı. Evin giriş kapısının yanındaki dolaba yapıştırılan kağıtta ise ‘Eve girmeye kalkmayın sizi haneye tecavüzden mahkemeye veririm’ yazıldığı görüldü. Evin giriş kapısının kilidi değiştirildikten sonra ekipler evden ayrıldı. 


TAHLİYE EMRİNE UYMAYAN TEYZE POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ
İcra ekibi geldiği sırada evde olmayan Kamuran Pınar A., eve gelince kilidi değiştirilen kapıyı açamadı. Bunun üzerine çilingir çağırıp eve girdi. Durumu gören Aydın S.'nin avukatı, polis ekiplerine ihbarda bulundu. Eve gelen ekipler, mahkemenin tahliye kararına uymayıp, eve girmeye devam ettiği gerekçesiyle Kamuran Pınar A.’yı gözaltına aldı. Polis merkezine götürülen Kamuran Pınar A., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.


KÜÇÜK ÇOCUK ŞANS ESERİ BULUNDU
İfadesi alınmak için emniyete götürülen Kamuran Pınar A.'nın yaşadığı çöp evin temizlenmesi için Nilüfer Belediyesi ekiplerine haber verildi. Eve gelen ekipler, temizlik çalışmasına başladıkları sırada bir odanın kapısının kilitli olduğunu fark etti. Kapıyı kırarak içeri giren temizlik görevlileri, çöplerle dolu odada baygın halde yatan bir çocukla karşılaştı. Çocuğun odada kilitlendiği ve tuvaletini dahi odaya yaptığının görülmesi üzerine sağlık ve polis ekiplerine haber verildi. 


ÇOCUK BAKIMSIZ VE SAĞLIKSIZ HALDEYDİ
Çöp evde tutulan çocuk, olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Sağlık ekipleri talihsiz çocuğun tahmini 1 yıldır odada kilitli tutulduğunu, süre zarfında çocuğun saçları ile tırnaklarının uzadığı, çok zayıfladığı ve vücudunda yaralar olduğunu tespit etti. 


ANNESİ KAYIP İHBARINDA BULUNMUŞ
Yeğeninin alıkoyarak 1 yıldır eziyet eden Kamuran Pınar A.’nın kız kardeşi Yasemin A. ile bir süredir görüşmediği öğrenildi. Anne Yasemin A. çocuğu için kayıp ihbarında bulunmuş. 112 ekipleri tarafından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Cem Muhammet A., tedavisi sonrasında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Emniyet Müdürlüğü tarafından ulaşılan anne Yasemin A., Cumartesi günü Bursa’ya gelerek savcılık kararıyla oğlunu teslim aldı.


GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI: "ÇOCUĞUN DURUMU ÇOK KÖTÜYDÜ"
Apartmanın karşısındaki iş yerinde çalışan Gülsen Yumuşak, AA muhabirine, şüpheli anne ve kızı tanımadığını, iki yıldır balkona çıktıkları sırada gördüğünü, evde bulunan çocuktan bilgisi olmadığını anlattı. Kirayı uzun süre ödemedikleri için avukat tarafından icra takibi başlatıldığını dile getiren Yumuşak, şöyle konuştu: "13 ay kira ödemediler. En sonunda perşembe günüydü sanırım, polis ve icra memurları vasıtasıyla gelip kapının kilidi değiştirildi. Bir baktık o zaman çöp ev olduğunu gördük. Ondan sonra kilit değiştirildi, camlar açıldı. Avukat gitti, icra memurları gitti. Ben ertesi sabah işe geldiğimde camın kapalı olduğunu gördüm. Hemen avukatı aradım. Polis geldi kiracı da içerideymiş bu sefer. Ondan sonra polis nezaretiyle birlikte tekrar kapı çilingirlerle birlikte değiştirildi. O kapalı odaya girilmedi hiçbir zaman. Ondan sonra kadını da polis aldı götürdü."


Yumuşak, sonrasında avukatla evi temizletmek için görüştüklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "En sonunda saat 18.30 gibi zabıta, temizlik firması ve daha sonra polis geliyor. Tekrar kapı açılıyor, içeri giriliyor ve o arada da kapalı olan kapıyı kırıyor çöpü temizleyecek olan kişi. Orada çocuk görünüyor. Avukat trafiğe takıldı, gelemedi. Onu aradım, 'Bir çocuk çıktı, acil olarak gelmen lazım' dedim. O gelirken ben 112'yi aradım. 112 sorular sordu. Bizim iki arkadaşımız oradaydı çocukla sohbet ediyorlardı. O arada avukat bey de geldi. Çocuğu çıkarttılar."
Sonrasında çocuğu gördüklerini ifade eden Yumuşak, "Çocuğun durumu çok kötüydü. Kocaman bir kafa, tırnakları kocaman, bir kemiğin üstünde deri var, et diye bir şey yok çocukta. 'Çekmeyin' dedi çünkü ambulansa binerken fotoğrafı çekilecekti. Konuşabildi yani." diye konuştu. Yumuşak, kiracı ödeme yapmadığı için ev sahibinin su ve elektriği kestirdiğini, olaydan önce son olarak kadının camiden bidonla eve su taşıdığını gördüğünü sözlerine ekledi.


VİCDANSIZ TEYZENİN SUÇ DOSYASI KABARIK  
Yeğeninin 1 yıldır çöp evdeki bir odada bakımsız halde kilitli tutan vicdansız teyzenin 2 çocuk kaçırma ve 1 basit yaralama suçlarından arandığı ortaya çıktı. Kamuran Pınar A., savcılık kararıyla çocuğa eziyet suçundan gözaltına alınırken, şüphelinin kızı Esra Zeynep A.'nın ise görgü şahitliğine başvurulması için emniyete çağırıldığı öğrenildi. İlk ifadesine ulaşılan Kamuran Pınar A.’nın, “Yeğenim anneannesiyle kalıyordu. Annem öldükten sonra kardeşim çocuğunu almak istemedi. O yüzden çocuğu yanıma aldım.” dediği öğrenildi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.