SON DAKİKA
Hava Durumu

Yenişehir’de samimiyet ve gayret hizmete dönüşüyor

Bursa’nın en aktif belediyelerin başında yer alan Yenişehir Belediyesi, Davut Aydın yönetiminde samimiyet ve gayretin kentlerin gelişimindeki pozitif etkisinin en güzel örneklerini sergiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2021 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2021 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yenişehir’de samimiyet ve gayret hizmete dönüşüyor

 Başkan Aydın, Cumhur İttifakı’nın oyum içinde birliktelik sergilediği Yenişehir’de Büyükşehir ve Ankara’nın yanı sıra kamu kurumlarının da pozitif bakışı ile örnek bir dayanışma sergilediklerini söyledi. Seçim öncesi verdikleri 16 temel vaadin 9 tanesini yüzde yüz tamamladıklarını kalan 6 sözü de yerine getirmek için çalıştıklarını anlatan Aydın, Yenişehir’i geleceğe taşımak için var güçleri ile çalıştıklarını anlattı. 


Cumhur İttifakı’nın Bursa’daki tek MHP’li belediyesi olan Yenişehir Belediyesi, halka dokunan hizmetleri ile öne çıkıyor. Bursa Şehir Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Alpaslan Yıldız’a çalışmaları ve projelerini anlatan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, 2 yılda 120 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarının altını çizerken,  Büyükşehir Belediyesi ve bakanlıklara sundukları projelerin sonuçlarını aldıklarını aktardı. Yenişehir’de vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında sorunların giderilmesi için çalıştıklarını anlatan Aydın, öncelikle yapılacak işlerle ilgili plan ve projeleri hazırladıklarını, projelenin ortaya çıkmasının ardından Büyükşehir, Bakanlıklar başta olmak üzere ilgili kurumlara sunduklarını aktardı. Belediyenin kendi bütçesini de en verimli şekilde kullanılmasına dikkat ettiklerini anlatan Aydın, BEBKA, AB fonları gibi kaynakları da hazırladıkları projelerle ilçeye katkı sağlandığını aktardı. 


16 VAATTEN 9’U TAMAMLANDI


Başkan Aydın, seçim sürecinde Yenişehirlilere 16 temel proje için söz verdiklerinin altını çizerken, bunlardan 9 tanesinin yüzde yüz tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulduğunu aktardı. Tamamlanan projeleri şöyle, Sosyal tesis ve çocuk oyun alanı, akıllı otobüs durakları projesi, Sinanpaşa Külliyesi Kültür Merkezi, Babasultan Park Projesi, Engelsiz Yaşam Alanı Projesi, Kozdere Çamlık Mesire Alanı Projesi, Şehir içi ana arter düzenleme projesi, Düğün Salonu projesi ve dere ıslah projesi ve yürüyüş yolları. 16 proje arasında yer alan Kapalı Pazar Yeri ve otopark projesi, Osmangazi Meydanı ve Park projesi ve Yarhisar Turizm Köyü Projesi’nin de ihale dosyalarının tamamlandığına işaret eden Aydın, Hayvan Pazarı Projesi, Soğuk Hava Deposu ve paketleme tesisi, Galericiler Sitesi ile istihdamı artırma projesinin çalışmalarının da sürdüğünü aktardı. Dönem sonuna kalmadan verdikleri sözleri yerine getireceklerinin altını çizen Aydın, bunun dışındaki belediyecilik hizmetlerinin de eksiksiz yerine gelmesi için gece gündüz çalıştıklarını aktardı. 


HALKIN İÇİNDE BAŞKAN


Bursa’da en çok halkın içine giren ve birebir halkla iletişim kuran belediye başkanlarının başında gelen Davut Aydın, güne esnaf ve vatandaş ziyaretleriyle başlıyor. Vatandaşları dinleyen, sıkıntı ve sorunları zaman kaybetmeden çözmek için gerekli adımları atan Aydın, bu yönüyle de örnek bir başkan modeli sergiliyor. İlçede kadınlardan çocuklara, çiftçilerden tüccarlara kadar toplumun her kesimiyle ayrı ayrı ilgilenen Aydın ve yönetimi, ayrım yapmadan tüm kırsal mahallelere hizmet götürmek için tüm imkanlarını kullanıyor. Gönül belediyeciliğini önceleyen Başkan Aydın, “Sinanpaşa Kültür Merkezimiz var. Restore ettik burayı. Özellikle salgın döneminde benim eşim de dahil burada kadınlarımız maske Yeni dönemde de Sinanpaşa Kültür Merkezi özellikle kadınların istihdamına yönelik çalışmaların ve mesleki kursların merkezi olacak” ifadelerini kullandı.  


MİLLET BAHÇESİ GELİYOR


Yenişehir’de şehir merkezinde yer alan 14 bin dönümlük araziye millet bahçesi yapacaklarını da vurgulayan Aydın, “Eski Osmangazi Lisesinin park ile ilgili ihalesi yapılacak, şu anda arkadaşlar çalışıyorlar. Burası 14 bin metrekare bir alan, yeşilliğin bol olduğu, çocuk parklarının olduğu, oturma banklarının olduğu ve bin metrekare kültür sitesi ile birleştirip orada bir tören alanı oluşturacağız. Amfi tiyatro da yapıyoruz, burada çeşitli gösteriler olacak ve herkese hitap edecek. Parka gelenlerin otopark olarak kullanabilecekleri bir alan da oluşturuyoruz, inşallah ilçemize hayırlı olur” dedi. Yenişehir Meydanı için de projeyi hazırladıklarının altını çizen Davut Aydın, Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan 1 milyon 250 bin lira destek aldıklarını, Cumhur İttifakı uyumu içerisinde yeni destekler de alacaklarını anlatırken, ilçeye yakışır bir meydanın hızla inşa edilerek hizmete sunulacağını kaydetti. 


ÇOCUKLAR İÇİN HER ŞEY BEDAVA


Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’ı diğer belediyelerden ayıran bir özelliği de çocuklara olan iletişimi. Yenişehir Belediyesi tam bir çocuk dostu belediye olarak hizmet veriyor. İlçede her şey çocuklara bedava. Sosyal tesis, oyun parkları, sinema başta olmak üzere çocuklara yönelik her şey çocuklar için ücretsiz sunuluyor. Dahası sinemaya giden çocuklara ikramlar da ücretsiz. Çocukların park, spor alanı gibi isteklerini hiç geri çevirmeyen Aydın, yine öğrencilere, okullara özel hassasiyet gösteriyor ve her türlü desteği sağlıyor. Yani Yenişehir’de çocuk olmak varmış dedirtiyor. 

  
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.