SON DAKİKA
Hava Durumu

Mehmet Gazioğlu bildiklerini anlatmalı!

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2022 21:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2022 21:01

Bu ülkede 29 yıldır Sivas Madımak katliamı üzerinden İslam dinine ve Müslümanlara saldırıyorlar. Oysa İslam dini bırakın insan yakmayı hiçbir canlıyı yakma hakkı tanımadığı gibi yasaklar. 


Bundan 29 yıl önce Sivas’ta milletin düşmanı provokatörler alçakça bir planı sahaya sürdü. Sivas’ta içinde sanatçılarında olduğu Madımak Otel ateşe verildi. 37 insan yanarak öldü. Belki daha fazlası ölecekti, BBP’nin şehit Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun talimatıyla onlarca insan kurtarıldı orada. Korundu. İslam’a ve Müslümanlara saldıranlar bu insanlık resitalini görmedi. 


Neyse geçelim.

Buradaki iki yüzlülüğe karşı, buradaki insanlık ayıbına insanlık ayıbı ekleyenlere karşı birilerinin kral çıplak demesi şart. 
Şimdi gözden kaçırılmak istenen ve özellikle kenara itilen çok önemli noktaları birer birer sıralayalım. Sivas olaylarının yaşandığı tarihte DYP-SHP iktidarı var. Sonrasında da birleşme ile DYP-CHP iktidarı olarak devam etti. 


Sivas olayları sırasında SHP iktidar yani. Neden önlem almadınız, neden müdahale etmediniz sorularının yanıtı hala verilmiş değil. Mesela kurban bayramı öncesi maaşları ödemem gider kurban alırsınız diye halkı tahrik eden, kadroları örgütüme vermeyip de milliyetçilere mi verseydim diyerek kafa yapısını ortaya koyan Mehmet Moğoltay, Adalet Bakanlığı yaptı. Neden kimse sormadı Sivas Olayları’nı neden aydınlatmadın diye. 


Ancak burda en önemli ayrıntılalardan biri dönemin Bursalı İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu. Tam 29 yıldır susuyor ve çıkıp neler olduğunu anlatmıyor. İlginçtir kimse de sormuyor. Bunca insanın vebali var be adam çık konuş demiyor. 


Bugün hala siyasete niyetlenen Mehmet Gazioğlu’na sabahtan akşama kadar İslam ve Müslümanlara saldıran kitle çıkıp tek satır bir soru sormuyor? Neden? Nedeni şu ki o olayların arkasındaki karanlık kaldıkça o insanlık suçu olayın siyasal rantını yemeye devam etmek.
Keşke Mehmet Gazioğlu çıkıp anlatsa olanı biteni. Türkiye’nin o karanlık yıllarında neler yaşandığını. 

Devam edelim. 


Sol diyebileceğimiz kesim ki aslında ne olduklarını belirlemek oldukça güç, akıl almaz bir ikirciklik ve akıl almaz bir utanmazlığını sürdürüyor. Mesela Dersim (Tunceli) bombalandığında CHP iktidarda. Bugün o olayla ilgili her yıl ağıt yakanlara bakın CHP’liler. 


Eeee bombalayan CHP, ağıt yakan CHP nasıl oluyor bu iş. 


Deniz Gezmiş’in idamı için yapılan oylamada 22 CHP’li el idam için kalktı. 60 vekil oylamaya bile katılmadı. Deniz Gezmiş’in idamının yolunu açan CHP, o tarihten beri 3 fidan bilmem ne diye ağıt yakan CHP ve solaklar


Türkiye Cumhuriyeti tarihinde daha onlarca örnek çıkarmak mümkün. Örnek çok ama utanma va arlanma yok ne yazık ki. 
Üstelik dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu şu an 6’lı masada ve buna bir tepkileri de yok. Karamollaoğlu’nu işin sorumlusu olarak gösteriyorlardı bir süre önce ama şimdi işlerine geldiği gibi yine davranıyorlar. 


Ve Sivas olayları ile ilgili dertlerinin insan değil siyasal rant olduğunu gösteren en önemli örnek. Sadece birkaç gün sonra yaşanan 33 masum insanın gözü dönmüş katiller tarafından hunharca katledilmesini görmediler, görmüyorlar. Sivas’ta yanan da insan Başbağlar’da katledilen de insan. 


Buna bir türlü gelemediler.

Dertleri İslam’a sövüp, siyasal rant sağlamak. Ama artık yeter arkadaş. Kimse yemiyor bu ucuz oyunları. Kimsenin yüreği yanmaz imanlı ve inançlı bir Müslüman kadar yanan ve katledilen insanlar için. 


Ve son olarak siz bugüne kadar Madımak üzerinden siyaset yapanların ağzına bir kez bile Muhsin Yazıcıoğlu’nu aldığını gördünüz mü?
Muhsin Yazıcıoğlu’nun yakın arkadaşlarından Veysel Aşkın ağabeyin paylaşımından alıntı ile tamamlayalım. 


Madımak Oteli’nde bulunan Bülent Kaya anlatıyor:  “Muhsin Yazıcıoğlu BBP’sini aradı; “Çaylarını verin, yemeklerini verin, ailelerine ulaşsınlar.” dedi. Biz Muhsin Yazıcıoğlu’nun talimatıyla BBP’sine sığınarak hayatta kaldık, ona yapılan eleştiriler hâksız!”
Muhsin Başkan; Sivas Olayları’ndan sonra bir çok Âlevi Dedesi’nin kendisine teşekkür etmeye geldiğini ama medyaya konuşmaktan korktuklarını ifâde etmişti. Madımak Oteli’nde can verenleri öldüren bu nefret, bu korku, bu çekinceydi işte!
Sivas Olayları senelerdir Din ve Türk düşmanlığı yapmak için pusuda bekleyenlere de mâlzeme oldu! Mesele ölenleri anmak değil; Din ve Devlet düşmanlığı yapmak oldu bazı kesimlerce... Halbuki masum insanları, inançları için yakanlar ne Müslüman’dı ne de bu ülkenin evlatlarıydı. Çünkü İslâm Dini’nde zorlama ve zulme yer yoktur! Ölenlere râhmet olsun... #NeMadımakıUnuttukNeDeBaşbağları!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.