SON DAKİKA
Hava Durumu

Ömer Ağabey’e mektup!

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2022 21:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2022 21:49

Erzurum… 


Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, bir milleti tekrar ayağa kaldıran şehir. 
Erzurum, tarih boyunca Türklerin yıkılmaz kalesi, tüm zamanların Türk’ün Anadolu’ya tutunmasının baş direniş merkezi. Erzurum varsa Anadolu’ya bir şey olmaz. Erzurum varsa Türkiye’ye bir şey olmaz. 


Bursa’da da bir Erzurum yaşar. Sayısal üstünlüğünü bir kenara bırakıyorum. Erzurum, Türk’e Türkiye’ye ruh veren, Türk’ün bayrağını düşürmeyen bir şehir olarak özgün ağırlığı sayısal ağırlığının çok ötesinde olan bir kültürün de sancaktarıdır.


 Erzurum’dan kalkıp Bursa’ya gelip Bursa’da yaşam kuran yüzbinlerce Erzurumlu var. Hem Erzurum’a hem Bursa’ya gönül vermiş, yurt bilmiş insanlar. 
Doğal olarak Bursa’da da bir araya gelip kültürlerini, inançlarını, birliklerini ve beraberliklerini sağlamak için dernekler STK’lar kurmuşlar. Birbirlerine destek olmak, Bursa’ya katkı sağlamak için. Ancak birçok hemşehri derneğinin hak ettiği noktada olmadığını çok net söylemeliyiz. 


Bursa’nın en kalabalık nüfusuna sahip olmasına rağmen bir türlü istenilen etkiye sahip olamamalarının artık masaya yatırılmasının zamanı geldi de geçiyor bile. 
Bursa’daki Erzurum ve ilçelerinin derneklerinin çatı kuruluşu Bursa Erzurum Dernekler Federasyonu (BEDFE) ne yazık ki istenilen sinerjiyi asla gösteremiyor. BEDFE’nin eksik kalması da Erzurumlular için ne yazık ki olması gereken yerde olması gereken etkiyi gösterememe ve geride kalma durumunu da beraberinde getiriyor. 


Sevgili Ömer Ömeroğlu Ağabey, 2007 yılından beri federasyon başkanı olarak elinden geleni yapıyorsun ama ne yazık ki tüm Bursa ovasında senin yönetiminde bundan ilerisi olmayacağı kafalara yerleşmiş durumda. Daha da önemlisi defalarca denemene rağmen siyasette yer edinme gayretinin de ne yazık ki karşılığı olmuyor olamıyor. 


Bir büyüğümüz olarak, emek vermiş çaba göstermiş bir isim olarak büyüklüğü gösterip artık arkadan gelenlere yol açmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Bursa’da çok kıymetli işadamlarımız, üniversitede hocalarımız var. Gel sen öncülük et, BEDFE’ye yeni ve önü açık bir ismin başkan olması için yol aç. 


Onursal genel başkan olarak tarihe adını yazdır. Ne yazık ki bu tür koltukları bırakmak zordur ama Erzurum çocuğu için zor diye bir şey yoktur. Canından vazgeçip ülkesini vatanını korumak için cepheye koşanların yurdudur Erzurum. Buz tutan mevsimde hak hukuk ve memleketi için terleyen insanların adıdır Erzurumlu


Tarih millet için dünya nimetlerini terk edenleri yazsa başına Erzurumluları yazar. Adın yürüsün bu ovada artık bırak. Her seçim öncesi bu son diyorsun, her seçim öncesi ben istemiyorum ama baskı yapıyorlar diyorsun. Mutlaka sevenlerin duygusal bakıyorlar ve bırakma ağabey diyorlardır şüphemiz yok. Ancak artık gerçekleri kabul etmek zorundayız. 


Yılda bir kez 1001 hatim organizasyonu yapıp (ki sabahtan akşama akşamdan sabaha kadar tartışırız doğru yapılmıyor) bir de yöresel lezzet çadırı kurmakla kültürümüzü yaşatamayız. Sadece kültürel alanda değil her alanda kente katkı sağlamak, Erzurumlu olarak bu şehrin başarılarında izimizi göstermek zorundayız.   
Biliminden sporuna, eğitiminden kültürüne, ekonomisinden siyasetine bürokrasisine, turizminden daha sayılacak tüm alanlarına kadar etki ediyor olmak gerekmez mi? Bunları sağlayabiliyor muyuz? 


Hepimiz biliyoruz ki olmuyor. Potansiyelimiz var ama kullanamıyoruz. O halde hadi bir kez olsun her alandan uzman dostlarımızın katılımıyla bir yönetim kurulsun başına da vizyon ve etkisi olacak bir isimle deneyelim. 


Bu tarihi sorumluluk sende Ömer Ağabey.  Bir kardeşin olarak bir kez daha vebal almamanı, onursal başkan olarak devam etmeni ve BEDFE’yi artık geleceğe taşıyacaklara bırakmanın en doğru karar olacağını düşünüyorum.

Gerisi senin bileceğin iş. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.