SON DAKİKA
Hava Durumu

Yollarda ağır bayram bilançosu

Kurban Bayramı tatili dönüşüne hazırlanan vatandaşları uyaran Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın,

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2012 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2012 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kurban Bayramı tatili dönüşüne hazırlanan vatandaşları uyaran Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, bayramın ilk 2 gününde 23 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 115 kişinin de yaralandığını açıkladı. Apaydın, yola trafiğin az olduğu saatlerde çıkılması, sürücülerin asla yorgun ve uykusuz olarak yola çıkmaması gerektiğini kaydetti.

CHN - Apaydın, bayramlarda yoğunlaşan trafik kazalarının herkesi üzdüğünü, ama trafik kurallarına uyma konusunda sıkıntının sürdüğüne dikkat çekti. Apaydın, "Geçen yılki Kurban Bayramı tatili dönüş yoğunluğunun yaşandığı son gününde 28 vatandaşımızı trafik terörüne kurban verdik. Bu ölümleri trafik kurallarına uyarak durdurabiliriz, hiç değilse yüzde 50 azaltabiliriz." diye konuştu.

Yağmur mevsiminin başlamasıyla yola çıkacak sürücü ve yolcuların tedbirlerini buna göre almalarını isteyen Apaydın, "Kurban Bayramı'nı yağışlı bir mevsimde kutluyoruz. Dönüş yolunda ani yağışlara karşı tedbirimizi alalım. Yol şartlarını kontrol edelim. Hava durumu uyarılarını takip ederek sis ve ani sağanak yağışlar gibi muhtemel çıkacak problemlere karşı önlemlerimizi alabiliriz. Yola çıkmadan evvel mutlaka aracınızın cam suyunu ve sileceklerini kontrol ediniz." tavsiyesinde bulundu.

Yollarda devam eden bakım onarım çalışmaları nedeniyle trafik işaret ve işaretçilerini dikkate alarak, önlerindeki aracı yakın takipten kaçınmak gerektiğini vurgulayan Apaydın, sözlerine şöyle devam etti: "Son 7 yılda 46 gün Kurban Bayramı tatili yapıldı. Bu bayramlarda meydana gelen kazalarda 711 kişi hayatını kaybetti. Tüm uyarılarımıza rağmen kazalar hız kesmiyor. Kazaların nedenlerinin başında hatalı sollama, yorgun, uykusuz ve aşırı hızda araç kullanma gelmektedir. Sürüş sırasında asla cep telefonu ile konuşmayalım. Mutlaka emniyet kemerimizi takalım. Bu yanlışları yapanları gördüğümüzde çekinmeden uyaralım."

Bayram için gidişlerde toplu taşıma araçlarının tercih edildiğini belirten Apaydın, "Toplu taşım araçlarını tercih ederek tedbirli davranan 8 milyon vatandaşımız, yolcu sayısının çok olmasını fırsat bilerek korsan taşımacılık yapmak isteyenlere dönüş yolunda da dikkat etmelidir. Emniyet yetkililerimiz gerekli tedbirleri almaktadırlar. Siz de bildiğiniz firmaları tercih edin." dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.