SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da KOBİ OSB'ler için Stratejik Hamle

 Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, KOBİ OSB projesinin Bursa'nın geleceği için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 15:55
Kaynak: Dilvin ALTIKARDEŞ
Bursa'da KOBİ OSB'ler için Stratejik Hamle

Bu proje, BTSO ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen stratejik bir hamle olarak tanımlandı. Kuş, KOBİ OSB'lerin ölçek ekonomisine uygun, kapasite artışlarına imkan sağlayan ve modern lojistik imkanlarla desteklenen işletmeleri teşvik edeceğini ve böylece Bursa'nın rekabetçiliğini artıracağını vurguladı.

BTSO Mart Ayı Meclis Toplantısı'nda konuşan Kuş, BTSO'nun son 11 yılda ortaya koyduğu projelerle bir uzmanlık merkezi haline geldiğini ve gelecek nesiller için güçlü bir kent vizyonu oluşturduklarını ifade etti.

Kuş, KOBİ OSB projesinin binlerce imalatçı firmanın uzun süredir dile getirdiği talepleri dikkate alarak şekillendirildiğini ve Büyükşehir Belediyesi ile yapılan işbirliğiyle hayata geçirileceğini belirtti. Bu projenin Bursa'nın rekabetçiliğini artıracağını ve mevcut üretim alanlarında faaliyet gösteren KOBİ'lerin ihracat, istihdam ve iş hacimlerini artıracağını vurguladı. Ayrıca, bu projenin kentsel dönüşüm süreçlerini daha sağlıklı işleteceğini, trafik yükünü hafifleteceğini ve çevresel etkileri azaltacağını dile getirdi.

Son olarak, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, 31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasıyla Türkiye'nin ekonomik istikrar ve kalkınma odaklı 4 yıllık bir seçimsiz döneme gireceğini belirtti. Bu süreçte üretim, yatırım, istihdam ve ihracat odaklı çalışmaların devam edeceğini ve iş dünyasının talep, öneri ve beklentilerinin Hükümete iletilmeye devam edeceğini ifade etti.

(Dilvin Altıkardeş)

Kaynak: Dilvin ALTIKARDEŞ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.