SON DAKİKA
Hava Durumu

Masanın B Planı

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2022 22:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2022 22:14

Çok ilginç ve önemli bir viraja girerken elbette olağan dışı gelişmelere de tanık olacağız. 
Recep Tayyip Erdoğan karşıtı olmak dışında cümle kurmayan muhalefet 2023 seçimlerini kazanabilmek için önce birleşmeyi denedi, altılı masa diye adlandırılan bu ekip defalarca toplandı. 
Orada toplandı olmadı, burada toplandı olmadı, masanın şeklini değiştirdiler olmadı, Pervin Hanımı sakladılar olmadı, Pervin Hanım konuştu yine olmadı.
Halka umut veren, halkta karşılık bulan tek cümle kuramadılar ekonomiyi şu şekilde düzeltiriz, terörle şu şekilde mücadele ederiz, Doğu Akdeniz’de haklarımıza şöyle sahip çıkarız, Suriye’nin kuzeyinde ABD’ye PKK eliyle devlet kurdurmayız gibi tek bir cümle kuramadılar.
Tam bir çaresizlik içindeler.
Birleşerek kazanamayacaklarını anlayınca Biden’den gelen emirle B Planına geçtiler.
Bu defa birleşerek değil, bölünerek kazanacaklarını düşünüyorlar ama yine olmayacak.
B planı şöyle işliyor; Millet ittifakı (Biden ittifakı) çeşitli ittifak adlarıyla seçime girerek oyların dağılmasını ve seçimlerin ikinci tura kalmasını umut ediyor.
İkinci turda işlerin kolay olduğunu, Erdoğan karşısında “tuvalet terliğine” bile oy verecek bir seçmen yapısı olduğunu sanıyorlar.
Yani bu ülkenin seçmeninin aklıyla alay ediyorlar, çünkü bu ülkenin halkına yabancılar, tanımıyorlar.
Önce, Okyanus ötesinin cici çocuğu Babacan rol aldı “Kendi parti tabelamızla kendi amblemimizle seçime katılacağız” açıklaması yaptı inanın amblemini kendisi bile ezbere çizip tarif edemez ama emir öyle geldi demek ki…

Ardından Karamollaoğlu açıklama yaptı 3. İttifaktan bahsetti. Bu açıklamayı Karamollaoğlu’na yaptıran şey yine B Planı. Bu sayede AK partiye gitmesi muhtemel muhafazakâr oyları alacaklarını seçimi ikinci tura bırakacaklarını sanıyorlar. Yani; Saadet, Deva, Gelecek partileri ortak bir şekilde seçime katılacak diyebiliriz.
CHP ve İP aday üzerinde anlaşabilse onların da çatı olarak seçimlere girme ihtimali var. 
Kemal Bey adayım dese de CHP’nin adayının Mansur Yavaş olduğu konuşuluyor.
İP ile ittifak konusunda ipi geren konu da Mansur Yavaş’ın adaylığı.
Meral Hanım’ ın gönlündeki aday İmamoğlu iken İP’in ağır topları Mansur Yavaş ismini istiyorlar.
Bazen yanlış mı yazıyorum diye düşünüyorum, baksanız ya Sol olduğu iddia edilen CHP’nin gönlündeki aday eski ülkücü Mansur Yavaş.
Milliyetçi olduğu iddiasındaki İP’in adayı solcu, hatta HDP ve Demirtaş destekçisi hatta Kandilin kariyer merkezinin başkanı Ekrem İmamoğlu beyefendi.
Allah’ım aklımıza sahip çık yarabbi.
Mansur Yavaş ismi konusunda ısrarcı olan Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’nun partinin üst yönetiminden tasfiyesine de bu konu neden oluyor.
İmamoğlu’nun bayramdaki Karadeniz gezisi fiyaskosu bu geziye tepki gösteren CHP’ liler ve sanatçılar, tüm bu tepkileri sosyal medyada örgütlü Mansur Yavaş’ın trol hesaplarının da linçe dönüştüren gayretlerini hep beraber çekirdek çitleyerek izledik.
Yani bu adaylık meselesi partileri bölen, hatta seçim yenilgisi sonucunda bambaşka sonuçlara varması muhtemel.
Ve yine bu hafta Cumhurbaşkanına hakaret, devleti aşağılama, görevdeki kamu görevlisine küfür suçundan ceza alan CHP İstanbul il başkanı Kaftancıoğlu’na sosyal medyadan destek veren Mansur Yavaş’ın bu paylaşımı adaylık konusunda istekli olduğu izlenimi veriyor.
Altılı masada açıktan görünmesinde sakınca görülen ama masada yer alan HDP ise bu yeni planda yoluna “Demokrasi ittifakı” ile B planına destek verme kararı aldı. 
HDP’nin bu tavrını ve “demokrasi ittifakının” nasıl ve nereden alınan emirle kurulduğunu 10 Temmuz 2021 tarihinde yazmıştım:  https://sehirmedya.com/demokrasi-konferansi-yurtta-sulh-cihanda-sulh-makale,316135.html
Kobani ve Hendek olaylarının azmettiricisi terörist Selahattin Demirtaş bu hafta içerisinde muhalif liderlere, aydınlara, yazarlara, sanatçılara bir mektup gönderdi.
Uzun uzun anlattığı hikâyeyi buraya nakletmek gereksiz ama yapmak istediği şey; bu zevat eliyle “Demokrasi sözleşmesi” adı altında bir gündem oluşturmak, sosyal medya ve basın aracılığıyla bu gündemi yaygınlaştırıp sonunda da “Bir hayalimiz Var” başlığında bir konferans örgütleyip seçimlere “Demokrasi İttifakı” adıyla katılmak.
Yani HDP adıyla PKK adına seçimlere katılacak ve kendisini sol/ sosyalist sanan diğer partiler ve sözüm ona sanatçı tayfası da bu ittifakta yer alacak, bunlarda plana ve efendilerine sadık kalarak seçimleri ikinci tura taşıma, ikinci turda muhalif adayı destekleme konusunda karar aldılar.
İkinci tur için HDPKK’ nın muhalif adaydan beklediği şantaj şu şekilde olacak; Özerklik, yeni vatandaşlık tanımı, Öcalan’a özgürlük gibi şartları öne sürerek seçmenleri karşılığı pazarlık yapma peşindeler (ki CHP ve İP tüm bu maddeleri ortak anayasa görüşmelerinde kabul etmişti)
Demirtaş’ın mektubunda dikkatimi çeken bir cümleyi aktararak yazıyı sonlandırayım…
Şöyle diyor; “2023 yılında, Cumhuriyet'in ikinci yüz yılına girilirken ne yazık ki bir kez daha Kürtler, Aleviler ve farklı inanç grupları başta olmak üzere önemli toplum kesimlerinin ve sol, sosyalist güçlerin sürecin dışında tutulmaya çalışıldığını gözlemliyorum.
Yani 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilen Cumhuriyetle Kürtler, Aleviler ve farklı inanç grupları devletten ve toplumdan dışlandı tek tipçi devlet kuruldu, ikinci yüzyılda bu iş böyle olmaz diyor
Bu cümleyi kuran anlayışla CHP seçmeni nasıl ittifak yapacak hep beraber göreceğiz.

Cumhuriyet, farklı kökenlerden farklı dinlerden, farklı mezheplerden, kültürlerden, dillerden gelen vatandaşlarıyla Ak Partinin siyaseti sayesinde barıştı ve şimdi eşit vatandaş olarak birlikte yaşıyoruz.
İkinci yüzyıl tanımı, CHP nin 37. Olağan kurultayında ilan ettiği beyannamenin adıydı, hatta bu isimde bir dergi çıkardılar ve hala yayına devam ediyor.
A planı işe yaramadı şimdi B planına geçtiler ama yine başaramayacaklar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.