SON DAKİKA
Hava Durumu

Covid aşısı olmayanlar için kalp krizi riski artıyor

Son araştırmalar, Covid-19 aşısı olmayan kişilerde kalp krizi riskinin önemli ölçüde arttığını gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 17:38
Kaynak: Sercan USLUBAŞ
Covid aşısı olmayanlar için kalp krizi riski artıyor

Bulgular, aşıların sadece virüse karşı koruma sağlamakla kalmadığını, aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruyucu bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor.
Araştırma Bulguları:
*Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, Covid-19 geçiren kişilerde kalp krizi riski aşılanmamış kişilere göre 6 kat daha fazla.
*Harvard Tıp Fakültesi'nde yapılan bir başka araştırmaya göre, Covid-19 aşısı olmayan kişilerde kalp krizi riski, aşılanmış kişilere göre 2 kat daha fazla.
*CDC'nin yaptığı bir araştırmaya göre, Covid-19 aşısı olmayan kişilerde kalp krizi riski, aşılanmış kişilere göre 4 kat daha fazla.
Covid-19'un Kalp ve Damar Sistemine Etkileri:
Covid-19 virüsü, kalp ve damar sistemine çeşitli şekillerde zarar verebilir. Virüs, kalp kası iltihabına (miyokardit), kalp zarı iltihabına (perikardit) ve kan pıhtılaşmasına neden olabilir. Bu durumlar kalp krizi, kalp yetmezliği ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Covid Aşılarının Faydaları:
Covid-19 aşıları, virüse karşı koruma sağlamanın yanı sıra kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruma sağlayabilir. Aşılar, virüsün kalp ve damar sistemine zarar vermesini önleyerek kalp krizi ve diğer ciddi sağlık sorunlarının riskini azaltır.
Covid-19'dan korunmak ve kalp ve damar hastalıklarına karşı riski azaltmak için aşı olmak önemlidir. Aşılar, hem bireysel hem de toplumsal sağlık için önemli bir koruma aracıdır.
(Sercan Uslubaş)

Kaynak: Sercan USLUBAŞ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.