SON DAKİKA
Hava Durumu

Müge Anlı Kime Ne Öğretiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2023 22:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2023 22:22

Yıllardır sıkı bir Müge Anlı takipçisiyim.
Neredeyse tüm programlarında dikkatimi çeken şey, bir kötünün elinde patlayan olayların aslında herkes tarafından zaten biliniyor olmasıdır. Eğer cinayet, kayıp, istismar… vs gün yüzüne çıkıp olay patlamasa her şey aynı şekilde devam sürüp gidecek…

Bu kadar aşikar bir durum nasıl olur da aynı zamanda gizlilik içinde sürebilir?
Üç maymunu oynarsak tabii ki sürebilir. Bir apartman dairesinde yaşanan, komşuların neredeyse tamamının bildiği, tanık olduğu 3 küçük çocuğa uygulanan kötü muamele, evin erkeği işe giderken çöp atan bir hanımın. “sizin evde garip şeyler oluyor. Bir kamera mı taksanız” diyerek uyarması ile açığa çıkmıştı.
Maalesef görmek, işitmek istemiyoruz. Mış gibi yaşamak işimize mi geliyor, ‘her şey yolunda’ masalı hoşumuza mı gidiyor? ‘bizim insanımız İrfan sahibidir’ dogmasını mı kıramıyoruz zihnimizde bilemiyorum.

Şahsen, ‘insanın yaşadığı her yerde hem harika olaylar, hem de berbat olaylar olabilir’i yüzlerce kez deneyimlemiş biriyim. 

Son olayda, köyün yaşlı kadınlarına musallat olmuş, son derece hastalıklı bir adamı izledim. Tüm köylü, adamın bu kötü yönünü biliyor. Bazıları, anasını karısını toplamış, ‘başım derde girmesin’ diye evini- barkını- köyünü terk etmiş. 
65 yaşında, hanımı kayıp olan Fikri amca da biliyor bunları. Detaylarıyla anlatıyor: “Falanca, yıllar önce bunun yüzünden hanımını boşadı bile” Ama ne hikmetse elleri, kolları, dilleri tutulmuş bugüne kadar. Kadıncağız kaybolmasaydı, söz konusu hasta adam eylemlerini sürdürecek ve biz de haberdar olamayacaktık.

İnsanın, yeryüzünde fiziksel olarak kapladığı bir alan var. Vicdanen ve karakter olarak kapladığı alan nerede?
Onu sergilemezsek, karşılaştığımız iyi/ kötü olaylara karşı tavrımız yoksa şok olmaya/ şaşırmaya da hakkımız yoktur diye düşünüyorum.

Bir de, gündüz kuşağı/ kadın kuşağı denen programları kınayan, ‘toplumun ahlakını bozuyor’, ‘gençleri kötü etkiliyor’ diyen, bu programları izleyenleri küçümseyen, bunlarla ilgili üst perdeden türlü sıfatlar yakıştıran bir sözümona ‘üst insan’ kitle var. 
Bu programları sadece en hanımlarının izlemediğini biliyorum yakın ve uzak çevremden. Gençler hiç izlemiyorlar.
Kendimin iki tane, arkadaşlarımın genç çocukları var. Onlar da izlemiyorlar. Başka diziler izliyorlar. Onlar hiç TV izlemiyorlar.
Farklı platformlarda çok başka diziler izliyorlar. İzledikleri dizilerden nasıl etkileneceklerini çok iyi biliyorlar. Zehir gibiler maşallah. Ama keşke onlar da bu programları izleseler… Kesinlikle yararı olurdu. En azından bildikleri, gördükleri, şahit olduklarına karşı üç maymunu oynamamayı, kendi başına gelmese bile kötülüğe karşı durmayı bir insani/ vicdani duruş olarak benimserler.

Bu tür programları görmek istemeyenler, Müge’ye, Esra’ya değil, işlemeyen adalet sistemine yöneltsinler eleştirilerini. İnsanlar da Müge’den, Esra’dan değil, ilgili makamlardan arasınlar çarelerini.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.