SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahallede Kurulan Kadın Kooperatifi Ürünlerini Avrupa’ya İhraç Etmeye Başladı

Mahallede kadınların bir araya gelerek kurduğu kooperatif, kısa sürede önemli bir başarıya imza atarak yöresel ürünlerini Avrupa pazarına ihraç etmeye başladı. Kadınların ekonomik özgürlüğünü artırma hedefiyle yola çıkan girişim, yerel halkın desteğiyle güçlenerek önemli bir ihracat merkezi haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2025 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2025 17:16
Kaynak: Fatma Hatun ALTIKARDEŞ
Mahallede Kurulan Kadın Kooperatifi Ürünlerini Avrupa’ya İhraç Etmeye Başladı

Proje yetkililerinin verdiği bilgilere göre, kadın kooperatifi özellikle organik ve el yapımı gıda ürünleriyle dikkat çekiyor. Yerel üretim sürecinde doğal yöntemler tercih edilerek geleneksel tatların korunması sağlanıyor. İlk olarak Türkiye’nin çeşitli illerinde tanıtım yapan kadınlar, kısa sürede elde ettikleri beğeniyle sınırları aştı ve ürünlerini önce komşu Avrupa ülkelerine, ardından daha geniş bir coğrafyaya ulaştırmayı başardı.

Kooperatif başkanı, kadınların kolektif emeğinin bu başarıdaki en büyük etken olduğunu vurguladı. Üye sayısının kuruluş döneminde 15 kişi olduğunu belirten başkan, bu rakamın bugün 50’yi geçtiğini ifade etti. Ayrıca projeye katılmak isteyen farklı bölgelerden birçok kadın girişimcinin de başvuru yaptığını belirtti. Kooperatif üyeleri ise bu süreçte hem ekonomik kazanç sağladıklarını hem de mesleki becerilerini geliştirdiklerini söylüyor.

Araştırma sonuçlarına göre, kooperatifin ihracattaki başarısında Avrupa ülkelerindeki doğal ve sürdürülebilir ürünlere olan talebin artmasının önemli bir payı bulunuyor. Özellikle sağlık ve çevre bilincinin son yıllarda ivme kazanmasıyla birlikte, doğal ve katkısız ürünlere olan ilgi dikkat çekici şekilde yükseldi. Kadın kooperatifi de bu ihtiyaca cevap vererek pazarda hızlı bir şekilde yer edindi.

Yetkililer, elde edilen başarıyı kutlamak için yakın zamanda Avrupa’daki distribütörlerle ortak bir tanıtım etkinliği düzenleyeceklerini açıkladı. Aynı zamanda kooperatifin yeni pazarlar keşfetmek için araştırmalara başladığı, özellikle Orta Doğu Asya ve Kuzey Amerika pazarlarına yönelik planlar yaptığı öğrenildi.

(Fatma Hatun Altıkardeş)

Kaynak: Fatma Hatun ALTIKARDEŞ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.