SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhalefet, Cemil Aydın’dan ders alsın!

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2022 20:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2022 20:30

Cemil Aydın…


İyi bir Ülkücü, iyi bir Bursa sevdalısı, iyi bir kent gönüllüsü… 
İki dönem Osmangazi Belediye Meclis üyeliği yaptı. Aktif siyaset yaparken de yıkıcı değil yapıcı bir siyaset tarzı izledi. Ülkücü ve MHP’li bir isim olarak her zaman partisinden de kendinden de önce milletini devletini öncelediğini hep gösterdi. 


Sonrasında aktif siyasete ara verdi. Ancak Bursa adına, vatandaş adına gördüklerini, eksikleri yapıcı bir dille aktarmaya, yöneticilere eksikleri göstermeye devam etti. Eksikleri dile getirirken önerilerini de hep peşine ekledi. Kimin yaptığının değil yapılmasının önemine vurgu yaptı. 
Cemil Aydın’ın bu yapıcı siyaseti kent yönetiminin de siyasetin de dikkatini her dönem çekti ve bir çok önerisi de kent yöneticileri tarafından uygulamaya konuldu. Bu anlamda Bursa’ya en fazla katkısı olan isimlerden biridir hiç şüphesiz. 


Yıllardır her platformda dile getirdiği, ısrarla gündeme taşıdığı konulardan biri de Çalı Yoluydu. Cemil Aydın, bölgedeki yükü taşımayan yolun genişletilmesi gerektiğini, trafik disiplininin olmadığı yolda her gün kaza olduğunu ve kaza olmamasının da mümkün olmadığını ısrarla gündeme taşıdı durdu. 


Önerilerini sık sık ve ne olması gerektiğini ayrıntılı olarak açıklayarak aktardı. İşte kararlı ve yapıcı bu adımlar Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi’nde karşılık buldu. 
Çalı Yolunda her an kazaya yol açabilecek, insanların büyük sıkıntı yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması için yol genişletilerek trafik akışını sağlıklı yürümesi için başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. 


Cemil Aydın’dan muhalefetin ciddi anlamda siyaset dersi alması gerekiyor. Bursalıların da kent hassasiyeti konusunda ibret alacakları bir isim Cemil Aydın. Siyasetin yıkıcı ya da sadece eleştiriyle olmayacağını, yapıcı siyasetin çok daha verimli ve kent yararına olduğunu her defasında ispat ediyor adeta.  
Dahası tiyatral etkinlikler ya da karşılığı olmayan sadece kendi sahasına yapılan siyasetin bir işi yaramadığını ancak altı dolu, önerisi ve çözümü de yanında olan siyasetin etkin olduğunu her kesime ispatlıyor. 


O halde Cemil Aydın gibi yapmak lazım. Başarılı olmuş ve sonuç almış yöntemler varken yan yattım çamura battım siyasetini terk etmek lazım. 
Cemil Aydın, muhalefet yaparken toplumun her kesininin yanı sıra yönetenler tarafından da aynı saygınlığa sahip olması da ne kadar dengeli ve doğru işler çıkardığını gösteriyor. Cemil Aydın’ların sayısının artması kentimiz için de ülkemiz içinde büyük kazanç olur. 



Bu zam insafsız, geri alınmalı…
Üzerinde spekülasyon yapılmayacak belki birinci konudur ekmek
Ne yazık ki pandemi sonrası tüm dünyayı etkileyen ve Türkiye’de de büyük olumsuzluklara neden olan ekonomik sıkıntılar, kuralsız piyasa şartlarını da beraberinde getirmeye başladı. Ne yazık ki serbest piyasayı insanlar nasıl olsa mecbur istediğim fiyata satarım diye algılayan bir düşünce sistemi her tarafa hakim olmaya başladı.


Girdilerde artış, bilmem ne vs kılıfıyla isteyen istediği fiyatı uyguluyor. Ancak iş ekmeğe geldiğinde orada bir dakika durun arkadaş. Türkiye’de en temel besin maddesi olan ekmekle o kadar da kolay oynanmamalı. Dolar artmıyor bir süredir. Petrol fiyatları da aynı. Üstelik un fiyatları geri çekilmiş durumda. Ama ekmeğe yüzde 25 zam yapıyor Bursa Fırıncılar Odası.


İddia ediyorum ekmeğin maliyeti taş çatlasın 2 lirayı geçmez. E o halde bu zammın gerekçesi nedir? İnsaf arkadaş. İnsanlar zaten katığı zor buluyor ama ekmek katığın fiyatını geçiyor.

Böyle bir zalimlik olmaz. 


Şimdi Bursa Fırıncılar Odası’nı bu zammın gerekçesini açıklamaya davet ediyoruz. Madde madde maliyetini açıklamalılar. Dahası bu maliyet hesabının da konunun uzmanları tarafından teyit edilmesi şart. Bence derhal bu zam geri çekilmeli. Bu topraklarda insaf elden gitmemeli. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.