SON DAKİKA
Hava Durumu

Milyarı geçen borcun nedeni meydan mı?

Osmangazi eski Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yeni başkan Erkan Aydın’a belediyeyi 1 milyar TL’nin üzerinde borçla devrettiği ortaya çıktı. Kamuoyunda başka yatırımı bulunmayan Osmangazi Belediyesi’nin borcunun tepki gören ve balkan çarşısına benzeyen meydan projesinden mi kaynaklanıyor soruları gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 15:00
Kaynak: Ayşe CANDAN
Milyarı geçen borcun nedeni meydan mı?

Tiviport’tan Mustafa Özdal’ın haberine göre Osmangazi eski Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın, ‘borçsuz belediye’ iddiasının gerçeği yansıtmadığı ve Bursa’nın en büyük ilçe belediyesinin borç batağında olduğu öğrenildi. Osmangazi Belediyesi’nin borcu 1 milyar lirayı aştığı öğrenilirken,  2023 bütçesi 2 milyar 600 milyon lira olan Osmangazi Belediyesi’nde bu denli yüksek borcun oluşmasında, başta beton yığınını andıran ve maliyeti açıklanamayan Osmangazi Meydanı isimli alanın oluşturduğu tahmin edilmiyor. Kısa zamanda ödenmesi mümkün olmayan ve bütçeyi zorlayan 1 milyar liralık borç nedeniyle, Osmangazi Belediye yönetimi, mayıs ayında toplaması gereken emlak vergilerini erken tahsil etme yoluna gitti. SMS ile borç bildirimi yapılan Osmangazililer, emlak vergilerini yatırmaya başladı. Yüksek borç nedeniyle Osmangazi Belediyesi’nin kısa zamanda yatırım yapması beklenmiyor.

Öte yandan Mustafa Dündar, daha önce belediye bütçesinden seçim kampanyası yürüttüğü gerekçesiyle Sayıştay tarafından uyarılmış ve belirlenen usulsüzlükler yargıya taşınmıştı. Dündar giderayak son bir ay meydan adını verdiği alanda 5 popçuya 25 milyon lira para harcamış, Gazze ateş altındayken Ramazan ayı öncesi yapılan bu konserler büyük tepki görmüştü.

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.