SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Erken Çocukluk Eğitimi’nde lider olacak

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önderliğinde ve Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Erken Çocukluk Eğitimi Projesi” kapanış programı gerçekleştirildi. Programa ana sınıfı öğrencilerinin merhum sanatçı Barış Manço’nun “Kara Sevda” şarkısı eşliğinde yaptıkları gösteri damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Erken Çocukluk Eğitimi’nde lider olacak

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ten Türkiye Yüzyılı vurgusu

"Bursa Erken Çocukluk Eğitimi’nde Lider Olacak" sloganıyla gerçekleştirilen Erken Çocukluk Eğitimi Projesi (EÇEP) kapanış programı konuşmasına Türkiye Yüzyılı vurgusu yaparak başlayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Milli Eğitim Bakanı'mızın sözleriyle söze başlarsak ‘Eğer Türkiye Yüzyılını inşa edeceksek bunun temelinde, merkezinde mutlaka öğretmenlerimiz ve okullarımız olacak. O açıdan sizler çok değerlisiniz. Bu inşa hareketinde merkezde sizler varsınız. Ne yaparsak hep birlikte yapacağız, başarırsak birlikte başaracağız, mutlu olacaksak birlikte mutlu olacağız ve buna da eminiz. Türkiye için, Bursa için en güzelini hep birlikte yapacağız” dedi.

“Verdiğimiz erken çocuklukla ilgili eğitim çok değerli”

“Eğitim vazgeçilmez sevdamız” diyen Büyük, “İşe değil okula gideriz. Bu aşkla çalışırız. Çocuklar her şeyimiz. Bu gayret içerisinde elinizden gelenin daha fazlasını yaptığınızı hep gördüm, görmeye de devam edeceğim. En temel okul öncesi. Erken çocukluk. Taşın üzerine yazılmış gibi. Çocuklarımızı unutmayacakları bir geleceğe hazırlıyoruz. Bunların anlatılmaktan öte yaşandığı, konuşulmaktan öte birlikte hareket edildiği bir dönem. O açıdan okul öncesi kurumlarımız ve burada verdiğimiz erken çocuklukla ilgili eğitim çok değerli” diye konuştu.

“Açık sınıflarımızı arttırmamız lazım”

Okul öncesi kurumları gezdiklerinden ve okul binalarının güzelliğinden bahseden Büyük, açık sınıfların arttırılması gerektiğinin altını çizerek, “En güzel imkânlar burada. Ama ben şunu da özellikle istiyorum, açık sınıflarımızı arttırmamız lazım. Bahçelerde eğitim yapabilmemiz lazım. Çocukları dört duvar arasından dışarıyla birleştirmemiz lazım. Hem bahçeler hem sınıflar” ifadelerini kullandı.

“Pilot olan okullarımız gerçekten verimli sonuçlar ortaya koyuyor”

“Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise Bursa’da gerçekten çok güzel” diyen Büyük şöyle devam etti: “Erken çocukluk eğitimi güzel bir çalışma. Milli Eğitim Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız değerli bir çalışmayı yapmış. Pilot olan okullarımız gerçekten verimli sonuçlar ortaya koyuyor. Önemli olan sürdürülebilir ve uygulanabilir olmak. Bu projenin uygulanabilir hale getirilmesi benim için en kıymetli olan. Onu da inşallah önümüzdeki yıllarda en güzel şekilde birlikte uygulayacağız, devam edeceğiz.”

“EÇEP projesi bizim için ayrı bir heyecan kaynağı oldu”

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi Müdürü Aylin Tatlı da yaptığı konuşmada EÇEP projesinin kendileri için ayrı bir heyecan kaynağı olduğunun altını çizdi. Tatlı, “Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi Bursa’da kültür sanat hayatına 2002 yılından beri hizmet eden önemli müzelerimizden bir tanesi. Açıldığı günden bu yana bir buçuk milyon ziyaretçiyi ağırlamanın gururu ve bünyesindeki çeşitli eğitim ve etkinliklerle her yaş grubundan insanlara dokunuşuyla hem şehir için hem de müzeler için gurur kaynağı olan önemli bir kurum. Bu kurum nezdinde ortak projelerle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte yürüttüğümüz EÇEP projesi bizim için ayrı bir heyecan kaynağı oldu” dedi.

Müze Müdürü Aylin Tatlı’dan müzelerin önemine vurgu

Ayrıca müzelerin geçmiş ile gelecek arasındaki önemine de vurgu yapan Tatlı, “Müzeler tarihi geçmişle birlikte geleceğe ışık tutan kurumlardır. Bu bağlamda tarihini bilemeyen toplumlar yok olmaya mahkûmdur. Dolayısıyla tarihini öğrenmiş nesiller, geleceğe çok daha farklı şekillerde güvenle adım atabilecekler. Bu da bizler için çok büyük bir gurur kaynağı oluşturmakta. Bu bağlamda müzemizde gerçekleştirilen bu projede yaklaşık bin katılımcıya dokunmanın huzuru ve gururuyla bizler için de çok özel bir duygu. Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi’nin çeşitli eğitim ve etkinliklerini takip etmek bu anlamda her bir öğretmen için de ayrı bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Bu konuda biz ne kadar destek verirsek, çocuklarımızın da gelişim sağlamaları için önemli bir nokta oluşturacaktır. Bu doğrultuda Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi’nde bu uygulama esnasında bütün enerjisiyle, eğlenceli yaklaşımıyla çocuklara müze gezdirmenin önemini anlatan Müze eğitmenimiz Nurten Köroğlu’na ve aynı zamanda bu programın akışını sağlayan temizlik ve güvenlik ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum. Daha nice projelerde buluşmak üzere” diye konuştu.

EÇEP Koordinatörü Burcu Çilingir’den proje detayları

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erken Çocukluk Eğitimi Projesi Koordinatörü F. Burcu Çilingir projenin içeriği hakkında detaylı bilgilerin ve rakamsal verilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi. 2022 yılının Kasım ayında 14 bin 302 öğrenci velisine ve çocuğu henüz okula başlamamış 418 ebeveyne ‘Okulun ve Rehberlik Sisteminin Tanıtımı-Karşılıklı Beklentiler’ konulu eğitim verildiğini kaydeden Çilingir, Aralık ayında 20 bin 491 öğrenci velisine ve çocuğu henüz okula başlamamış bin 433 ebeveyne ‘Okul Öncesi Eğitimin Önemi, Amacı ve Aile Katılımı’ konulu eğitim verildiğini kaydetti. 2023 yılının Ocak ayında ise 14 bin 55 öğrenci velisine ve çocuğu henüz okula başlamamış 429 ebeveyne ‘Anne Baba Tutumları’ konulu eğitim verildiğini belirten Çilingir, Şubat ayında 9 bin 526 öğrenci velisine ve çocuğu henüz okula başlamamış 280 ebeveyne ‘Olumlu Disiplin’ konulu eğitim verildiğinin altını çizdi.

Ayrıca okullarda 5 bin 614 öğrenci velisine ve çocuğu henüz okula başlamamış 191 ebeveyne ‘Afet Sonrası Çocuk ve Aile’ konulu eğitim verildiğini de ifade eden Çilingir, “Mart 2023’te okullarımızda 13 bin 694 öğrenci velisine ve çocuğu henüz okula başlamamış 204 ebeveyne ‘etkili İletişim’ konulu eğitim verildi. Ayrıca okullarımızda 711 öğrenci velisine ‘Afet Bilinci ve Deprem’ konulu eğitim verildi. Nisan’da 11 bin 921 öğrenci velisine ve çocuğu henüz okula başlamamış 511 ebeveyne ‘Oyun ve Oyuncaklar’ konulu eğitim verildi. Mayıs’ta ise 9 bin 731 öğrenci velisine ve çocuğu henüz okula başlamamış 84 ebeveyne ‘Resimli Çocuk Kitapları’ konuşu eğitim verildi” dedi.

EÇEP kitaplaştırıldı

Ayrıca Bursa EÇEP Anne Baba Okulu Kaliteli Zaman Atölyesi çalışmaları kapsamında ‘Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi’nde 52 atölyede 1071 çocuğa ebeveynleri ile birlikte atölye yapma fırsatı sağlandığının altını çizen Çilingir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bursa EÇEP Öğretmen Okulu faaliyeti kapsamında alınan eğitimler katılımcı öğretmenler tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Programında yer alan kazanım ve göstergeler ile ilişkilendirilerek özgün örnek etkinlikler geliştirildi. Geliştirilen etkinliklerin sınıf uygulamaları yapıldı. Öğretmenlerin geliştirdikleri etkinlikler inceleme komisyonu tarafından incelendikten sonra uygun görülenler projeye ait sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. İçerikler proje sonunda kitaplaştırıldı. Çevrimiçi şekilde hazırlanan kitap okul öncesi eğitim alanında öğretmen olmak için eğitim gören öğrencilerin, okul öncesi eğitim öğretmenlerinin ve ailelerin kullanımına sunulmak için hazır hale getirildi. Proje kitabı Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Bölümü web sitesinden paylaşıldı.”

(Narin Demirci)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.