SON DAKİKA
Hava Durumu

MHP’li isimden CHP’li başkana teşekkür!

MHP önceki dönem Mudanya Belediye Meclis Üyesi Bülent Erden, CHP’li Mudanya belediye Başkanı Deniz Dalgıç’a eski başkan Hayri Türkyılmaz’ın yaklaşık 8 yıl kapalı tuttuğu dolgu alanındaki kapalı Pazar alanının açılması kararı için teşekkür etti. 

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 13:53
Kaynak: Alpaslan YILDIZ
MHP’li isimden CHP’li başkana teşekkür!

Cuma pazarının kapalı Pazar alanına taşınma kararının çok doğru bir adım olduğunu dile getiren MHP önceki dönem Mudanya Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Bülent Erden, “2019 -  2024 yılları arasında Mudanya Belediye Meclisi üyeliğim sırasında 5 yıl boyunca Mudanya Demirhane Mevki dolgu alanında uzun yıllardır hizmet veren CUMA PAZARI'nın kurulduğu kapalı pazaryerini dönemin CHP'li belediye başkanı Hayri Türkyılmaz'ın alternatifini ortaya koymadan  kapatmasını her fırsatta gündeme taşımıştım. Demirhane Mevkii Kapalı Pazaryerinin kullanılmasını engelleyecek hiçbir kanuni dayanağın olmadığını halkımızın yağmurda, soğukta, Pandemi koşullarında büyük sıkıntılar çektiğini ısrarla ve belgeleriyle  defalarca gündeme taşımama ve açılmasını talep etmeme rağmen inat eden CHP'li eski belediye başkanı Hayri Türkyılmaz ve onun hakla hukukla bağdaşmayan tüm uygulamalarına gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım misali destek veren CHP'li geçmiş dönem Meclis Üyeleri sayesinde halkımız mağdur edildi. Alınan beddualar, vebal onlara yeter kanaatindeyim” dedi.


31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde Mudanya Belediye Başkanı seçilen Deniz Dalgıç’ın haksız, mesnetsiz, hukuksuz uygulamaya son vereceğini ve CUMA PAZARI'nın kurulduğu Demirhane Mevki Kapalı Pazaryerini açacağını duyurduğuna dikkati çeken Bülent Erden, “Kendisine aldığı doğru karardan dolayı teşekkür ediyorum. Halkın ve Pazarcı esnafının haklı ve yerinde isteklerine duyarsız kalmadığından dolayı kendisini tebrik ediyorum. Önemli bir hatırlatma olarak Demirhane Kapalı Pazaryerinde sadece CUMA PAZARI değil bir de GİYSİ PAZARI halkımız arasında SOSYETE PAZARI olarak anılan giyim eşyaları satılan bir pazar sadece hafta sonu pazar günü kuruluyordu. Bu konuda da hem halkımızı hem pazarcı esnafı mağdur edilmeden ortak bir payda ile akılcı bir çözüm üretilerek GİYSİ PAZARI'da tekrar bu alana taşınabilir düşüncesindeyim.
Trafik endişesi ile kapatılan bu pazarın karayoluna bitişik AVM'nin talepleri doğrultusunda kapatıldığı söylemlerini Sn. Belediye Başkanı duydu mu bilmiyorum. Ancak pazarcı da halkımızda GİYSİ PAZARI konusunda da mağdur. Hiç değilse yaz sezonu dışında yağmur, soğuk ve çamurun olduğu Mudanyamızın nüfusunun azaldığı aylarda GİYSİ PAZARI Demirhane Mevki Kapalı Pazaryerine geçici olarak taşınabilir kanaatindeyim. Yaz mevsiminde trafiğin çok yoğun olduğu sezonda ise şu an kurulduğu açık alana alınabilir. Bu çözüm önerimi Sn. Başkan Deniz Dalgıç'ın yerinde inceleyerek değerlendirmesini temenni ederim. Halkının sesine kulak veren bir belediye başkanı olarak görevine devam etmesini dilerim.  Diğer yandan eski belediye başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından Halitpaşa Mahallemizde yapılan Kapalı Pazaryerinin asansörlerinin çalışmadığı, çok sık arızalandığı, yaşlı vatandaşlarımızın sıkıntı çektiği bana gelen bilgiler arasında. Bu konuda da kolayca çözüm üretilebilir düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.


MHP’li Bülent Erden, bir başka paylaşımında ise yıllardır kapalı tutulan ve kaderine terk edilen Mudanya belediyesi Havuzunu gündeme getirerek, “Evlatlar Deniz amcalarından havuzlarını istiyorlar. Mudanyalının 10 sene boyunca senenin 12 ayı kullandığı havuzu olması gereken donanımıyla yeniden kullanabilmesi için gereğini rica ediyoruz. Havuz 15 sene önce Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Havuz eksiksiz yaz, kış hizmet verirken, giderleri B.Ş.B tarafından karşılanırken Sayın Hayri Türkyılmaz Büyükşehir Belediyesine açtığı dava sonucu mahkeme kararı ile Mudanya Belediyesine devir alıp, Mudanyalının havuzu Mudanyalının oldu söylemi ile hiçbir sebep yokken havuzu kapattı. Havuzu B.Ş.B işletirken Mudanyalıya hizmet vermiyor muydu? Havuzun önceden olduğu gibi kış mevsiminde hizmetini sürdürmesi için gerekli donanım hali hazırda mevcut değil. Bu konuda bir çalışma yapılması gerekiyor” dedi.

(Alpaslan Yıldız)

Kaynak: Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.