SON DAKİKA
Hava Durumu

Nankörler!

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2020 19:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2020 19:59

Avrupa ve ABD’de insanlar kırılıyor. Sokaklardan ceset topluyorlar, ABD’de insanlar pencerelerine tahta çakmaya başladı çünkü talan korkusu sardı. Üç beş münferit olay çoktan yaşandı bile. Bazı Doğu Avrupa ülkeleri bizden yardım talep etti. İspanya (Fetö beslemelerinin algı yönetimi çabaları da boşa çıktı bu arada.) ve İtalya’ya yardım eli uzattık. Birleşik Krallığın da durumu içler acısı. İskoçya’da âleme talkını verip salkımı kendi yutan sağlık danışmanı doktor istifa ettirildi. Durumu hafife alıp “basit bir nezle, sürü bağışıklığıyla geçer.” deyip önüne gelenle tokalaşıp doğru dürüst önlem açıklamayan bizim Osmanlı torunu Boris yakalandığı Corona nedeniyle yoğun bakıma alındı, durumu pek iç açıcı değil. Hamile nişanlısı da pozitif çıkmış. 
Bu memleketlerde devlet bırakın maske dağıtmayı, aç ve sefil halkına bir tas çorba vermiyor, vermeyi aklına bile getirmiyor. Zavallı insanlara hayır kurumları güç bela yardıma çalışsa da yeterli olmuyor. Adamlar çocukların öğlen yemeği kesilir korkusuyla bazı okulları kapatmadı, polis, asker ve sağlık çalışanlarının çocukları hâlâ okula gidiyor ki bari öğlen yemeği yiyebilsinler. Yoksa aç biilaç perişan olacaklar.
Ya bizde ne oluyor? Ne olacak? Gurebaya temel gıda paketleri dağıtılıyor. (İBB’ninkiler gibi indra, mahatma ya da hangi ghandi amaçlı değil gerçek yardım paketleri üstelik dolu dolu.) 
Yardım paketini açtığında her çıkardığı parça için ayrı ayrı ve belki de ömründe ilk defa “Allah razı olsun” diyen bir kadının o minnet ve sevinçle akan gözyaşlarını bizzat gördüm. İçim cız etti.
Bunlara beğendiremiyorsunuz!
Maddi sıkıntı içinde olanlara maddi yardım yapılıyor, maaşı yetmeyenleri Sayın Başkanımız bizzat başvuru yapmaya çağırıyor. Milyonlara zaten olması gerektiği gibi siyasi görüşü gözetilmeden maddi yardım yapıldı, daha da yapılacak. CHP’li belediyeler ise yardım yaparken aradığı tek şart var, “önce bizden olmaları, Atatürkçü olmaları gerek.” diyorlar.
Bunlara beğendiremiyorsunuz!
Atatürk tüccarları üzeri imzalı maskeler satarken, millet tomarla para verip koruyucu maske satın almaya gayret ederken bizde her eve maske dağıtılıyor. Üstelik PTT ücretsiz kapıya teslim getiriyor. 
Bunlara beğendiremiyorsunuz!
İlk açıklandığında ePTTAVM sitesi yoğunluktan çöküyor, bizimkiler “Bu oyalama taktiği. Yok aslında öyle bir şey.” diye çamuru basıyor. Ardından başka sesler yükseliyor; “Ben bugün aldım daha yahu geç kaldılar. Böyle de olmaz ki kardeşim. Daha önce niye düşünmediler.” itirazları savruluyor. Ardından biri çıkıp “Bırakın herkes dağıtsın dağıtmak istiyorsa. Sonuçta ne İmamoğlu ne Erdoğan kesesinden vermiyor.” diyebiliyor. 
Doğru İmamoğlu kesesinden vermiyor ama acaba kesesine mi indiriyor? Çıkıp da kolilerdeki 70 lira farkın hesabını versin önce…
Nankörlüğün de had safhası yaşanıyor hainlikte de yaşandığı gibi…

Bir anı: Aklıma nereden geldiyse, seneler önceki bir traji komik olayı hatırlayıverdim birden. Bursa’da bir basın toplantısı yapılıyor. Toplantıda tek bir gazeteci var. Teksif Genel başkanı Şevket Yılmaz açıklama yapıyor. Adamcağız o toplantı sırasında kalp krizi geçiriyor. Bu gazeteci makinesine sarılıp fotoğraf çekmek yerine, durumun pek farkında olmadığından hâlâ soru sormaya gayret ediyor; “Ya paşam bu işçinin durumu ne olacak?” Biraz tebessüm edin diye yazıverdim işte.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.