SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ticaret Gerilimleri Küresel Büyüme Üzerinde Tehdit Oluşturuyor

Son dönemde artan ticaret gerilimlerinin küresel ekonomiye etkisine dair yapılan araştırmalar, endişe verici sonuçları gözler önüne serdi. Uzmanlar, ülkeler arası ticari anlaşmazlıkların sadece kısa vadeli değil, uzun vadeli ekonomik büyümeyi de olumsuz yönde etkileyebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2025 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2025 20:43
Kaynak: Ramazan Gültaş
Ticaret Gerilimleri Küresel Büyüme Üzerinde Tehdit Oluşturuyor

Ekonomik analizler, ticaret akışındaki olası kesintilerin ve artırılan gümrük vergilerinin, özellikle gelişmekte olan ülkelerin büyüme oranlarında kayda değer bir düşüşe yol açabileceğini gösteriyor. Bunun yanında, ticari belirsizliklerin özel sektör yatırımları üzerinde caydırıcı bir etkisi olduğu da vurgulanıyor. Öyle ki, şirketlerin belirsizlik ortamında daha temkinli hareket ettiği ve bu durumun küresel tedarik zincirlerini zayıflattığı belirtiliyor.

Araştırma bulgularına göre, süregelen ekonomik gerilimler dünya genelinde üretim, istihdam ve tüketici güvenini zayıflatarak yavaşlama riskini artırabilir. Ayrıca, ithalata yönelik yaptırımların ve korumacı politikaların bazı ülkeleri daha da izole edeceği, bu ülkelerin rekabet gücünü kaybedeceği ifade ediliyor.

Uzmanlar, büyüme hızında düşüş yaşanmaması için uluslararası iş birliğinin ve ekonomik diyalogların güçlendirilmesi gerektiğini öneriyor. Küresel ticaretin kalıcılığına vurgu yapılırken, ülkelerin kendi ekonomilerini koruma adına uygulamaya koyduğu korumacı önlemlerin uzun vadede daha büyük sorunlara yol açabileceği konusunda hemfikir olunuyor.

(Ramazan Gültaş)

Kaynak: Ramazan Gültaş

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.