SON DAKİKA
Hava Durumu

OLAYLI TV!

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2020 23:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2020 23:08

Bazı şeyleri bilmek için ille de sorup öğrenmeniz gerekmez. Daha da açık söyleyecek olursak, bazı bilgiler gözünüzün önünde durur, size kalan o bilgiyi okumak ve anlamaktır. İstihbarat jargonunda “açık istihbarat” denilen şey de budur. Alenen ortada olan, konuşulan, TV, radyo ve gazete haberlerinde ya da çeşitli halka açık duyurulardaki bilgiler istihbarat kaynağıdır. Sadece onu görecek göz, anlayacak zekâ lazımdır o kadar. Zaten bu yüzden bizde ısrarla “haber alma”diye adlandırılmaya çalışılan istihbaratın Batı Dillerindeki karşılığı “Intelligence” yani zekâdır.

Gözünü sevdiğim Osmanlıca’daki istihbarat kelimesi bunu tam olarak açıklar aslında. İstihbarat “anlık veya geniş zamana ait bilgi.” demektir. Neyse, şu an konumuz bu değil. Esas konu bir açık istihbarata dayanarak yapacağımız yorumlar. O zaman sadede gelelim;

Bir internet sitesinde yer alan habere bakalım önce:

“İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Olay TV'nin sahibi iş insanı Cavit Çağlar ile ortak olduğu iddialarına yanıt verdi. Çağlar ile bir nikâhta bir araya gelen İmamoğlu, "Bizim ortak olduğumuzu söylüyorlar keşke Cavit Çağlar gibi bir isimle ortak olsak daha ne isterim" ifadelerini kullandı.”

Şimdi analize başlayalım:

Düğün, nikâh ve cenaze gibi toplantılar önemlidir. Kimi kendini orada gösterip unutulmamaya, kimi hatırlanmaya çalışırken bazıları da kiminle aynı yolda olduğunu ifade etmek için katılır bu gibi toplantılara. Bizim örneğimizde ne var? Bir nikâh töreni. Kimin nikâhıymış bu? Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeninin.

Çağlar’ı anlarız, Süleyman Demirel’in manevi oğlu denir. Ya İmamoğlu? AP kökeni, DYP kökeni var mı? Bildiğimiz kadarıyla yok. Aile CHP’li mi acaba?

Bir de video görüntüsü var haberde. Neler oluyor? Görüntüde İmamoğlu ile Çağlar karşılıklı oturuyor. Samimi bir hava mevcut aralarında. (Maskeyi ihmal etmemiş ikisi de, bravo.) 

Konuşmayı izliyoruz. Gerçekten de pek bir samimi bu ikisi.

İmamoğlu, “Bizim ortak olduğumuzu söylüyorlar keşke Cavit Çağlar gibi bir isimle ortak olsak daha ne isterim? Böyle bir ortak herkese naip olsa, keşke…” diyor. Cavit Çağlar da pek bir keyifli. Gülüyor…

Anlaşılan gönüllerde yatan bir aslan var. Ancak bu aslan uykuda. (Aslanlar kış uykusuna yatar mı baba?) Uyuyan hücre, uyuyan ajan gördük de acaba “uyuyan ortaklık” da mı var?

Şimdi bu bilgileri harmanlayalım.

Olay TV kadrosunda kimler olduğu aşağı yukarı belli. Öne çıkan bir isim Nevşin Mengü. Bakın bu kadın ne yapmış?Birinin tweetini retweet etmiş. Yani yazdığını alıntılamış. Neymiş o?

“Cavit bey meselesinden anladığım, yeni kanal eski gazetecilere dert olmuş. Gencecik meslektaşlarıma güvenmek yerine neredeyse ‘kurulmasın’ diyecekler.

Telefonda patlama yapmadın mı?”

Kim diyor bunu? Ahu Özyurt diye bir. Kim Ahu Özyurt? Önceleri CNN Türk’de çalışan, şimdilerde “Sputnik” te görev yapan biri. Daha detaylı öğrenmek isteyene internet kapıları açık.

Nevşin Mengü bu lafı retweet ediyor.

Kıskanç Bursalı gazetecilerde bütün suç!

Neyse biz konuya dönelim.

Bu kanalın iddia edildiği gibi tarafsız olma şansı yok. Trilyonda bir bile yok. Değerlendirmemiz sonucu işin içinde İmamoğlu’nun da olduğunu ama geri planda kalmaya gayret ettiğini söyleyebiliriz.

Bu da bize araştırmayı derinleştirip bu kanalın kurulmasınıgerçekte kimin istediği konusunda spekülasyonlarabaşlayabiliriz rahatlıkla. 

Bilgiler belge ile ispat edilince de tam istihbarat olacaktır. Bu er ya da geç olur. Şimdi araştırma zamanı.

Eldeki ham istihbarat alır bizi götürür…

Belki çok uzaklara.

Belki de deniz aşırı diyarlara…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.