SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni Enes Ünal, Ali Akman! 

-Sercan Güler Süper Ligin 13. haftasında Pazar günü Akhisar deplasmanına çıkacak olan yeşil-

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2018 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2018 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yeni Enes Ünal, Ali Akman! 
-Sercan Güler
Süper Ligin 13. haftasında Pazar günü Akhisar deplasmanına çıkacak olan yeşil-beyazlılarda, Samet Aybaba forvet eksikliğine çözüm ararken beklenen performansın çok altında kalan Umut Nayir ve 24 Kasım Cumartesi günü U-17 Milli takımıyla çalışmaya başlaması beklenen Ali Akman dışında Aybaba’nın tercihi bulunmazken sakat ve cezalı oyuncular kadroda büyük rotasyon kaçınılmaz kılacak. Ali Akman’ın maçta forma şansı bulması ve golle tanışması durumunda ise Enes Ünal ile kariyerinde büyük bir benzerlik ortaya çıkacak.
Yeşil-beyazlıların formsuz golcüsü Bogdan Stancu ve sakatlığı süren Diafro Sakho’nun tedavilerine devam edilirken Akhisar maçında 2 oyuncunun eksikliğinde çıkacak olan Bursaspor’da forvet hattı için Umut Nayir ismi ön plana çıktı. Allano Lima’nın kart cezalısı olması nedeniyle forma giyemeyeceği maçta ileri uçta Ali Akman veya Umut Nayir’in oynamasından başka seçenek kalmadı. Gol yollarında büyük sorunlar yaşayan ve puan durumunda ilk yarının sona ermesine kısa bir zaman kala kritik bir konumda bulunan Bursaspor’un ligin 14. sırasında yer alan Akhisarspor’u yenmesinden başka çare yok.
ALİ AKMAN’A İLK 11 YOLU AÇILDI
Sezon başında profesyonel sözleşme imzalanan Ali Akman henüz hiçbir Süper Lig maçında forma giymedi. Sezon başında oynanan hazırlık maçlarında forma giyen ve son olarak Balıkesir ile oynanan hazırlık maçında oyuna sonradan dahil olarak soğukkanlı bir vuruşla topu ağlara gönderen genç oyuncu maçın ilerleyen dakikalarında da gol pozisyonların için de yer almıştı. Kondisyon ve tecrübesi yaşı itibariyle az olan oyuncunun kadroda yer alma ihtimali ise Milli Takım’dan gelecek olan habere bağlı.
AYBABA ALİ AKMAN’I İSTEDİ
U 17 Milli takımımızın 28 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında Amerika’da katılacağı Uluslararası Turnuvası’nda aday kadroya yer alan Ali Akman’ın 24 Kasım Cumartesi günü TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi‘nde olması gerekiyor. Ancak forvet hattı için elinde sadece Umut Nayir seçeneği kalan Samet Aybaba’nın Pazar günü oynanacak Akhisar maçında Ali Akman’ı zorunlu olarak kadroda düşündüğü ve maçta şans vermesi bekleniyor. Bu nedenle Aybaba’nın Türkiye U17 Milli Takım Teknik Direktörü Turhan Sofuoğlu ve Türkiye Genç Milli Takımlar Sorumlusu Tolunay Kafkas ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve Ali Akman‘a takımın ihtiyacı oldu belirterek affını istediği iddia edildi.
AKILLARA ENES ÜNAL GELDİ
Sezon başında 16 yaşındaki Ali Akman ile profesyonel sözleşme imzalayan ve şuan Akhisar maçında forma giymesi gündeme gelen Akman’ın mevcut durumu akıllara Bursaspor’dan yetişen Enes Ünal’ı getirdi.  Bursaspor’un alt yapısından yetişen en önemli isimlerin başında gelen Enes Ünal Bursaspor formasıyla 16 yaşında ilk Süper Lig maçına Galatasaray karşısına çıkmıştı. 25 Ağustos 2013’te oynanan Galatasaray maçının 74. dakikasında oyuna giren genç yıldız 2 dakika sonra topu ağlara göndererek ilk profesyonel maçında golle buluşmuş oldu.


ENES’İN BAŞARI DOLU KARİYERİ
1997 Enes Ünal, Enes Ünal, Bursa’da 2009 - 2010 ve 2010 - 2011 sezonlarında forma giydi. Enes iki sezonda 48 maçta 62 gol attı. 2011 - 2012 sezonu ile birlikte Bursaspor'un U-15 takımında forma giymeye başladı. Oynadığı 24 maçta 56 gol kaydetti. 2012 - 2013 sezonunda U-16 takımında forma giydi. Oynadığı 34 maçta 55 gol kaydetti. 2012 - 2013 sezonunda U-16 ve U-18 de forma giydi ve 2 maçta 8 gol attı. 26 Haziran 2015 tarihinde Manchester City’e transfer olmuş,  Manchester City’den 31 Temmuz 2015 tarihinde Belçika'nın Genk şehrine ait futbol takımı olan “Genk” takımına kiralık olarak gönderildi. İki yıllığına gitmiş olan Enes Ünal, 29 Ocak 2016 tarihinde sözleşmesi feshedilerek takımına geri döndü. 1 Şubat 2016 tarihinde Hollanda'nın Breda kentindeki NAC Breda takımına kiralık olarak gönderildi.  30 Haziran 2016 tarihinde de Hollanda Enschede'de bulunan FC Twente takımına kiralık olarak gönderildi.  31 Mayıs 2017 tarihinde İspanyol takımı Villarreal'e 14 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. Levante ve Real Valladolid takımlarında da kiralık olarak forma giyen Enes Ünal’ın bonservisi Villarreal’de bulunuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.