SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görevden alınan Nilüfer Kent Tiyatrosu Genel Yayın Yönetmeni Murat Daltaban: Tiyatronun geleceği için endişeliyim!

Görevden alınan Nilüfer Kent Tiyatrosu Genel Yayın Yönetmeni Murat Daltaban,  yaptığı açıklamada, görevden alınmasına dair tepkisini dile getirdi. D

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 13:03
Kaynak: Dilvin ALTIKARDEŞ
Görevden alınan Nilüfer Kent Tiyatrosu Genel Yayın Yönetmeni Murat Daltaban: Tiyatronun geleceği için endişeliyim!

"Yönetmeliğe göre karar verilmesi gerekirken..."

Murat Daltaban, yönetmeliğe göre görev süresi ve Genel Sanat Yönetmeni değişimine tiyatronun yürütme kurulunun karar vermesi gerektiğini belirtti. Ancak Nilüfer Belediye Başkanı’nın, "Biz farklı kadrolarla çalışmayı istiyoruz" diyerek görevine son verdiğini ifade etti. Daltaban, "Biz tiyatromuzu ulusal alanda çok güzel bir yere taşıdık" şeklinde konuştu.

"Tiyatroların geleceği siyasilerin iki dudağı arasında olamaz"

Daltaban, ekibiyle birlikte büyük bir çaba gösterdiklerini vurguladı. "Güzel oyunlar ve projeler yaparak, ülke çapında tanınır hale getirdiğimiz tiyatromuzun işleyen sistemini bozmaya çalışmak her şeyden önce tiyatromuza ve seyircilerimize büyük bir haksızlıktır" dedi. Üzüntüsünün görevine son verilmesinden kaynaklanmadığını, tiyatrosuna yapılan muameleye üzüldüğünü belirten Daltaban, "Tiyatroların geleceği siyasilerin iki dudağı arasında olamaz. Ama ne yazık ki Nilüfer Belediye Başkanı'nın kararıyla tiyatromuzun işleyen sistemi durduruldu" diye ekledi.

"Tiyatroda yine yönetmeliğe aykırı şekilde müdür atandı"

Daltaban, tiyatronun siyaset üstü ve partiler üstü bir alan olduğunu savunarak, yerel yönetimlerin bu bakış açısıyla hareket etmediğini söyledi. "Tiyatroda yine yönetmeliğe aykırı şekilde müdür atandı. Atandı diyorum çünkü yönetmeliğimizde tiyatro müdürünü sanatçılar ve müdürlük çalışanları oy kullanarak seçiyordu" dedi.

"Farklı kadrolarla çalışacaklarmış"

Daltaban, tiyatroda yaşanan olayların ekonomik bahanelerle açıklanamayacağını belirtti. "Bize söylenen tek açıklama farklı kadrolarla çalışmak istedikleri oldu. Mevcut yönetmelikle bu kararın tiyatronun yürütme kurulunda netleşmesi gerekirdi" diye konuştu.

Daltaban, tiyatronun sanatçılarını dahil etmeden yeni bir yönetmelik hazırlandığını duyduğunu ve bu durumdan endişe duyduğunu ifade etti. "Bu kadar iyi bir noktaya getirdiğimiz tiyatromuz bu politikayla yokuş aşağı gidecek diye düşünüyorum. Ne biz ne de seyircimiz tiyatromuza yapılan bu müdahaleyi hak etmiyoruz" dedi.

(Dilvin Altıkardeş)


 

Kaynak: Dilvin ALTIKARDEŞ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.