SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın Fethinin 698. Yıl Dönümü Balabanbey Kalesi'nde Kutlandı

Bursa'nın fethinin 698. yıl dönümü, Balabanbey Kalesi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 14:04
Kaynak: Özkan GÜNGÖRMEZ
Bursa'nın Fethinin 698. Yıl Dönümü Balabanbey Kalesi'nde Kutlandı

 Programa, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri ve ilçe sakinleri katıldı.

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Akan Yetişir, Bursa'nın tarihi süreç içerisindeki önemini ve nasıl başkent olduğunu, ekonomik, ticari ve kültürel hayatını anlattı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, konuşmasında Bursa'nın tarihini ve Osmanlı dönemindeki önemini vurgulayarak, Balaban Kalesi'nin Osmanlı'nın Bursa'daki ilk yapılarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca, yapılan çalışmalarla Balaban Kalesi ve çevresinin koruma altına alındığını ve bölgeye kültür merkezi ve sosyal yaşam alanı kazandırılacağını dile getirdi. Tarihi ve medeniyetin yaşayan bir müze haline dönüşeceğini ifade etti.

Başkan Yılmaz, Yıldırım ve Yıldırımlılar için çalışacaklarını vurgulayarak, birlik ve beraberliğin devam etmesini ve devletin daima ayakta kalmasını temenni etti. Son olarak, ecdadlarını rahmet ve minnetle andığını sözlerine ekledi.

(Özkan Güngörmez)

Kaynak: Özkan GÜNGÖRMEZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.