SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey’in kaçak okuluna 44 milyon lira ceza!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile ilgili skandalların sonu gelmiyor. Nilüfer Konak Mahallesi’nde Mustafa Bozbey ailesine (eşi Seden Bozbey ve kızı Siden Bozbey) ait olan okulun güncel ruhsatı olmadan 2 kat kaçak olarak yükseltildiği ortaya çıkarken, inşaatın mühürlendiği öğrenildi. Ceza kesildiği gün Bozbey’in Bursa’daki kaçak yapılaşmayla ilgili açıklamaları ise kara mizah örneği olarak tarihe geçti.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 10:00
Kaynak: Alpaslan YILDIZ
Bozbey’in kaçak okuluna 44 milyon lira ceza!

Mustafa Bozbey ve ailesine ait Fide Özel Eğitim Hizmetleri AŞ’ye ait Konak Mahallesi  Köşk Caddesi No 80 adresindeki okul binasına ruhsat harici inşaat yapılması nedeniyle Nilüfer Belediyesi Encümeni tarafından 44 milyon lira ceza kesildi. Nilüfer Belediyesi Kaçak Yapı ekiplerinin yaptığı incelemede güncel ruhsat olmadan inşaatta seviye artışı olduğu belirlenerek inşaat mühürlendi. Yapılan incelemede inşaat seviyesinin yüzde 90’a ulaştığı da ortaya çıktı.

GEÇEN YIL TAHLİYE TARTIŞMASI YAŞANDI

Mustafa Bozbey’in Nilüfer Belediye Başkanlığı sırasında ailesine ait NİLVAK iştirakleri üzerinden 21.11.2016 tarihinde 926/15 ruhsat numarasıyla inşaat ruhsatı verildi. Bina tamamlandıktan sonra NİLVAK Okulları olarak hizmet vermeye başladı. Geçen yerel seçimler öncesi Şehirmedya’nın NİLVAK’ın Bozbey’in aile vakfı olduğunu ortaya çıkarmasının ardından eğitim kurumu ASAL Okulları’na devredildi. Ancak 2022 yılında bu firmanın kirasını ödemediği gerekçesiyle eğitim yılının ortasında Bozbeyler binası tahliye etti ve öğrenciler çeşitli okullara dağıtıldı. Bir sürü mağduriyetin yaşandığı tahliyenin ardından okulun sahibi olan Fide Özel Eğitim Hizmetleri, Şubat 2022 tarihinde binayla ilgili Nilüfer Dershanecilik Öğrenci Yurdu Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret Ltd’yi yetkilendirdi. Ve şirketin görünen adresi ise yine Bozbey’lere ait olan Altınşehir Mahallesi Aksoy Caddesi’nde hizmet veren Side Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak gösterildi.

KAÇAK ELEŞTİRİSİ YAPARKEN KAÇAKTAN CEZA YEDİ

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey ise dün çıktığı bir canlı yayında Bursa’daki kaçak yapılaşmaya dem vurdu. Kaçak yapılaşmadan ceza yediği gün yayına çıkan Bozbey, “Yapılaşma konusunda elbette ciddi sorunlar var. 60’lı yıllarla birlikte Bursa’da sanayi arttı ve kaçak sanayi yapıları inşa edildi. Bir taraftan da yoğun göç ile birlikte plansız, hormonlu bir büyüme yaşadık ve bugünlere kadar geldi bu sorun. Bursa’nın bugün yaklaşık yüzde 60’ı kaçak yapılardan oluşuyor. Bu korkunç bir rakam. Burada ruhsatsız ve kaçak yapılmış yapılar maalesef bu oranlarda. Ben eğer seçimi kazanırsam, bir an önce kentsel dönüşüme hız vermemiz gerekiyor çünkü depreme dirençli yapılar Bursa’da az, burası bir deprem bölgesi. Kentin içinden 7 civarı aktif fay hattı geçiyor. Bu bilgilerin de vatandaş ile paylaşılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bursa’da kaçak yapılaşma konusunu gündeme getirerek bunun üzerinden propaganda yapmaya kalkan Bozbey’in kaçak yapıdan ceza yemesi ise Nilüfer’de Bozbey dönemiyle ilgili ortaya atılan rant havuzu, kaçak yapılaşmaya göz yumulması gibi iddiaları bir kez daha doğruladı. Bozbey’in şirketi aracılığı ile encümenin verdiği cezaya itiraz edeceği öğrenilirken, binanın kaçak olan bölümlerinin yıkılması bekleniyor.

(Alpaslan Yıldız)

Kaynak: Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.