SON DAKİKA
Hava Durumu

Ne mutlu hayra yürüyenlere…

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2022 20:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 20:56

Osmanlı döneminde İstanbul’da fitri zekat vermek için yoksul arayıp bulamadıkları dönemler olmuş. Keşke o günlerdeki gücü olsa milletimizin ancak ne yazık ki gelişen süreçte savaşlar, dünyadaki güç dengelerinin değişmesi,  zamanın da yapılamayan hamleler vs Anadolu’da beklenen kalkınmanın henüz oluşmasını sağlayamadığımız ortada. 


Son yıllarda oldukça iyi gidiyor olmamız bir kenara nüfusumuzun belli kesiminin fukara olduğunu ortadan kaldırmıyor ne yazık ki. İşte bu durumda devletin ve belediyelerin sosyal adımları oldukça önemli. 


Ve devletimiz de belediyelerimizde bu işin hakkını vermek için elinden gelen çabayı gösteriyor. Gerek Kızılay gibi milli gururumuz kuruluşlarımız gerek Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığı ile yapılan yardımlar devam ederken, belediyelerinde önemli işler yaptığını söylemeliyiz. 


Bursa’da bunun çok iyi örneklerini görüyoruz. Bunlardan biri de Karacabey Belediyesi.

Ali Özkan yönetimindeki Karacabey Belediyesi, ilçede hiçbir mağduru mazlumu yalnız bırakmıyor. 
Karacabey Belediyesine bağlı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce faaliyeti sürdürülen ve ilçede dar gelirli vatandaşlara sıcak yemekten eşyaya, sağlık hizmetlerinden ulaşıma kadar tüm alanlarda yardımcı olan Aşevi,Ramazan’ı da yoğun bir programla geride bıraktı. İlçedeki dar gelirli ve bakıma muhtaç vatandaşların yardımına koşan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz Ramazan ayı boyunca yaptıkları faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

 
Müdürlük, Ramazan boyunca toplam 45 bin kişilik yemek hazırlarken; ihtiyaç sahiplerine 30 ton sebze ve yüzlerce kiloluk gıda yardımında bulundu. Ayrıca 55 vatandaşa zekat yardımı yapılırken, 3200 erzak kolisinin de belediye ekiplerince dağıtımının sağlandığı bildirildi.


Ne mutlu Ali başkan ve ekibine. Mağdurun mazlumun duası her şeyin üstünde. Biz bir milletiz ve milletin kurduğu bir devletiz. Biz birbirimize sarıla sarıla, destek ola ola bin yıldır yaşatıyoruz bu devleti ve inşallah kıyamete kadar da yaşatacağız. 


Ali Özkan başkan yapılan yardımları şöle sıralamış, “Geride bıraktığımız mübarek Ramazan ayında Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz, hem merkez hem de kırsaldaki vatandaşlarımız için yoğun bir çalışma programını geride bıraktı. Son bir aylık faaliyet raporunu incelediğimizde,kırsalda 6 bin 600 kişilik merkezde ise 13 bin 150 kişilik sıcak yemek ikramımız olmuş. Aşevinden kendi gelip yemeklerini alan vatandaşlarımızla birlikte, Ramazan ayı genelinde 45 bin kişilik yemek çıkarıldı. Bu yemeklerin yapımında elbette Karacabeyli hayırseverlerimizin de önemli destekleri var. Bunun yanında, ilçemiz genelinde 3200 aileye erzak yardımında bulunuldu. 30 ton soğan ve karnabahar gibi sebze ürünleri vatandaşlarımıza dağıtıldı. Sevgi Mağazamızdan 35 çocuğumuzun bayramlık kıyafeti temin edildi.


Bu yardımların bir çoğu da hayırseverlerin katkısıyla yapılıyor.

Ne mutlu.

Var olsundevletimiz var olsun milletimiz. İnşallah gelecekte yine eskiden olduğu gibi değil gıda erzak yardımı, zekat verecek fakir fukara kalmayacak şekilde büyüsün devletimiz. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.