SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine Nilüfer, yine LGBTİ

Nilüfer Belediyesi, ‘LGBTİ dayanışma merkezi’ paylaşımlarından İçişleri Bakanlığının inceleme başlatması ve kamuoyu tepkileri üzerine geri adım attı. Daha evvel de benzer konularla gündeme gelen belediyenin internet sitesi ve Gençlik Merkezi’nin sosyal medya hesaplarından etkinlik paylaşımı kaldırılırken Belediye Başkanı Turgay Erdem, “LGBTİ merkezi değil, atölye çalışması” açıklamasında bulundu. 

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 20:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 22:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yine Nilüfer, yine LGBTİ

Kadir Umut PEHLİVAN

Nilüfer Belediyesi LGBTİ merkezi paylaşımı ile kamuoyunun tepkisini çekerek etkinlikten geri adım atmak zorunda kaldı. 2 gündür gerek medya gerek vatandaşların sosyal medya paylaşımları ile çeşitli tepkiler alan Nilüfer Belediyesi hakkında İçişleri Bakanlığı da inceleme başlattı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Nilüfer Belediyesinin LGBTİ için özel dayanışma merkezi açtığına ilişkin haberlerin basında yer alması, kamuoyuna yansıması üzerine Bakanlığımızca, Nilüfer Belediyesinde araştırma/ön inceleme başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı. 


İçişleri Bakanlığının inleme başlatma kararı ve vatandaşlardan gelen kamuoyu tepkileri üzerine, Nilüfer Belediyesi geri adım atarak etkinliği iptal etti. Ayrıca, “LGBTİ dayanışma merkezi” paylaşımı ve etkinlik duyurusu hem Nilüfer Belediyesi hem de Nilüfer Gençlik Meclisi hesaplarından kaldırıldı. Ancak Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Gençlik Meclisinin hesaplarında LGBTİ destek ve dayanışmasına dair geçmişte yaptıkları etkinlik ve atölye faaliyetlerinin tüm bilgi ve paylaşımları duruyor. 


ERDOĞAN YILAR EVVEL SÖYLEMİŞTİ: “ALLAH ŞAŞIRTMASIN”
Nilüfer Belediyesi, 2017 yılında da mahalle komitesi seçimlerine getirdiği 5’te 1 LGBT  kotası ile tepki toplamıştı. Bursa Şehir Gazetesinin “Nilüfer'de CHP'li köyler isyan etti… Nereden bulacağız bu kadar eşcinseli…” başlıklı haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dikkatini çekmiş ve Külliye’deki konuşmasında haberimizi referans alıp, Nilüfer Belediyesini tepkisini “CHP İlçe Belediyesi Mahalle Komiteleri'nde yapılacak seçimde eşcinsel kotası koyuyor. Allah şaşırtmasın” diyerek ifade etmişti. Erdoğan, o konuşmasında CHP ve Nilüfer Belediyesine dair şunları söylemişti: “Ana muhalefet partisi sıfatını taşıyan bir parti milletimizden o kadar ayrıldı ki şu an CHP İlçe Belediyesi Mahalle Komiteleri'nde yapılacak seçimde 5'te bir oranında eşcinsel kotası koyuyor. Allah şaşırtmasın. Bir partide ölçü kalmayınca işte böyle nereye savrulacağı belli olmuyor. Bunlar böyle devam etsin.” 


ERDEM: “MERKEZ DEĞİL, ATÖLYE”
“LGBTİ dayanışma merkezi” paylaşımına gösterilen tepkiler üzerine açıklama yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “İddialar asılsız” dedi. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Toplumsal Cinsiyet Atölyesi çalışmasını ertelediklerini söyledi. Açıklamada bulunan Başkan Erdem, şu cümleleri kullandı: “Son 2 gündür sosyal medya üzerinden Nilüfer Belediyesi’ne yönelik asılsız iddialarla sürdürülen karalama kampanyasını üzülerek izlemekteyiz. 'CHP’li Nilüfer Belediyesi LGBT için özel merkez kurdu' başlığıyla servis edilen ve pek çok internet yayınında da yer alan iddialar tamamen asılsızdır. Nilüfer Belediyesi’nin LGBT bireylere özel herhangi bir merkezi yoktur. Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Nilüfer Gençlik Evi’nde gençlere yönelik 'Toplumsal Cinsiyet Atölyesi' organize etmiştir. Bahsedilen merkez Nilüfer’de gençlerin eğitim çalışmalarını yürüttüğü bir mekandır ve LGBT bireylere özel bir merkez değildir. Nilüfer Belediyesi’nin Eşitlik Birimi tarafından toplumun farklı kesimlerine toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verilmektedir. Bu atölye çalışması da aynı içerikte hazırlanmış ve toplumsal cinsiyet eşitliği, temel kavramlar, şiddet ve şiddetle mücadele yöntemleri gibi konuları içeren bir eğitim çalışmasıdır. Neredeyse her gün kadına yönelik bir şiddet ve cinayet haberlerinin gündeme geldiği ülkemizde, insanlara cinsiyet eşitliği konusunda eğitim verilmesi kimi neden rahatsız etmektedir? Nilüfer Belediyesi sanki gençleri eşcinselliğe teşvik ediyormuş gibi asılsız, kasıtlı ve siyaset uğruna halkı yanıltarak kamu barışını bozacak yayınlar yapılmaktadır. Gerçekle ilgisi olmayan bu kasıtlı yayınları kimin neden teşvik ettiğini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Şu an sosyal medya üzerinden bir nefret suçu işlenmektedir. Öyle yoğun bir saldırı yapılıyor ki, katılımcılar adına güvenlik endişesi duyduğumuz için biz bu atölye çalışmasını erteledik. Lütfen bu asılsız yayınlara itibar etmeyiniz. Halkı yanıltıcı ve kamu barışını bozacak yayınlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve hukuk zemininde gerekeni yapacağız.” 


KARAKOÇ: “AİLE YAPIMIZA VE İNANÇLARIMIZA AÇIKÇA SALDIRIDIR”

MHP Nilüfer İlçe Başkanı Levent Karakoç bir açıklama yaparak, “Nilüfer Belediyesinin sitesinden yapılan açıklamada, "LGBTİ+ bireylere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hizmet vermesi yönü ile Türkiye’de bir belediye bünyesinde kurulan ilk dayanışma merkezi olma özelliğini taşımaktadır." ifadelerini aile yapımıza, inanç değerlerimize açıkça saldırı olarak görüyor ve kabul edilemez buluyoruz” dedi. Karakoç açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İslâm dini, cinselliği tabii bir vâkıa olarak kabul edip cinsel ihtiyaçların mâkul ve meşrû zeminde giderilmesine imkân vermiş, ancak cinselliğin insanlık onur ve değerini ihlâl edecek biçimde kontrolsüz kullanımını önleyici bazı sınırlamalar getirmiştir. Evliliğin teşvik edilip aile hayatını ve kurumunu korumaya yönelik tedbirlerin alınması, iffetin ve neslin korunmasının dinin temel gayeleri arasında gösterilmesi, cinsel sağlık ve ahlâk eğitimine önem verilmesi, müstehcenlik, fuhuş ve zina ile mücadele edilmesi böyle bir anlam taşır. İslam inancı ve Türk töresinde hepimiz biliriz ki aile kavramı büyük önem arz etmektedir. Aile kavramı bizim olmazsa olmazımızdır. Çünkü güçlü bir millet, güçlü aileden olur. Son zamanlarda topluma LGBTİ’yi sistemli ve bilinçli bir şekilde sokarak aile yapımıza, gençlerimize ve inanç değerlerimize açıkça saldırı planlanmaktadır. Cinsiyet eşitliğine danışmanlık ve hizmet adı altında Nilüfer Belediye Başkanlığının bu erozyona aracı olması şehrimiz adına üzüntü vericidir.


Sosyal tabanda hiçbir karşılıkları olmadığı halde, ahlaksız fiillerini topluma dayatmak için her türlü provokatif eylem içerisinde yer alan sapkın düşünceye hizmet etmek Nilüfer İlçesine ne kazandıracaktır? LGBTİ adı her türlü hayâsızlık ve ahlaksızlığı normalleştirip, Türk aile yapısını bozmak için çalışan sapkın LGBTİ’ ye hizmet verecek bu birimin acilen kapatılması gerekmektedir. Nilüfer Belediye Başkanlığına bu çağrıyı yazarken konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı Nilüfer ve Bursa halkına hassasiyetle arz ederiz.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.