SON DAKİKA
Hava Durumu

Küçük ressamlar susuzluğu anlattı, hediyeleri kaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından suyun önemi ve tasarrufu konusunda ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2023 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Küçük ressamlar susuzluğu anlattı, hediyeleri kaptı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ödül töreninde yaptığı konuşmada suyun önemini çocuklara kavratabilmek için yaptıkları çalışmalardan bahsetti. “Suyu korumak, sürdürülebilir kılmak, ileriye taşımak için de yapılması gereken hamleler var yerelde ve genelde” diyen Aktaş, “Tasarruf bu işin en önemli ayaklarından bir tanesi. Onu doğru yönetmek, kayıp kaçakları azaltmak, bununla alakalı altyapı yatırımları yapmak, çevre yatırımları yapmak, bunlar en önemli boyutlar. Ama işte yavrularımıza farklı etkinlikler, eğitim çalışmalarımız var. Okul okul geziyor arkadaşlarımız. İşte bu tip resim yarışmalarıyla, şiir yarışmalarıyla farklı etkinliklerle de bunu geleceğimiz olan yavrularımıza belli etmenin hesabıyla hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Harika şeyler üretmiş çocuklar”

Düzenledikleri yarışmaların su farkındalığı oluşturmada oldukça önemli olduğunun altını çizen Aktaş şöyle devam etti: “Suyun hayatımızdaki önemiyle suyun tasarruflu kullanılması gerektiğine dikkat çekmek, özellikle çocuklarımıza suyu tasarruflu kullanma bilinci sağlamak, su tasarrufu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla resim yarışmasına ilkokul ve ortaokul kategorisinde 1500’ü aşkın çocuğumuz katıldı. Ben buna da çok sevindim. Çok mutlu oldum açıkçası. Harika şeyler üretmiş çocuklar.”

(Sema Yüksel Güngörmez)  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.