SON DAKİKA
Hava Durumu

Nükleer kullanın böyle yok olmaz Bursaspor!

Yazının Giriş Tarihi: 14.03.2023 22:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 22:55

Ajanslarda tek cümle yazıyla geçti. 


TFF Tahkim Kurulu, Amedspor maçında yaşanan olaylardan dolayı Bursaspor'a verilen 9 maç seyircisiz oynama cezasının 7 maça indirildiğini açıkladı. İki bireysel pankart açıldı, sahaya her stadda olduğu gibi su paketleri atıldı. Ancak kopartılan fırtına ile Bursaspor yargısız infazla idam edildi. 


Ligin ilk yarısında 16-18 yaş aralığındaki çocuklarımıza yapmadıklarını bırakmayan Amed SF’ye 2 maç seyircisiz cezasını zor veren Disiplin Kurulu, Anadolu’nun sarsılmaz kalesi Türk futbolun Kuvayi Milliyesi Bursaspor’a sıra gelince 40 kaplan gücünde kesildi. 


Kartondan kaplansınız. Bu yaptıklarınızı Bursa unutmayacak. Gün gelecek devran dönecek ve bunların hesabını soracak Bursa sizden. Süreçte sesi soluğu kesilen siyaset, ticaret ne varsa bu şehirde var olan isimler, sizi de unutmayacak elbette Bursa. Kendi çıkarınıza geldi mi bin kaplan gücünü de kendinizi parçalarken konu Bursaspor olunca kılınızı kıpırdatmayıp gıkınızı çıkaramadınız ya!

Utanın!


Gelelim sadede…


Tarih 26 Eylül 2022
Diyarbakır’da neler oldu?
Gergin geçmesi beklenen maçta önce büyük bir yayın krizi yaşandı. Bursaspor, güvenlik endişelerinin olduğu karşılaşmanın yayınlanmasını istedi. Daha sonra TFF, maçın TRT Kurdî kanalından yayımlanacağını internet sitesine bilgi olarak geçti. Ancak Federasyon, bu ibareyi kısa sürede kaldırdı ve maç yayınlanmadı. Bursasporlu oyuncular, ısınmaya çıkar çıkmaz tribünlerden birçok yabancı madde atıldı. Maç esnasında kaleci Canberk Yurdakul’un yakınına ise bir bıçak atıldı. Hakem, yaşananlara rağmen oyunu devam ettirdi ve Amed Sportif, karşılaşmayı 2-0 kazandı. Öte yandan Bursaspor takımı, Diyarbakır’a gidiş ve dönüşte zırhlı araç kullanmak zorunda kaldı.


 O gün İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise şu şekildeydi:
İçişleri Bakanlığı, gergin geçen maçla alakalı resmî Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Bu akşam, Diyarbakır'da oynanan maçta alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen vücutlarına sararak stada soktukları değerlendirilen görsellerle ağır provakasyon hedeflenmiştir. Sporu provakatif içeriklerle zehirlemek, isteyenlere hiç bir şartta fırsat verilmeyecektir. Provokasyona gerekli müdahaleler yapılmış ve derhal ilgililere yönelik soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


6 Mart 2023 


Bursa’daki maç öncesi Bursaspor taraftarları  protesto gösterileri yaptı. İstiklal Marşı okuyup sloganlar atan Bursaspor taraftarı geniş güvenlik önlemleri altında bu protestolarını gerçekleştirdi. Saha da da Amedspor’lu futbolculara tepki gösteren Bursasporlu taraftarlardan ikisi Yeşil ve Beyaz Toros afişi açarken, tribünlerden sahaya su poşetleri atıldı. Maç canlı yayımlanırken, Amedsporlu futbolcuların maç öncesi taraftarı provake ettiği de görüldü. 
Olayların ardından İçişleri Bakanı Süleman Soylu’nun açıklaması şöyle oldu:


Bursa'daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve sporla bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır."


Sonuç TFF Profesyonel Disiplin Kurulu ilk maçta çok daha ağır olaylar olmasına rağmen Amed SF’ye 2 maç 6 Mart 2023’te Bursa’da çok daha hafif olaylar olmasına rağmen Bursaspor’a 9 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Tahkim bu cezayı 7 maça indirdi. 


Soralım adalet bunun neresinde ve devam edelim Bursaspor’a yeten gücünüz Amed’e neden yetmedi? Bursaspor böyle yok olmaz nükleer kullanın. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.