SON DAKİKA
Hava Durumu

Yol arkadaşları soruyor Türkoğlu sessiz kalıyor: O evi nasıl aldın açıkla!

İYİ Parti’nin Bursa Büyükşehir adayı olmasına rağmen CHP adayı Mustafa Bozbey’in kazanması için kıvranan Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Beşevler’de aldığı lüks daireyle ilgili iddialarla ilgili sessizliğini koruyor. Yol arkadaşlığı yaptığı isimlerin de tepkisini çeken Türkoğlu, kısa bir süre önce mal beyanında da gösterdiği lüks daireyi hangi şartlarda aldığını kamuoyuna açıklama çağrılarına sessiz kalıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 16:59
Kaynak: Ayşe CANDAN
Yol arkadaşları soruyor Türkoğlu sessiz kalıyor:  O evi nasıl aldın açıkla!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun bir süredir tartışmalara neden olan geçen yıl aldığı lüks daireyle ilgili tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti’de beraber siyaset yaptığı ancak sonra yol ayrımı yaşadığı Hidayet Sevinç daireyle ilgili iddialarının peşini bırakmazken, topa İYİ Partili başka isimler de girmeye başladı. Hidayet Sevinç’in yaptığı kredi hesabı ise gerçekten parmak ısırttı. 

Türkoğlu’nun 2023’te aldığı konutun o günkü değerinin 4 milyon lira olduğunu anlatan Sevinç, “110.000 TL milletvekili maaşı ile 4.000.000 TL'lik dairenin aylık 106.180 TL tutan konut kredisi taksidi nasıl ödenebiliyor? Müteahhit firma milletvekili olduğu için ödeme gücüne güvenip tamamına peşin fiyatına 120 ay vade yaptıysa ayda 33.333 TL ödenebilir elbette! Müteahhit firmayı açıklasın kendi evimi teminat verip üzerine müteahhitten alacağım eve de satılamaz koydurup vekilin iki katı taksit ödeyip ayda 66.666 TL taksitle 8.000.000 TL ödeyerek vekilimize komşu olmaya talibim!” ifadelerini kullandı. 

Hidayet Sevinç bir başka paylaşımında yine Türkoğlu'na gönderme yaparak, “2011'de 120 ay vade ile satın aldım evimi, ezbere yazar/söylerim peşinatı nasıl denkleştirdim, hangi fiyattan altın bozdum, eksper ne kadar değer biçti, ne kadar konut kredisi aldım. Yetmeyince kaç ayrı bankadan, kaç ay vadeli kaç paralık ihtiyaç kredisi alarak parayı denkleştirdim. Aylık taksidim ne kadardı, faiz oranı kaçtı, yapılandırmada kaça düştü, emlakçı komisyonu ne kadar ödedim oraya kadar hepsi hafızamda.  Selçuk Türkoğlu daha dün gibi, 2023'te ev almış ama cevap veremiyor/vermiyor! Not: Merak eden olursa siz yine de ezberime güvenmeyin, tüm ödemelerin dekontu mevcut” ifadelerini kullandı.

Yine İYİ Partili Yüksel Ceylan, Türkoğlu’na tepki göstererek sert çıktı. Biz kimlerle yol yürümüşüz diyen Ceylan, “Selçuk Türkoğlu, Hidayet Sevinç’in iddialarını ya çürütmeli, ya da Milletvekilliğinden ve İyi Partiden İstifa etmeli hatta Bursa’yı Terk etmelidir. Biz kimlerle yol yürümüşüz” ifadelerini kullandı. 

CHP adayı Mustafa Bozbey’in kazanması için elinden geleni yapan Türkoğlu’nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı mal beyanında,  sendikacılığı döneminde Milli Eğitim Bakanlığı’na okul kantinleriyle ilgili çok sayıda basın açıklaması yapmasına rağmen eşi üzerinden okul kantini işlettiği de ortaya çıktı.  

(Ayşe Candan)

Kaynak: Ayşe CANDAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.