SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti İl Başkanı kim olacak?

AK Parti’de yerel seçimlerde başarısız olan şehirlerde İl Başkanları başta olmak üzere teşkilatları yenilemeye yönelik adım için beklenti artarken, bir yandan da yeni yapılanma gündemdeki yerini koruyor. Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın da görevini devretmesi beklenirken, yerine Bursa  eski Milletvekilleri Mustafa Esgin, Hüseyin Şahin ya da Zekeriya Birkan isimlerinden birinin gelebileceği konuşuluyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 16:13
Kaynak: Ayşe CANDAN
AK Parti İl Başkanı kim olacak?

AK Parti 31 Mart yerel seçimlerinde birçok şehri ve belediyeye kaybetti. Özellikle Bursa, Balıkesir gibi elindeki belediyeleri kaybeden, Ankara, İstanbul gibi metropollerde ise ağır bir yenilgi alan AK Parti’de tepeden tırnağa önemli bir değişim ve yenilenme sürecinin başlaması bekleniyor. Seçim akşamından itibaren hareketlenen AK Parti cephesinde operasyonun artık an meselesi olduğu bildirilirken, gözler görevden alınacak il başkanlarına ve yerlerine atanacak isimlere çevrildi. Göreve devam etmeyeceğine kesin bakılan isimlerden birisi de Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, önümüzdeki günlerde Bursa İl Başkanlığı koltuğunda bir değişime kesin gözüyle bakılıyor.

Bu çerçevede Ankara kulislerinde de Bursa İl Başkanlığı ile ilgili isimler konuşuluyor. Gürkan’ın yerine konuşulan isimlerin başında Bursa eski Milletvekili Mustafa Esgin geliyor. Son seçimde listeye giremeyen ancak yerel seçimlerde hem Büyükşehir hem de Osmangazi için adı geçen Esgin, koltuğun önemli adaylarından birisi . Yine kulislerde konuşulan bir başka isim ise Bursa eski Milletvekili Hüseyin Şahin. Seçim sürecinde de aktif olarak sahada çalışan Şahin’in şansının oldukça yüksek olduğu ifade ediliyor. Bursa eski Milletvekili Zekeriya Birkan’ın ismi de İl Başkanlığı için geçse de Birkan’ın şansının oldukça zayıf olduğu ifade ediliyor.

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.