SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine CHP yine skandal!

Türkiye’yi sık sık dünyaya şikâyet eden, Türkiye’ye yatırım yapılmaması çağırısı yapacak kadar yoldan çıkan CHP’nin belediyeleri de aynı yolda yürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2022 20:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2022 20:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yine CHP yine skandal!

 CHP’li Bakırköy Belediyesi, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Makine Fuarı'na zabıta gönderip denetim yaptırmaya kalkarak, akıl almaz bir skandala imza attı. Dış ticaretin her geçen gün çok daha büyük bir önem taşıdığı ve rekabetin kıyasıya sürdüğü bir dönemde Bakırköy Belediyesi’nin attığı adım tartışmalara yol açtı.


CHP’li Bakırköy Belediyesi zabıtalarının, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'ne (İDTM) bağlı İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Makine Fuarı'nda, firmaların levha boylarını ölçümü, tabela vergisi için teftiş yapmak istemesi nedeniyle gerginlik meydana geldi. Fuarın organizatör firması Nobel Expo Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, fuara zabıtaların baskın gerçekleştirdiğini öne sürerek, "Sadece bizi değil, bütün ülkeyi utandırıyorsunuz, yapmayın. Yerli ve yabancı katılımcılarla karşı karşıya gelmenizin nedeni Türkiye'de değil, dünyada böyle bir uygulamanın olmaması." ifadelerini kullandı.


"YABANCI ZİYARETÇİLERİ RENCİDE EDEN, RAHATSIZ EDEN BU YAKLAŞIMI EN ŞİDDETLE KINIYORUZ”
İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ihracatını savaş şartlarına rağmen geliştirmeye çalıştığı bu dönemde, yabancıları bin bir güçlükle fuarlarımıza getirdiğimiz dönemde özellikle yabancı ziyaretçileri rencide eden, rahatsız eden bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Dünyanın hiçbir ülkesinde fuar merkezlerine bu şekilde üniformalı ekiplerle adeta baskın yapılmasının düşünülemeyeceğini belirten Avdagiç, “Ne Türkiye’de ne dünyada da böyle bir uygulama bugüne kadar yaşanmamıştır. Bu tutumu şiddetle kınıyoruz, önlemek için tüm gayreti göstereceğimizi duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı.


YABANCI ZİYARETÇİLER: "BU TÜR BİR UYGULAMAYLA İLK DEFA KARŞILAŞTIK"
Fuara katılan yerli firma sahiplerinden birisi “Burası semt pazarı değil, yüzlerce ziyaretçinin bulunduğu Uluslararası bir fuar alanı." diyerek tepkisini gösterdi. Türkiye’ye ticaret için gelen yabancı alıcılar ise olanları şaşkınlıkla izledi. Fuara katılan yabancı ziyaretçiler, bu tür bir uygulamayla ilk defa karşılaştıklarını belirterek, "Muhtemelen bir fuarda olabilecek en kötü şey bu olsa gerek, çünkü burada iş yapılıyor. Burada asılı olan tabelaların vergisi için gelmelerine şaşırdım." ifadelerini kullandı. Bu arada, söz konusu gerginlik nedeniyle fuarın resmi açılışı da yapılamadı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.