SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalanlarına yetişilmiyor!

Son yıllarda ve özellikle son aylarda Suriyeli sığınmacılar üzerinden bir kesimin yalan ve algı üzerine kurduğu ırkçılık propagandaları giderek artarken, hemen hemen her gün bir yalan servis ediliyor. Arap düşmanlığı ve İslam düşmanlığı genlerine işlemiş bir kesimin türlü yalanları her defasında deşifre olsa da yüzleri kızarmadan her defasında yeni bir yalan ve algıyı piyasaya sunuyorlar. 

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2022 21:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2022 21:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yalanlarına yetişilmiyor!

Daha geçen hafta “Mudanya Güzelyalı’da bir sitenin havuzuna zorla girmek isteyen Suriyelilerle site sakinleri kavga etti” yalanını servis eden odakların foyası birkaç saat içinde deşifre olmuştu. Zafer Partisi Bursa İl Başkanının da dahil edildiği 15 Suriyeli algı operasyonunda, gerçekler bir iki saat içinde ortaya çıktı. Yabancıların da mülk sahibi olduğu lüks sitede olaylara karışan şahıslardan biri Türk vatandaşı ve Yıldırım'da tekstil firması sahibi, biri BAE vatandaşı ve Dubai'de kozmetik şirketi sahibi, biri Alman vatandaşı dahiliye doktoru, biri Alman vatandaşı kalp cerrahı biri de Türk vatandaşı bilgisayar mühendisliği öğrencisi çıktı. 


VE BAŞAKŞEHİR YALANI
Suriyelilere yönelik ırkçı propaganda da özellikle Arap ve Müslüman düşmanlığı vurgusu öne çıkarken, sırf giyimleri nedeniyle Müslümanlar hedef olmaya devam ediyor. İşte o utanç kampanyalarından biri de iki gündür sosyal medyada dönüyor. Başakşehir’de çarşaf giyen kadınların ördek çaldığı iddiası ve görüntüleri trend topik olurken, işin gerçeği ise bu yalan ve algı provokatörlerinin niyetlerini de ortaya koydu. Ördek çaldı denilerek kamuoyu gündeminde linç edilmeye çalışılan kadınların Iraklı oldukları ortaya çıkarken, hırsız damgası vurulmak istenen kadınlar, AA’ya ördekleri 3 aydır evde beslediklerini açıkladı.  


ÖRDEKLERİN IRAKLI KADINLARA AİT OLDUĞU BELİRLENDİ
Başakşehir'deki bir parkta bulunan gölette yüzen iki ördeği alarak çantasına koydukları anlara ait görüntüleri "göletten ördek çaldıkları" şeklinde yansıtılarak sosyal medyadan paylaşılan kadınların kimliklerinin tespiti için polis ekiplerince çalışma başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan inceleme sonrasında söz konusu kişilerin Irak vatandaşı Zeynep El Zuheyri ve kardeşi Fatma El Zuheyri oldukları, söz konusu ördeklerin de bu kadınlara ait olduğu tespit edildi.


GAZETECİLERE AÇIKLAMA YAPTILAR
Fatih'teki evinde gazetecilere açıklama yapan Zeynep El Zuheyri, ördekleri kardeşiyle birlikte yaklaşık 3 ay önce Eminönü'nden yavru halde aldıklarını ve evlerinde büyüttüklerini söyledi. Ördeklerin büyüyünce çok ses çıkarmaya başladığını aktaran El Zuheyri, "Komşular sesten rahatsız olduklarını söylediler. Biz de ördekleri, daha önce gezmeye gittiğimiz Başakşehir'deki parkın göletine bırakabileceğimizi düşündük" dedi. 


GÖREVLİLER UYARMIŞ!
El Zuheyri, parktaki görevlilerin kendilerine, "Evde büyüyen, daha önce suya girmemiş ördekleri gölete bırakırsanız ölürler" dediğini aktararak, "Görevlilerin uyarısından sonra ördekleri tekrar yanımızdaki taşıma çantalarına koyduk. O sırada çevredekiler fotoğrafımızı çekmeye başladı. Onlara ördeklerin bize ait olduğunu, fotoğrafımızı çekmemelerini söyledik ama bizi dinlemediler. Daha sonra da polis geldi ve konuyla ilgili ifademizi aldı." diye konuştu. Zeynep El Zuheyri, tekrar eve götürdükleri ördekleri bundan sonrası için uygun bir hayvan barınağına bırakmayı düşündüklerini ifade etti.


SUÇ ORANLARI ORTALAMANIN YARISI
Öte yandan son dönemde Suriyeliler üzerinden geliştirilen ırkçılık propagandaları devam ederken, Suriyelilerin suç istatistiklerinin ise kamuoyundaki algının tam tersine Türkiye ortalamasının yarısı kadar olduğu bildiriliyor. Zafer Partisi tarafından körüklenen ırkçılık propagandaları nedeniyle her yaşanan olay Suriyelilere mal ediliyor. 
(Kadir Umut Pehlivan)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.