SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhterem Bakan Bey’e zarar verenler!

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2022 20:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2022 20:55

Banka hortumlamaktan hüküm giymiş Cavit Çağlar’ın gazetesinin başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın Eski Bakan Faruk Çelik sevgisini bilmeyen yoktur. 
Öyle ki Ahmet Emin Yılmaz, zaman zaman muhterem Bakan Bey’i kendisinden bile daha iyi savunur, muhterem Bakan Bey’in isminin gündeme gelmesi gerekirse en önden o atılır. 


İşte seçim sürecine yavaş yavaş girdiğimiz bu süreçte muhterem Bakan Bey, gerçekte olmasa da hiç olmadı şayia olarak gücünü seçim sürecine kadar devam ettirmek istiyor. 


Bursa’da tartışmaların göbeğinde olan ve Ankara Genel Merkez açısından da aslında siyasi mefta durumundaki muhterem Bakan Bey, en azından Bursa’daki hükmünü bir süre daha yürütmek çabasında. 


Bunun için kendisine yakın birkaç yazar dönüp dönüp Bakan Bey güzellemesi yapıyor. Sorsanız Bakan Bey’e asla ve katiyen kimseye hiçbir şey söylemez, kimseye bir şey yazdırmaz. Ancak gönlüne hoş gelenlerin yazılmasından da oldukça hoşnut olur. 
Şimdi Bakan Bey’i en çok seven yazar olan Ahmet Emin Yılmaz, yine bir 15 Temmuz vesilesiyle Bakan Bey’i gündeme taşıdı. 
Hadi önce banka hortumlamaktan hüküm giymiş işadamının gazetesinin başyazarı olan Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısına bakalım:


15 Temmuz’da suikastı atlatan Faruk Çelik: Sizin çocuklar çuvalladı


Anımsıyoruz da… 


15 Temmuz gecesi, hain darbe girişimi için harekete geçildiğinde, yakalanan Fetöcü kamu görevlisi Faruk Çelik’i vurmak için evine gittiğini itiraf etmişti.
O gece…


Suikastten kurtulan Çelik siyasi yaşamı boyunca Fetöcülerin hep hedefi oldu, hakkında itibar suikastı kapsamında yayınlar yapıldı. Yine de yolundan dönmedi.
İşte…


Siyasette ve günlük yaşamında sınavını vermiş isim olan Eski Bakan Faruk Çelik, demokrasi tarihine kara leke olarak geçen, halkın önlediği darbe olan 15 Temmuz’un yıldönümünde iç ve dış Fetö destekçilerine sert uyarı yaptı.
Dedi ki:
“Evet, sizin çocuklar 15 Temmuz gecesi çuvalladı. Allah’ın izniyle bundan sonra da ayağa kalkamayacaklar. Milletin iradesini gasp edecek hiçbir güç bırakmayacak şekilde Cumhurbaşkanımız liderliğinde 15 Temmuz ruhuyla dik duracağız.


Evet tam da bunları yazmış Ahmet Emin Yılmaz. Meslek hayatında 40 yılı çoktan devirmiş, önemli bir tecrübeye sahip olan Ahmet Emin Yılmaz’ın 15 Temmuz suikast iddiasını olayın üzerinden 6 yıl geçmişken öyle muallak laflarla değil bilgi ve belgelerle kamuoyu gündemine taşıması gerekmez miydi? 
Mesela Bursa’mızın medarı iftiharı muhterem Bakan Beyimizi elinden alacak o alçağı tanıtması gerekmez miydi?  


Kimdi bu alçak? Hangi iddianamede yer aldı?


 İddianamede ne tür ifadeleri ve itirafları var? Suikast planı nerede ve nasıl hazırlanmış?
Yoksa, tıpkı kriz merkezini valilikte değil de konutunun bekçi kulübesinde kurduğunu iddia eden ve orada sabahlayan Eski Vali gibi muhterem Bakan Bey’in o gece TBMM, Külliye ya da meydanlarda olması gerekirken, bir arkadaşının evinde sabahladığını gizlemek ve üstünü örtmek mi gaye? 


O gece canı tehlikede olanların birinci sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geliyordu hiç şüphesiz. O meydandaydı. CHP’li milletvekilleri bile o gece TBMM’deydi. Süleyman Soylu TRT’de, Efkan Ala Bey Ankara’ya dönmenin derdindeydi. Hepsi belgelerle sabit. 


Muhterem Bakan Bey’in tıpkı 28 Şubat sürecinde olduğu gibi o gece sessizliğini koruduğu da sabit. Bir gece kahramanlık gerekiyordu ama Bakan Bey ortalarda yoktu. Suikast iddiası ise Bülent Arınç’ın Kozmik Oda’yı açtıran iddiası gibi aslında ne olduğu muallak, kendi bakanlığında kendi müşavirinin Whatsapp yazışmalarını kahramanlık hikayesine çevirmenin gayreti. 


Bakan Bey’i ne yazık ki kendinden çok ‘bakan beyciler’ yıpratıyor. Bakan Bey’in birçok alanda söyleyeceği birçok söz vardır mutlaka ama 15 Temmuz gecesiyle ilgili söyleyecek çok sözü olmadığını, onun da tıpkı Kılıçdaroğlu gibi bir arkadaşının evinde olayları takip ettiğini kendi ağzından verdiği demeçlerden biliyoruz. 


Öyle görünüyor ki bu şarkı burada biter…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.