SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey, Burkent’e neden yeğenini atadığını açıkladı: “Güvenebileceğim kimse yoktu”

Günlerdir özellikle sosyal medyada büyük tartışmalara yol açan CHP’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yeğenini Burkent (Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji) Yönetim Kurulu Başkanı atamasıyla ilgili sessizliğini bozdu.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 17:39
Kaynak: Ayşe CANDAN
Bozbey, Burkent’e neden yeğenini atadığını açıkladı:  “Güvenebileceğim kimse yoktu”

Günlerdir tartışmalara neden olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki atamalarda en dikkat çekenlerden birisi yeğen Furkan Bozbey’in belediyenin en önemli şirketlerinin birinin başına getirilmesiydi. Furkan Bozbey, sosyal medya hesabından  kendisinin de bulunduğu bir fotoğraf paylaşarak altına "BURKENT yönetimi Bursa'mıza hayırlı olsun" diye açıkladı atamayı. Furkan Bozbey daha sonra profiline 'BURKENT Yönetim Kurulu Başkanı' ünvanını ekledi; ancak tepkilerden sonra bunu sildi. Gelen tepkiler üzerine Sözcü Gazetesi’ne konuşan Mustafa Bozbey, "Bu şirketler hakikaten sıkıntıların olduğu şirketler. Furkan Bozbey’in, yeğenimin soyadından kaynaklı sorun çıkıyor. İTÜ mimarlık mezunu genç biri. Bu işi bilen, şirketleri denetlerken güveneceğimiz biri. Zaten bu insanlardan oluşturuyoruz yönetimleri.  Bu şirketlerin incelenmesi lazım, onun için de güvendiğimiz insanlar olması lazım. Soy İsminin Bozbey olması, bu gençlerin orada değerlendirilmesinin önüne geçmemeli. Yeter ki liyakati olsun. Furkan Bozbey benim kardeşimin oğlu.  4-5 yıldır mimarlık yapıyor. 27-28 yaşında. Genç biri. Bir de gençleri siyasete kazandırmamız lazım. Daha işlemler dahi bitmedi. Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gazeteci İsmail Saymaz da Bozbey’le görüştüğünü Sözcü yayınında dile getirirken, Bozbey’in, atamayı ‘güveneceği kimsenin olmaması nedeniyle yaptığını’ söylediğini söyledi.  Saymaz’a konuşan Bozbey, “Aslında çok büyük maaş vermiyorum. Ancak şu aşamada güvenilir insanlara ihtiyacım var” dedi. Saymaz, yeğen Bozbey’in özel becerisi olmadığını da şöyle belirtti: “Özel bir becerisi mi var diye sordum, o da yokmuş.”

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.