SON DAKİKA
Hava Durumu

Ne gazı be millet aç!

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2020 18:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2020 18:12

İsviçre kökenli Amerikan akıl hastalıkları uzmanı Elizabeth Kübler-Ross 1969’da seneler boyu ölümcül hastalar üzerinde yaptığı araştırmanın ardından yayınladığı “Ölüm ve Ölmek Üzerine” adlı kitabında yas tutmayı 5 aşamaya ayırmıştır. Uzmana göre ölüm, ayrılık ya da büyük kayıplar karşısında insanların verdiği tepkiler 5 aşamada gerçekleşir. Bu aşamalar inkâr, kızgınlık, pazarlık, depresyon ve kabullenmedir. İlk aşamada olgu inkâr edilir, sonra haklı veya haksız fark etmeden kızgınlık gelir. Bunun ardından pazarlık ve depresyon halleri yaşanır. Depresyonu da atlatabilen kabullenir ve hayatını idame ettirir.

Bizim heykele taparlar da Sayın Başkanımızın müjde açıklayacağını ilan etmesi ve bunun ardından dış kaynakların bu müjdeyi dakikalar içinde açık ederek etkisini düşürme tekniğiyle birlikte gelen emir üzerine inkâr aşamasına geçiverdi. Başladılar “Yalandır, bulunan bir şey yok.” türünden laflar etmeye. Tam çoğu bu aşamayı geçip kızgınlık bölümüne girmişti ki Halk TV inkâr aşamasına daha yeni geçebildi. Atatürk tüccarı Yılmaz ile eşgüdümlü olarak. Şimdi sıra pazarlık aşamasına geliyor. Diyecekler ki “Biz iktidara geldiğimizde bu doğalgazı yabancıların yönetimine vereceğiz.” böylece iktidar umacaklar. Bazıları çoktan depresyon aşamasında geçti bile. Onların ağzını bıçak açmıyor. Atlatabilirlerse kabullenecekler ama bu fazla mümkün görünmüyor. Orada sittin sene saplanıp kalacağa benziyorlar.

Ufku dar, gözleri mühürlü olanlar bu keşfin memlekete faydasını göremiyor haliyle. Sokaktaki vatandaşı anlarım. Onlar çıkıp “Kışın doğalgaz faturası gelince görürsünüz.” türünden sığ muhalefetleri belki bir yere kadar affedilebilir. Ne var ki aralarında akademisyenlerin bulunduğu sözde aydın bir güruh var. Bu fındık beyinliler de anlamıyor olabilir mi? Bir ebleh, debil ya da moron dahi anlar bunun önemini. İşlerine gelmediğinden ya da aldıkları talimat doğrultusunda anlamamazlıktan geliyorlar elbet. Hedef moronları bunun önemsiz olduğuna inandırmak olsa gerek.

Heykele tapar Atatürk tacirimiz inanmadığını yazmış.

Bal gibi de biliyorsun bunun ne büyük keşif olduğunu Yılmaz. Biliyorsun da işin ucunda sana sakal yok. Çıkıp bunun Türkiye için ne kadar büyük bir olay olduğunu söylersen de okuyucu kaybedeceksin. O yüzden bilemek zorundasın.

İBB’ci ile Ankaralı meslektaşı tweet atıp keşfi yapan teknik kadroyu kutlamış. Onlar daha akıllı. Seçimlerde aday olurlar diye yatırım yapıyorlar elbet. Doğal olarak bu araştırmaları başlatan Sayın Başkanımızı kutlamaları beklenemez. O kadar da çapları yok zaten.

Apla da bir şey demedi. Konuşsa da ne düşündüğünü öğrensek.

Merakımı en çok celbeden şey ise acaba Kemal ne diyor? Ağzını açıp tek kelime etmedi. Biz ondan çıkıp “Ne gazı be? Millet aç, aç.” türünden bir açıklama beklerdik.

Herhalde konuşmak için Biden’den işaret bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.