SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’da felaket geliyorum diyor!

Mudanya’da birkaç gün önce yaşanan 5.1 şiddetindeki hafif depremde belediye binasının kullanılamaz hale gelmesinin ardından göçler bu ilçeye çevrilirken, ilçenin dört yanında çöken yollar, duvarlar ve riskli görüntüler tehlikenin büyüklüğünü gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:30
Kaynak: Ayşe CANDAN
Mudanya’da felaket geliyorum diyor!

Mudanya’nın acil sorunlarıyla ilgilenmek yerine konser, festival ve hamaset siyaseti ile 10 yıl geçiren CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yeni döneme adeta harabeye dönmüş bir ilçe ve büyük bir enkaz bırakıyor. Geçen yıl Ağustos ayında yaşanan sel afetinden sonra benzer bir afet daha geçtiğimiz günlerde Tirilye’de meydana gelirken, ilçenin bir çok yerinde yollar çöküyor, duvarlar yıkılıyor ve her an bir facia adeta kol geziyor. Kamuoyunda büyük tepkiye yol açan ve vatandaşın adeta ölümle dans ettiği Mudanya’da Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise yeniden aday olmak için ilçeyi bırakmış 80’lik Murat Karayalçın’ın peşinde adaylık için dolanıyor.

MHP Mudanya İlçe Başkanı Hasan Uysal, sosyal medya hesabından Mudanya Kırkdamla Caddesi’ndeki Ihlara sitesinin yıkılan duvarını paylaştı. Duvarın arka kısmını birkaç ay önce mudanya belediyesinin taş duvar ördüğünü dile getiren Uysal, yapılan taş duvarın çöktüğünü ifade etti. Uysal ibretlik bir konuyu da gündeme getirdi. Uysal, bu sabah gönderilen belediye görevlilerinin duvarın yerinin kendilerine ait olmadığı gerekçesiyle bırakıp gittiklerini söyledi. Uysal sosyal medya paylaşımında şöyle dedi, “Kırkdamla Caddesinde bulunan Ihlara sitesinin önündeki istinat duvarı çöktü. Birkaç ay önce duvarın arka kısmına Mudanya Belediyesi tarafından taş duvar yapılmış ve yük binmesi oluşmuştur.yapılan taş duvar da çökmüştür.Bu sabah belediye tarafından gönderilen görevliler çöken duvarın olduğu yerin kendilerine ait olmadığını yapamayacaklarını söylemişlerdir.Yorum sizin.!”

Öte yandan bir başka serzeniş de Güzelyalı’dan geldi. Sehirmedya.com’a ulaşan vatandaşlar Güzelyalı’ya bağlı Uğur Sokak Asri Osmanlı Evleri sitesinin önündeki yol 15-20 gün önce çökmüş. Mahalle muhtarı hemen belediyeye dilekçe yazarak önlem alınması ve yolun yapılarak ulaşıma açılmasını talep etmiş. İnsanlar evlerine gidemez ve tehlike içinde yaşarken Mudanya Belediyesi’nin konuyla ilgilenmediğini, muhatap bile bulunamadığını ve kemsinen gelip yolla ilgili bir şey yapmadığını ifade ediyor.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Tirilye’de yaşanan sel afeti üzeri Büyükşehir Belediye Başkanı bursa Valisi, Bursa Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala dahil herkes bölgeyle yakından ilgilenirken ve defaten ziyaret ederek yaraların sarılması için mücadele ederken, Türkyılmaz yöneti ise yine oralı bile olmuyor. Türkyılmaz geçen yıl yaşanan sel afetinde de benzer bir tutum ortaya koymuştu.

Mudanya’nın dört yanı hizmetsizlikten kırılırken belediyenin acil önlemleri bile almaması ise vatandaşları öfkelendirirken, CHP tabını bile yapılmayan hizmetler ve ilçeyle ilgilenmeyen başkana adeta öfke kusuyor.

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.