SON DAKİKA
Hava Durumu

Önder Tanır’ı korku putlarına feda etmeye kalkanlar özür dilemeli

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2023 22:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2023 22:40

 İmanla inançla işe sarılan bir siyasetçinin dünyalığa değil milletin hizmetine halka hizmet hakka hizmettir mantığı ile yol alan bir siyasetçiye, sahip çıkmak en başta hizmet verdiği bölgedeki halkın görevi ve ödevidir. 


Bir siyasetçi düşünün ki sırf kaçak yapı yıktığı için bütçeli iftira kampanyasına maruz kalıyor, alnı ak başı dik o çıkıyor. Herkes eleştirilir herkesin eksikleri vardır şüphe yok. Ancak görevini yapıyor diye eleştirilene gerçekten az rastlanıyor ve biz bunu Bursa’da son 4 yıldır yaşıyoruz.


Önder Tanır’dan bahsediyorum.

Mesleğinin zirvesinde bir mimar. Önce Büyükşehir Belediyesi’nde imar komisyonu başkanı olarak görev yaptı. Ketum asla kanunsuz kuralsız hiçbir şeye olur vermeyen yiğit bir delikanlı olarak mücadelesini konuyla ilgili olan herkes bilir. 


Bugün tartıştığımız projelerin bir çoğuna geçit vermeyen, yasallaşmasına rıza göstermeyen (Kendi döneminde gelen tüm tartışmalı projelere geçit vermedi) bir delikanlıdan bahsediyoruz. Tek kuruş akçeli işine rastlamadığımız bir kişiden bahsediyoruz. 


Yiğidi öldür ama hakkını ver derler. Göreve geldiği günden beri iki noktada asla taviz vermedi. Milletin yararına olan her türlü çalışmalar. 


Bir diğeri ise kanun ne derse onu uygulamak. Bursa’nın en çok rant vaat eden bölgelerinde biri olan Kestel’i yönetmesine rağmen rant odaklarıyla savaşına, siyasi görüşüne, mevkisine, parasına, gücüne bakmaksızın herkese eşit ve kanunlar çerçevesinde davranışını biliyoruz. 


En büyük mücadelelerinden biri kaçak yapılaşmayla verdi bu süreçte. Zaten mimar ve samimi bir Müslüman olarak belediyeye gelen her projede doğrusu neyse onu geçit verip yamuk yumuk işlere taviz vermeyen bir isim. 


Üstelik kendinden önceki dönemde kanun kural hak getire olarak yıllarca alıştırılmış bir kente, kanunlara uymayı, hakkı hukuku önde tutmayı bir dönemde kabullendirmiş bir isim Önder Tanır. Seveni vardır sevmeyeni vardır ama gayretine ve kanun nizam konusundaki hassasiyeti net bir şekilde ortada. 


Şimdi bu genç adama, hem mesleği ile hem belediye yöneticiliği ile parmakla gösterilen bir isim olan Önder Tanır’a bu şehrin bir özür borcu var. O kaçak yapılaşmayla, kanunsuz işlerle, kuralsızlıkla mücadele ederken, hakkını koruduğu Kestel ve Bursa halkı yeterince sahip çıkmadı. 


Belli merkezlerden planlanan oyunlarla yıpratılmaya çalışırken bir Allah bir kendisi bir de onu tanıyan ve mertliğini bilen bir avuç insan vardı yanında. 


Baskılara boyun eğmedi, güce tapanlardan olmadı. Mücadelesini her şeye rağmen hak bildiği kulvarda, hakkı razı etmek için sürdürdü. Bugün geldiğimiz noktada depremi tartışıyor ve olası Bursa depreminin karanlık sonuçlarını dillendiriyoruz. Oysa Önder Tanır bunları söylerken kusura bakmasın kimse üç kuruşluk çıkarları uğruna herkes başını kuma gömüyor hatta hedef alındığında sırtını dönüyordu. 


Bir siyasi parti gidip basın açıklaması yaptı neden yıkıyorsun bu kaçak kuçak yapıları diye inanabiliyor musunuz? Bağ eviymiş bilmem neymiş! 


Kökünden kaçak yapısını yıktığı için (ki kanun öyle diyor) ineğini alıp belediyenin önüne gelen bir zatın şovu, sanki garibin yasal yapısı başına yıkıldı gibi lanse edilebildi bu şehirde. 


Şehit ailesinin evini yıkan zalim başkan konumuna düşürülmek istendi oysa şehidi kullanıp kaçak şato yapanlara müdahale etmişti Tanır


Örnekleri çoğaltabiliriz. Ancak şu gerçeği asla göz ardı edemeyiz. Bir belediye başkanı, dürüst bir adam sırf kanunları uyguluyor, milletin hakkını yere düşürmüyor diye yaşadı bunları. O inancı ve imanı gereği bunları değil işinin hakkını vermeyi önceledi hep. 


Ve bugün bedelini çok ağır ödediğimiz hataların, yanlışların, istismarların acısını yaşarken, Önder Tanır’ın nasılda haklı olduğunu, devletinin ve milletinin hakkı için mücadele ettiğini tartışmasız ortaya koydu. 


Ve Önder Tanır’a hepimizin hayır duası etmemiz lazım bu yaptıkları için. Mesleğinin zirvesinden işi gücü bırakıp millete hizmet etmek için mücadele eden, putlaşan güç odaklarına ve korkunun tanrılaştığı bir zihniyete karşı Allah'ın rızası ve milletin iyiliğinden başka bir şey düşünmeden, tek çıkarı Allah rızası ve milletin hayır duasını almak olan bu yiğidin arkasında herkes durmalı. 


Hangi zihniyetten ya da tiyniyetten olursa olsun, ideolojisi ne olursa olsun bütün belediye başkanları Önder Tanır gibi davranmalı hakkı hukuku koruyup, kanunları uygulamalı. Her şeyden önce afetin yaşandığı bölgeden ibret alarak, vicdandan ayrılmamalı. Her adımda vicdanını sorgulayarak hareket etmeli. Keşke tüm belediye başkanları raht çetelerinin hedefi ama halkın yiğit evladı olma mertebesine erişse.  


Kötünün iyiyi kovduğu bir çağda bir kez olsun iyi kötüyü kovsun ve umut yarına taşınsın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.