SON DAKİKA
Hava Durumu

Müge Anlı Ulaşılabilir Olsun !

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2021 18:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2021 18:32

2015’te, Gazi Mahallesinde, Kırmızı maskeli, kim bilir hangi üç harfli, dört harfli terör örgütünün militanları günlerce sokakları uzun namlulu tüfeklerle göstere göstere işgal etmişlerdi. Hiç kimse hiçbir şey yapmamıştı. İlçenin Emniyet Müdürü, Kaymakamı, İl Emniyet Müdürü, Valisi, Emniyet Genel Müdürü, İçişleri Bakanı, Başbakan hiçbir müdahalede ve beyanda bulunmamışlardı.


Ta ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Polis neden müdahale etmiyor? Neyi bekliyor?’ şeklinde bir açıklama yaptı da, bir günde temizlemişlerdi sokakları.
O vakit şöyle düşünmüştüm:


1. Eğer işlerini yapmayacaklarsa bunca bürokrata ne gerek var? Bu bürokratların tamamı derhal görevlerinden istifa etmelidirler. 
2. İyi ki Cumhurbaşkanı Erdoğan var. Allah başımızdan almasın.  Almasına almasın da, Her kriz durumunda Erdoğan’a nasıl ulaşacağız?
15 yıl kadar önce, bir kuruma işim düşmüştü. (Şahsi işim değil) Ve o kurumun il müdürü ile görüşmem gerekmişti. Birinin şefaati ile ancak görüşebildiğim, imam hatip meslek dersleri öğretmen eskisi o zavaid, altında çalışan memuru yanına çağırmak ya da iç hattan telefon etmek yerine bir post it ile benim aracılığımla bir mesaj göndermişti. O memur da o post iti çöpe atmış, ‘resmi yazı ile talimat yazsın’ demişti. Sonra da yazılı talimatı da yerine getirmemişti. Masa başında hikaye uydurmuştu. Gitmediği yere gitmiş gibi rapor vermişti. Ve insanların ve çocukların mağduriyeti giderilememişti.
Olayı onlarca kapı dolaştıktan ve en sonunda dönemin valisinden bin şefaat zinciri ile kopardığım randevuyu haber alan, bu yüzden paniğe kapılan konu ile ilgili vali yardımcısının, vali ile görüşmemem için aradığı il müdürü ve o memur tarafından halledilmişti. 6 ay süren bu süreç sonunda o il müdürü ve memura ettiğim hakaretler bir nebze yüreğimi ferahlatmıştı. (Hiç pişman değilim)


Ve daha birçok olay anlatabilirim ve herkes anlatabilir.


Bunları neden anlattım?
Dün Müge Anlı’nın programını izledim. Siz de izlemişsinizdir. Sabahtan beri dört beş posta ağladım. PTT de kargo sırası beklerken kulaklıkla tekrarını dinlerken tekrar ağladım. 
Çapa mezunu, doğuda doktorluk yapan bir genç insanın çileden nasıl çıkarıldığını izledik hep beraber. 3 sene önce muhtemelen benim yaşımdaki annesi ve babası öldürülmüş. Jandarma, yargı, bürokrasi ve siyasette gitmediği, başvurmadığı yer kalmamış. Ve en sonunda Müge Anlı’nın programı vasıtasıyla açıktan Cumhurbaşkanı’na hitap ediyor. Daha doğrusu Feryad ediyor…
Cumhurbaşkanı bu feryadı duyabilecek mi acaba? 
Birkaç gün önce Belediye başkanlarına hitap ederken, ‘kapınız herkese açık olsun, ulaşılabilir olun’ diye tavsiyede bulunuyordu. 
Acaba kendisi ulaşabilecek ve müdahale edebilecek mi? diye yarınki programı herkes gibi merakla bekliyorum. 
Eğer bundan önceki konularda olduğu gibi 3 senedir görevini savsaklayan ilkesizler hızlıca görevlerini yaparlarsa, Genç doktorumuz adına sevineceğim, ama ülkem adına karamsarlığa kapılacağım.
Bir de şunu merak edeceğim:
Acaba Müge Anlı kolay ulaşılabilir midir?
Çünkü, Eğer Çapa mezunu doktorumuzun feryadı Cumhurbaşkanına kadar ulaşabilmişse, bu, Müge Anlı sayesinde olmuş olacaktır. Yoksa Cimer’e yazsa –ki yazmıştır muhtemelen- en fazla feryadına sebep olan insanların kapısına yollanacak (Sanırım Cimerin başında yapay zeka var) ve ‘Sen bizi şikayet edersin ha’ diyerek O’na karşı husumetleri artacaktır. İşi biraz daha yokuşa süreceklerdir.
Bu sebeple ben herkese kapısı açık, kolay ulaşılabilir yönetici istemiyorum. Bazen, sokakta hasta hayvan buluyorum. Yıldırım hayvan barınağını arıyorum doğrudan. Onlar da geliyorlar gerçekten. İlgileniyorlar. Belediye meclis üyelerinden birini, başkan yardımcılarını, başkana ulaşabilmek için ‘uygun şefaatçiye şefaat’ edecek birini aramama gerek kalmıyor. 
Çok seviniyorum. 
Ben hiçbir müdür, genel müdür, vali, kaymakam, başsavcı, milletvekili, bakan, cumhurbaşkanı vs ile muhatap olmak ve onlara ulaşmak istemiyorum. Ben çöpçü ile, zabıta ile, polis ile, savcı ile, su sayacımı okuyacak memur ile, tezgahtar ile… muhatap olmak istiyorum. En tepedeki adama ulaşma ihtiyacımı ortadan kaldıran bir devlet organizasyonu istiyorum. 
Bunu yapamıyorsanız o vakit sadece Müge Anlı ulaşılabilir olsun. 
Çünkü, Müge Anlı Mülkün Temelidir.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.