SON DAKİKA
Hava Durumu

Oradan da iş çıkmaz Cavit Bey!

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2022 20:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2022 20:23

Önceki gün AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan Bey’i ziyaretimde sohbet ederken Yunuseli Havaalanı ile ilgili konuyu da konuştuk.


Davut Bey, mülkiyet sorunları halledilmemiş olan Yunuseli Havaalanı için şu anda bir planlama yapma durumu olmadığını söyledi. Ancak bakanlığın önemli bir alanı Bursa’ya bıraktığını kaydetti. 


Yani AK Parti’nin bu dönem Yunuseli ile ilgili bir netice planı henüz yok. Öncelikle mülkiyet devirlerinin gerçekleşmesi gerekiyor. O da belli bir süreç alıyor. O süreç tamamlanmadan Yunuseli Havaalanı ile ilgili söylenen her söz havada kalacak. 


Keza, Büyükşehir Belediye Başkanı da Yunuseli ile ilgili konunun gündemde olmadığını defaten söyledi, söylüyor. İlla Yunuseli illa Yunuseli diyen de bir kesim var. 
İşte onların başında Cavit Çağlar ve ekibi geliyor. Dönüp dönüp buradan uçak kalksın insin diye kamuoyu oluşturmaya uğraşıyorlar. Bursa’nın zenginleri ayağının altına kendi uçaklarının inip kalkacağı, kendilerine özel butik havaalanı isteğinden bir türlü vazgeçemiyor. 
İşte sezon dönemde siyasi manevralara yönelen ve rant projelerine bir türlü çözüm bulamayan Cavit Çağlar’ın başyazarı Ahmet Emin Yılmaz, dün yine Yunuseli Havaalanı’nı gündeme taşıdı. 
Bu kez kılıf İHA pisti olsun. İlla kararı Cavit Çağlar verecek anlayacağınız. Hoş, konu Ahmet Emin Yılmaz tarafından gündeme getirilince aklımıza muhterem Bakan Bey de geliyor. “Bakan Bey açıktan bu işin tartışmasına girmez bu süreçte. Ahmet Emin Yılmaz aracılığıyla verir mesajı” diyorlar. 


Dahası Muhterem Bakan Bey’le Cavit Bey’in taaa Demirtaş’ın Refah Partisi’nde olduğu dönemde tavuk çiftliklerinin olduğu alana imar çıkarılmasıyla başlayan bir kadim dostlukları var. Hiçbir zaman karşı karşıya gelmedikleri gibi her zaman birbirlerine destek verirler. 


Neyse bakalım ne demiş Ahmet Emin Yılmaz…
Uludağ’dan… Kente bakıldığında, yeşil ada olarak kalabilen az sayıda yer var. Kültürpark, Soğanlı Botanik Parkı, Mihraplı parklarıyla, mezarlıklar kentin yeşil bölgeleri olarak dikkat çekiyor. Kuşku yok ki… Yenileri eklendiğinde Millet Bahçeleri de kentin yeni yeşil adaları olacak, ama yeşil kalan bir yer daha var: Yunuseli Havaalanı içindeki askeri bölge. Orada … Ağaçların bakımlarını yapıp çevrenin yeşil adası olarak koruyan Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu’na da teşekkür etmek gerekiyor.” 


Askere mesaj; sizin alanınızla ilgili değildir bu yazı….


Devam ediyor;
Tam bu noktada… Yunuseli Havaalanı’nın kent için üstlenebileceği bir misyon daha var. Üstelik… Yalnızca Bursa değil; Eskişehir’den başlayıp, Bilecik ve Kütahya’ya, batıda da Balıkesir ve Çanakkale’ye, yani Ege Denizi’ne kadar bölgeyi ilgilendiren bir görev söz konusu. O da şu: Yunuseli Havaalanı, bölgemiz için çok özel misyonla mükemmel bir İHA pisti olarak kullanılabilir. Daha açık söylemek gerekirse… İnsansız hava aracı olan ve havadan gözetleme yapabilen İHA’ların iniş-kalkış yapabilecekleri piste dönüşmesi halinde, öncelikle kent asayişi için takip ve trafik denetimi yapılabilir. Yanı sıra… Yunuseli Havaalanı’nda oluşturulacak İHA pisti ile; ciğerlerimizi yakan orman yangınları tespiti ve söndürme çalışmaları yürütülebilir. Uludağ’da kaybolanların tespiti yapılabilir. Kentin en önemli sorunlarından kaçak yapılaşma gözetim altında tutulabilir. Ayrıca… Marmara Denizi’ndeki müsilaj kontrolü İHA’larla sağlanabilir. Hatta, Ege Denizi’ndeki mülteci hareketlenmeleri de gözaltında tutulabilir. Yüksekten gören, gece görüşü ve termal özellikleriyle insanın yerini çok kolay belirleyen İHA’lar giderek daha geniş alanlarda kullanılıyor ve önemleri artıyor. Bursa… Bölgenin tam merkezindeki büyük kent olduğuna göre, İHA pisti de Yunuseli Havaalanı ve çevresini koruyacağı gibi, işlevsellik kazandırır.


Yani diyorlar ki; “Buraya ne yapılacağına biz karar veririz. Biz böyle buyurduk, siz de yapacaksınız.” Hala o eski Türkiye kafasından bir türlü sıyrılamadı Cavit Bey ve dostları


Artık siz karar vermiyorsunuz. İktidar karar veriyor o da millete göre karar veriyor. Misal siz karar veriyor olsaydınız şimdiye Organize Sanayi Bölgesi’ne ikiz kuleleri çoktan yerleştirmiştiniz. 


Karar veremediğiniz için yargı kararına uyarak şimdi iktidarın değişmesini bekliyorsunuz. Olay TV macerası, İP’e ve CHP’ye komplimanların nedeni bu. 


Ah Cavit Bey...

Birincisi Ahmet Emin Yılmaz’ın mesajları önceki dönemlerde belki etkiliydi ama artık Yılmaz’ın etki ettiği isimlerin etkisi yok.

İkincisi artık Bursa’da sizin istediğiniz değil Bursa’nın ne istediği önemli.

Üçüncüsü millete rağmen kimse artık bir şey yapamıyor. Milletin de sizin rantlarınız yürüsün, istekleriniz yerine gelsin diye bir derdi yok.


Sonuç olarak;

iktidar diyor ki Yunuseli Havaalanı'nda bir süreç var o işleyecek. Sonrasında buranın ne şekilde kullanılacağına karar verilecek. Siz isteseniz de istemeseniz de bu durum değişmeyecek.

Bu dostlarınız için de geçerli. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.