SON DAKİKA
Hava Durumu

Memleketimden insan manzaraları

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2020 19:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2020 19:02

Yüce yaratan neler yaratıyor? Çeşit çeşit yaratıklar bir yana kulları arasında da neler var? Bakın size o kullardan örnekler vereyim;

Bunlardan biri İmamoğlu. Muhalif olma ve kendini parlatma adına tutturdu “yaptırmam bu kanal İstanbul’u. Depremleri tetikler.” Diye bağırmaya başladı.  Bunu televizyona çıkartmışlar. Konuşuyor ha konuşuyor. Kanal İstanbul projesine saldırıyor var gücüyle. Rüştünü böyle ispat edecek aklı sıra. Baksanıza önemsenme isteğiyle yanıp tutuşuyor. Bunun laflarına karşılık o çok güvendiği jeoloji profesörü Celal Şengör’ü arayıp bağlıyorlar yayına. Şengör’ün dedikleri hiç de onaylamıyor bizimkini;

“Jeolojik olarak dediğim, kanal büyük deprem yapmaz. Biz Atatürk Barajı'ndan biliyoruz bunu. Sadece ve sadece jeolog olarak konuşuyorum. Bunu dışında Terkos Gölü'ne sızar mı falan.”

Duruma fena bozulan İmamoğlu, biraz da “küçük dağları ben yarattım” edasıyla çemkiriyor;

“İtiraz hakkım var mı yok mu bilmiyorum ama. Celal Şengör'ün buraya telefonla bağlanması yanlıştı. Ben İBB Başkanıyım bağlamanız yanlıştı. Ben Celal Şengör'e telefonda cevap vermem doğru değil. Ben her hangi bir konuğunuz değilim.”

Yani açıkça, “Beni mat ettiniz. Şey durumuna düşürdünüz. Ben büyük adamım. Bana bunu yapamazsınız.” Diyor.

İmamoğlu’nun dinlediği söylenince Şengör ikinci darbeyi vuruyor;

“Sayın Başkan demiş ki 'Ben davet ettim mazeret bildirdi' demiş, evet bildirdim. Bu işi bilen birkaç adam var. Onunla konuşmak lazım. Doğru adamlarla konuşmak lazım. Ben davet eden Sayın Başkanın yanındaki arkadaşlara izah ettim, bana gönderilen listede jeolojiyle ilgili isimlerin hepsi yanlış.”

Al bakalım Ekrem! Ne oldu? Güvendiğin dağlara kar mı yağdı?

Diğer bir tanesi de Avrupa hayranı. Öyle böyle bir hayranlık değil onunki. Avrupalı olmak onlar gibi yaşamak istiyor. Bunun nesi iyi bir şeyse artık. Gerçi bunların yediği domuz eti miktarıyla övünen cinslerini de gördük ya neyse. Bu hayranımız Ertuğrul Özkök. Bakın ne yazmış;

"Yatakta hayal ettim... Türkiye dediğimiz, Anadolumuz dediğimiz şu toprakları Karadeniz’iyle, Ege’siyle, Marmara’sıyla, Akdeniz’iyle alıp 600 kilometre batıya taşısak... Ortadoğu denilen şu uğursuz coğrafya ile aramıza Balkan ülkelerinden bir tampon koyabilsek... Avrupa’nın ortasında bir anayurdumuz olsa... Sabahları kalktığımızda böyle bir coğrafyaya uyansak... Yok, olmaz tabii... Vatanımız burası... Bu coğrafyayım bu... Yine de diyorum ki, bu coğrafya kaderimiz olmasın. Madem biz Avrupa’ya gidemiyoruz, Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi yeniden kuvvetlendirip hiç olmazsa Avrupa’yı buraya getirsek...”

Başı göğe erecek Avrupalı olunca. İçten içe, “Bizi Tayyip değil de Avrupalılar yönetse ya da onlar gibi olan, onlara hizmet eden biri yönetse ne güzel olur.” Düşüncesinin bir tezahürü müdür nedir?

Bir diğer taife ise Sözcü taifesi. Bunlar külliyen dine karşılar. Ama Hristiyanlığa falan değil İslam’a karşılar. Derinlerde bir türlü açıklayamadıkları Paganistik dürtüler… Bir başlık atmışlar;

"FETÖ’den kurtarılan okulda, şimdi de dinci toplantı… Kafa aynı kafa"

Habere bakan liseleri tarikatlar falan sardı zannedecek. Devamını okuyoruz;

“Burası, İzmir Yamanlar'daki Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin spor salonu.”

Yahu İmam Hatip Lisesi’nde ateist guruplar mı konferans verecekti yani? Tabii adamların derdi başka. Onlar Atatürk heykellerinin ortalıkta olmamasına takmışlar kafayı. Bu tiplerin bırakın dini, bilimle, gelişmeyle falan ilgileri de yok. İşleri güçleri heykel.

Bakın konu açılınca aklıma geldi. Çanakkale’deki adalet heykeli projeleri ne oldu acaba?

Bir de Kemal var. O çok ayrı bir konu. Başlı başına doktora tezi olur…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.