SON DAKİKA
Hava Durumu

MAK Araştırma açıkladı Bursa’da kim önde?

31 Mart yerel seçimlerine artık 20 gün kaldı ve heyecan gittikçe artıyor. Diğer seçimlere göre farklı bir süreç yaşanan bu süreçte anketler çok da kamuoyunu açıklanmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 11:17
Kaynak: Sercan USLUBAŞ
MAK Araştırma açıkladı Bursa’da kim önde?

 İşte istisnalardan birisini MAK Araştırma yaptı ve 21 Şubat - 5 Mart tarihleri arasında yaptığı kamuoyu araştırmasını yayımladı. Buna göre Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş yüzde 45 oyla en yakın rakibi CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in 4 puan önünde görünüyor. 

MAK Araştırma’nın Bursa’da 21 Şubat - 5 Mart tarihleri arasında yüz yüze 2370 kişiyle yaptığı ankette, ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı yüzde 45 ile ilk sırada yer alırken, CHP’nin adayı Mustafa Bozbey yüzde 41 oy alıyor. İYİ Parti ve DEM adayları yüzde 2’yi geçemezken, flaş transferlerle gündeme gelen ve Bursa’da da AK Parti eski İl Başkanı Sedat Yalçın’ı aday gösteren Yeniden Refah Partisi ise yüzde 1’de. Yine Zafer Partisi adayı Bayram Kazancı ve Saadet partisi adayı İkram Akkaya da yüzde 1 oy alıyor.  DEVA ve Memleket Partisi adayları üse yüzde 0.5 civarında görünüyor. 

Anketin önemli verilerinden birisi ise kararsızlar ve cevap vermeyenler. Bunların oranı beklenenin çok altında ve yüzde 5. Bu durum da seçmenin artık kararını verdiğini gösteriyor. 

(Sercan Uslubaş)

Kaynak: Sercan USLUBAŞ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.