SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP’li isimden Bozbey ve CHP’ye sert çıkış!

Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi önceki dönem CHP’li meclis Üyesi Ercan Korkmaz, tıpkı görevde olduğu dönemdeki gibi ayrım yapmadan şehrin doğruları için eleştirilerini sürdürüyor. Bozbey’in eş, dost akraba atamalarına dikkati çeken Korkmaz, partililerine de seslenerek, “Hangi ara biz eleştirdiklerimize benzedik demeyin en sert şekilde eleştirin” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 15:09
Kaynak: Ayşe CANDAN
CHP’li isimden Bozbey ve CHP’ye sert çıkış!

Önceki dönemde Osmangazi ve Büyükşehir Meclisi’nde doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilen nadir isimlerden biri olarak gündeme gelen ve kentin önemli sıkıntılarında ses yükselten Avukat Ercan Korkmaz, meclis üyeliğinin sona ermesinin ardından da Bursa ile ilgili görüş ve eleştirilerini sürdürüyor. Ekonomik şartlara ve el değiştiren belediyelerdeki borç tartışmalarına değinen Korkmaz, “Kendi borçlanma imkanı olan Ankara ve İstanbul dışında bu kaotik dönemde kazanılan yüksek borçtaki belediyelerden büyük yatırımlar beklemek çok zor. İnsan odaklı siyaset dışında bir şansları yok maalesef” ifadelerini kullandı. Korkmaz, “Hal böyle iken kazanılan birçok belediyede kamu vicdanını zedeleyen liyakat dışı, aktif siyasetçi yakınları, eş, dost, ahbap atamalarının yapıldığı ortadadır. Unutulmamalıdır ki hiç kimse CHP’den büyük ve vazgeçilmez değildir.  İşte bu zor zamanda halkın umudu olarak kazanılan belediyelerde görev yapan belediye başkanları tüm atama ve işlemlerde liyakat, dürüstlüğü ilke edinmeli, yanlış anlaşılmaya imkan vermemelidir. Bu noktada genel merkezin koordinasyonu şarttır” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmede Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i de sert bir dille eleştiren Korkmaz, “Hadi NİLVAK aile vakfıydı da Bursa Büyükşehir Belediyesi de aile belediyesi, şirketleri de aile şirketi mi? Hangi ara biz eleştirdiklerimize benzedik demeyin en sert şekilde eleştirin. Siyasetçi en ağır eleştiriye açık olmalıdır” dedi. Korkmaz, CHP yönetimi ve Bozbey’e bir de liyakatli isim eleştirisi üzerinden örnek vererek soru sordu, “Bu noktada @NiluferBel geçmiş dönem başkan yardımcılığı, akademik oda yöneticiliği de yapan , ulaşım konusunda bilgili Remzi Çınar arkadaşımızdan neden faydalanılmadı?”

“YANLIŞA KARŞI DURMAK BENİM ŞİARIM”

Avukat Ercan Korkmaz çevresinden ve partililerden kendisine tamda belediyelerin alındığı bir dönemde daha verimli görev yapabileceği bir süreçte neden meclis üyesi olmadığının sorulduğunu vurgularken, “Diyorlar ki tam da belediyeleri aldığınız bu dönem neden meclis üyesi olmadın? Birincisi ön seçim belirsizliği, ikincisi ben muhalefeti seviyorum ve emin olun yanlış kimden gelirse gelsin karşı durmak, eleştirmek benim şiarım olduğu için çok zorlanırdım” dedi. Ercan Korkmaz’ın özellikle şirketler hukuku alanında sayılı isimlerden biri olması, böylesi bir dönemde görev almış olsaydı yapabileceği katkının göz ardı edilemez olduğu ifade ediliyor.

ÖZGÜR ÖZEL’E TASARRUF GENELGESİ ÇAĞRISI

Erkan Korkmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e de seslenerek, “Sn @eczozgurozel İçişleri B. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 9.02.2012 tarihinde Türkiye genelindeki tüm belediyelerin tanıtım ve kutlama harcamaları ile ilgili bir genelge yayınlandı. genelgeye göre şehir genelinde birçok noktada bulunan reklam panolarına büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının kendi fotoğraflarının ve isimlerinin bulunduğu reklam afişleri ön plana çıkarılarak reklam yapılamayıp hizmetlere yer verilecek.Hal böyle iken tam aksini yaşıyoruz. Belediyeler bu kadar borç sarmalındayken ve her kuruşu çok önemliyken bu konuda yerel yönetimlerimiz ve yöneticilerimiz için bir iç yazışma yapıp konuya hassasiyet gösterir misiniz?  Biz Bursa’da gülümsemekten daha iyisini yapabiliriz. İkinci yüzyıla çağrı beyannamesi yayınlayan @herkesicinCHP yerel yönetimler etik beyannamesi yayınlaması, kontrol ve uygulamasını titizlikle yapması zaruridir” ifadelerini kullandı.

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.