SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafakemalpaşa’da borç tartışması sürüyor: Mehmet Kanar: “Alnım ak, vicdanım ak”

Yerel seçimlerin ardından el değiştiren belediyelerden birisi olan Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde yeni başkan CHP’li Şükrü Erdem’in belediyenin borçlarını pankart halinde belediye binasına asmasıyla başlayan polemik sürüyor. Eski Başkan Mehmet Kanar üst üste yaptığı paylaşımlarla tepkisini gösterirken, bugün yeni bir açıklama daha yaparak, “Alnım ak, vicdanım ak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 17:18
Kaynak: Ayşe CANDAN
Mustafakemalpaşa’da borç tartışması sürüyor:  Mehmet Kanar: “Alnım ak, vicdanım ak”

CHP’li Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem, görevi devraldıktan sonra hazırlattığı pankart ile belediyenin borçlarını belediye binasına astı. Erdem hatta sonra sosyal medya hesabından Mustafakemalpaşalılara bir mesaj yayımladı, Erdem mesajında şunlara yer verdi; “Kıymetli Hemşehrilerim, Yerel seçimler sürecinde bizleri bu makamlara layık gördüğünüz takdirde, şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğimizin sözünü vermiştik. Bu anlamda, Belediyemizin mali durumu ile ilgili olarak yönetimi teslim aldığımız gün itibariyle mevcut borç tablomuzu binamızın dışına asarak sizlere ilan ediyoruz. Buna göre genel borç toplamımız 328.899.609,76 TL bulunmaktadır. Belediyemizin bekleyen alacak miktarı ise 50.349.127,66 TL’dir.  Uzun zamandır kulaktan kulağa konuşulan Belediyemizin genel personel maliyetini de Nisan ayındaki güncel durumu ile paylaşıyoruz. Ancak unutulmamalı ki, bu yılın başından itibaren işçilerimiz sendika sözleşmesi ile maaşlarında iyileştirme beklemektedir. Bu düzenleme ile de personel giderimiz artış gösterecektir.  Bugünkü şekliyle Nisan ayı genel personel giderimiz 34.032.388,00 TL olmakla birlikte, İller Bankasından gelen pay sadece 15.873.997,00 TL dir. Dolayısıyla şu an kasamızda işçimizin maaşını karşılayacak paramız bulunmamaktadır. Kimsenin şüphesi olmasın ki, acil olarak hayata geçireceğimiz önlem, tasarruf ve gelir kaydedici adımlarla bu zor süreçten çıkacağız. Kısa vadede emekleri ile ekmeklerini kazanan işçilerimizin mağduriyetini gidereceğiz.  Sizlerin bizlere olan güveni ve sabrı ile her zorluğu aşacağımızı biliyoruz. Söz verdiğimiz gibi gece gündüz çalışarak, önce alacağımız tedbirler ile giderlerimizi ve borçlarımızı azaltacak sonra ise Mustafakemalpaşamızı daha yaşanır kılmak için yatırımlarımızı gerçekleştireceğiz. Bursa Büyükşehir Belediyemiz ile ele ele vererek hep birlikte gülümseyeceğiz.”

KANAR’DAN YANIT

Görevi devreden AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kanar Erdem’in açıklamasına sosyal medyadan yanıt verdi. Kanar, alnının ve vicdanının ak olduğunu belirterek, borçlanmanın nedenlerini bir kez daha anlattı. Emanete sahip çıkıp ilçeye birçok hizmet getirdiklerini anlatan Kanar, “İşin nüktedanlığı bir yana: Benim  5 yıla sığdırdığımız projelerimizi anlattığımız kitapçığımızın önsözü “Kolay olsaydı herkes yapardı” ile başlıyor. Gerçekten dünyada yaşamı durma noktasına getiren Pandemi, devam eden Savaşlar, asrın felaketi Depremler ve buna bağlı olumsuz ekonomik gelişmelere rağmen hiçbir mazerete sığınmadan, ilçemizi tarihi yatırımlarla buluşturduk. İlklere imza attık. Ardımızda ; ilçemize kazandırılmasına vesile olduğumuz kamu yatırımlarından, alt yapıdan üst yapıya, ulaşımdan, spor, eğitim, sağlık ve sosyal belediyeciliğe örnek çalışmalarla güçlü bir Mustafakemalpaşa bıraktık. Her zaman kıymetli hemşehrilerimizin emrinde, hizmetinde olduk, emanetine sahip çıktık. Bu güzel ilçenin güzel insanları için taş üstüne taş koyan ve koyacak herkesten Allah razı olsun. Yapılacak güzel işleri takdir etmeye, yapılmayanların takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Hesap kitap bilmeyen, tamamen siyasi hırs ve kinle hareket edenlere zaten söyleyecek sözüm yok.  Zaman, her zaman olduğu gibi herkes hakkında en adil kararı verecektir.Gün ola harman ola... Bana, 5 yıl hizmet etme gururu ve şerefi yaşatan tüm değerli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.