SON DAKİKA
Hava Durumu

Net ol Mustafa Dündar!

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2022 20:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2022 20:15

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın en büyük projesi hiç şüphesiz Osmangazi Meydan projesi. Öyle ki yoldan geçenleri bile kolundan tutup burayı gösteriyor, bu meydan üzerinden yeni siyasi planlarını kuruyor.


Mustafa Dündar, aslında meydan çalışmalarına başlarken şehrin meydanına görkemli bir cami ve meydan diye ortaya çıkmıştı. 
Zaten kendi mahallesinden gelen herkese de “Biz meydanı cami için yapıyoruz” diyordu. Ancak Dündar’ın en temel özelliklerinden biri burada ortaya çıkıyor. 
Kemalist ve solaklar konusunda ayrı bir hassasiyeti var. Genel olarak onları kızdırmamayı ve hatta gönüllerini yapmayı önceliyor. Sol ve Kemalistlere karşı olan kompleksini her defasında ne yazık ki ortaya koyuyor. 


İşte Kent Meydanı’ndaki o cami projesini de adeta gizliyor. Gizliyor diyoruz ama belki de o proje yok. Bugüne kadar meydanı gösterip cami projesini göstermemesinin başka ne nedeni olabilir ki? 


Daha önemlisi de özellikle son dönemde Dündar, Kemalist ve solculara sevimli görünebilmek adına büyük gayret gösteriyor. Oysa PKK’lılara Ördekli’yi tahsis ederken bizim mahalle ne der kaygısını yaşamıyor. 


Ve bunu herkes hissediyor.  

Son olarak  AK Parti’ye AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanına ağır sözler sarf eden Mudanya’nın CHP’li Belediye Başkanı ile kordon turu atması da bu göstergelerden biri. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasetini asla sine sine değil üstüne gide gide yapan bir isim. Onun kurduğu ve bugüne getirdiği partide siyaset yapanların da onun gibi cesur olmaları gerekir. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, solcular Kemalistler ne der diye değerlendirme yaparak hiçbir adım atmadı bugüne kadar. Dediğinden de milim geri adım atmadı, inandığından geri durmadı. 


Taksim Camii o duruşla yapıldı, Ayasofya o inançla açıldı. 


Şimdi muhafazakar kesimin kalesi olan Bursa’da, Osmangazi Belediyesi kent meydanına yapacağı camiyi kamuoyuna açıklamıyor, planlarını göstermiyor, bir nev'i gizliyor.

Neden? 3-5 Kemalist ya da solcu gürültü yapacak diye mi?


Oysa daha ilk aşamada camiyi yapmalıydı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar. 


Kim ne gürültü çıkartırsa çıkartsın ona bakmadan, sadece doğru olduğu için yapmalıydı. Ha oraya cami lazım değil diyorlarsa onu da açık açık söylemeliydi. 
Bugün Kent Meydanı’nın altındaki cami ömrünü tamamlamış ve bir an önce yenilenmesi gereken bir durumda. O varken bir bölümü de ticari alan olan meydana öncelik vermek, bir tercih ve sanırım Mustafa Dündar tercihini herkese mavi boncuk dağıtmaktan yana kullanıyor. 


Bir kez daha soralım rüyalarda kendisini Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gören Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a;  Osmangazi Meydan projesi içinde mevcut caminin yıkılarak yenilenmesi var mı?

Projelendirildi mi?

Projesi varsa neden kamuoyuna açıklanmıyor? 


Keşke Mustafa Dündar lideri gibi cesurca davranabilmiş olsaydı. Birkaç Kemalist ve solcudan çekineceğine, halkın ihtiyaçlarını önceleyebilseydi. Belki hayallerine o zaman ulaşabilirdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.