SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya’da kasa tam takır:  Çay almaya para yok!

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, tam bir enkaz devraldı. Mazot alamadığı için belediye araçları kontak açamıyor, belediye çalışanlarına maaşları yarım yatırılabilmiş durumda. Başkan Dalgıç’ın belediyeyi çevirebilmek için kredi arayışına girdiği bildirilirken, Mudanya’yı 10 yıl yöneten ve yüzlerce arazi satışı yapan Türkyılmaz yönetiminin belediyeyi nasıl batırdığı ise bilinmiyor. Belediyenin an itibariyle çay almaya parası olmadığı söyleniyor.  

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 14:30
Kaynak: Ayşe CANDAN
Mudanya’da kasa tam takır:   Çay almaya para yok!

CHP yerel seçimlerde 10 yıldır belediye başkanlığı görevini sürdüren Hayri Türkyılmaz yeniden aday gösterilmemiş yerine Deniz Dalgıç aday yapılmıştı. İlçeyi 10 yıl yöneten Hayri Türkyılmaz’ın yeni başkan Dalgıç’a tam bir enkaz bıraktığı ortaya çıktı. Belediye binası depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan 10 yıldır bir meclis salonu bile yapamayan Türkyılmaz’ın belediyenin kaynaklarını har vurup harman savurduğu, geriye ise boş bir kasa ve borç bıraktığı ifade ediliyor. Dalgıç’ın görevi teslim almasının ardından önüne konan tablonun içler acısı olduğu belirtilirken, çalışanların maaşlarını bile ödeyemeyecek hale gelen Mudanya Belediyesi, personeline yarım maaş ödemek durumunda kaldı. Yine zabıta başta olmak üzere birçok birimde mazot alacak para olmadığı için araçların sontak açamadığı ve birçok hizmetin zafiyet gösterdiği ifade ediliyor. 

Mudanya’da adeta bir enkaz devralan Deniz Dalgıç ise kolları sıvayarak öncelikle mali sorunu çözmek için mesai harcamaya başladığı ifade ediliyor. Bir yandan kredi aranırken diğer yandan farklı çözümler için de arayış sürüyor. Dalgıç’ın hem ilçe bayramlaşması hem de il bayramlaşmasında partililere de seslenerek “Lütfen bize yanlış yaptırmayın. Yanlış isteklerle bize gelmeyin” ifadelerini kullandı.  

Öte yandan Deniz Dalgıç’ın yönetime gelmesiyle Mudanya’da zulm dönemi de geride kaldı. Yıllardır inat uğruna kapalı tutulan ve çöplüğe çevrilen sahildeki kapalı pazar alanı önümüzdeki haftadan itibaren hem sebze meyve hem de kıyafet pazarı olarak yeniden Mudanyalılara hizmet vermeye başlayacak. Önceki dönemin izlerinin silinmesi bakımından önemli bir adım olan kapalı pazar yerinin yeniden açılmasıyla hem vatandaşların hem da pazarcıların yaşadıkları mağduriyet sona ermiş olacak. 

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.