SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP Bursa’da neden sessiz?

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2022 20:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 20:08

MHP Genel Merkezi ve Dr. Devlet Bahçeli Bey, gündemi yakından takip edip, önemli müdahalelerde bulunuyor. Ülkenin her konusuna eğiliyor, her alanda fikirlerini ortaya koyduğu gibi, önerilerini ve tepkilerini sahaya yansıtıyor. Devlet Bey her alanda fikirlerini net ve sert ortaya koymaya devam ederken, Bursa teşkilatlarında ikisi hariç derin bir sessizlik var.


Bazı ilçelerde MHP aktif ve üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bunlar iyi örnekler. Artması gereken de örnekler. 


Ancak İl Başkanlığı aynı hareketlilik içinde değil. Cihangir Kalkancı Bey, naif ve dingin bir süreç ilerletirken, MHP’nin kent konusunda ve yaşanan tartışmalarla ilgili bir tepki vermemesi dikkatlerden kaçmıyor. 


Malum muhalefet partilerinin il başkanları ve yönetimleri gün aşırı eylem ve söylemleri ile bir şekilde gündeme gelmenin yollarını arıyorlar. 
Evet MHP birkaç buluşma yaptı ve bunlardan birini biz de takip ettik. O buluşmalar bile daha çok parti içine ve genel siyaset üzerine konuşmaların yapıldığı etkinlikler şeklinde oldu. Yani halkla ve seçmenle daha çok etkileşim noktasında bir hareketlilik görünmüyor. 


Aslında Cumhur İttifakı kurulduğundan beri muhalefetin ana hedefi MHP. Bu ittifakın devamı ve AK Parti’yi alaşağı etme planlarının MHP yüzünden suya düştüğünü ve MHP’nin desteği oldukça bu emellerine ulaşamayacaklarını net olarak kabul ediyorlar. 


Ancak MHP seçmeninin de partilerinden özellikle yerel de ve milletvekilleri aracılığıyla bu saldırılara bir tepki vermesini, dahası planlarını kamuoyuna yansıtmaları yönünde bir beklenti olduğunu söylemeliyiz. 


Birçok MHP’li dostumuz bu sessizlik ve tepkisizlik nedeniyle biraz kırgın ve biraz da üzgün. MHP’nin sahaya karakterini koyması, meydanı terk etmemesi ve seçmeni de dinç tutması gerektiği görüşünü ifade ediyorlar. 
MHP Bursa Milletvekili ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman bey'in sık sık yaptığı açıklamalar genel olarak belli konularda sınırlı kalıyor. Yani terör, CHP ve uluslararası politikalarla ilgili açıklamalara şahit oluyoruz çokça. 


Oysa Bursa’daki seçmen yani MHP’liler, kent için de Büyükataman’ın görüşlerini duymak istiyor. MHP’nin Bursa planını, bugünü ve yarınını nasıl gördüğünü anlamak istiyor. Sahada tartışmalarda ortaya MHP’nin görüşünü aktarmak istiyor. 


MHP’nin Bursa üzerine son yıllarda çok önemli tartışmalar açmaması, Bursa adına plan ve projeler açıklamaması, en çok kendi seçmenini olumsuz yönde etkiliyor. Oysa MHP, her zaman her şartta kendi ideolojisi ve kendi projelerini ortaya net koyan bir siyasi akım. 


MHP, bu sessizliğini bozup, hakkın ve halkın yanında saf tuttuğunu sokak sokak, kapı kapı aktarmak durumunda. Bu sadece siyasi parti olarak değil tarihi misyonunun bir gereği olarak ortaya konulması gereken bir durum. 


Bu sessizliği ve bu durağanlığı MHP bir an önce bir kenara bırakmalı. Bursa MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı bey'in Bursa ile ilgili görüşlerini, yerel ve genel seçimlerle ilgili düşüncelerini, Bursa ve ilçeleriyle ilgili planlarını kamuoyuna aktarmalı. Bursa’nın güncel tartışmalarıyla ilgili fikirlerini tıpkı diğer siyasi partilerin yaptığı gibi sürekli bir şekilde kamuoyuyla paylaşmalı. 


Hem İsmet Büyükataman Bey hem de Cihangir Kalkancı Bey, bu olumsuz yansımayı olumluya çevirmeye muktedirler. Öyle de olacağını düşünüyoruz. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.