SON DAKİKA
Hava Durumu

İmamoğlu israf dediği araçları iki katı fiyatına yeniden kiraladı !

İBB'deki ihtiyaç fazlası araçları araştırmak için görevlendirilen araştırma komisyonu, raporunu tamamladı. Yeni İBB yönetiminin eski yönetime kıyasla kiralık araçlara iki katı daha fazla ücret ödediği raporda yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2020 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2020 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İmamoğlu israf dediği araçları iki katı fiyatına yeniden kiraladı !

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, ihtiyaç fazlası olarak nitelediği ve Yenikapı Miting Alanı'na çektirdiği araçları araştırmak üzere kurulan İBB Meclisi Araştırma Komisyonu raporunu açıkladı. Raporda İBB yönetiminin bir önceki döneminde 2017 yılında 997 araç 24 ay kullanmak üzere toplamda 30 milyon 842 TL'ye kiralanırken, Ekrem İmamoğlu döneminde 990 araç 5 aylığına 16 milyon TL bedelle kiralandığı açıklandı.Ucuz Sex Hattı Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın.  Araç başına AK Parti döneminde bin 289 TL bedel ödenirken bu ücret Ekrem İmamoğlu döneminde 3 bin 375 olduğu görüldü.

İBB Meclisi, Başkan Ekrem İmamoğlu'nun, ihtiyaç fazlası olarak nitelediği araçların Yenikapı'da bulunan sergi alanında sergilenmesi üzerine araştırma komisyonu kurulmasına karar verdi. Komisyon tarafından belediye ve iştiraklerine konu hakkında sorular yöneltildi. İBB Meclisi'nde, "israf" araçları konusunu araştırmak üzere kurulan komisyon, çalışmasını 5,5 ayda tamamladı.

SERGİLENENLER MAKAM ARACI DEĞİL, HİZMET ARACI

Öte yandan komisyon raporunda Yenikapı'da sergilenen araçların ihtiyaç fazlası olmadığı hizmet aracı olduğu ifadelerine yer verildi: "Komisyonumuzda elde edilen bu bilgiler ışığında yukarıda da belirtildiği üzere Yenikapı Meydanında ihtiyaç fazlası olarak götürülen araçların makam araçları olmadığı, hizmet aracı olduğu tespit edilmiştir. Yenikapı'ya çekilen araçların müteahhit ve promosyon ürünü dışındaki araçların müdürlükler tarafından gönderilen yazılarda da belirtildiği gibi itfaiye, otobüs, kamyon, evde sağlık hizmeti ve zabıta hizmetleri gibi belediye hizmetlerinde kullanılan araçların hizmet aracı olduğu makam aracı olmadığı tespit edilmiştir."

AYNI ARAÇLARI İKİ KATINA GERİ KİRALADILAR

Diğer taraftan raporda Yenikapı'da sergilendikten sonra ihtiyaç fazlası denilerek iade edilen araçların ardından ilgili birimlerden gelen yoğun istek üzerine yeniden araç ihalesine çıkıldığı belirtildi. 23 Haziran seçimleri sonrasında yapılan araç alımına yönelik detaylar paylaşıldı. Raporda geçen ifadelerde AK Parti döneminde 2017 yılında 997 araç 24 ay kullanmak üzere toplamda 30 milyon 842 TL'ye kiralanırken, Ekrem İmamoğlu döneminde 990 araç 5 aylığına 16 milyon TL bedelle kiralandığı açıklandı.

Araç başına AK Parti döneminde bin 289 TL bedel ödenirken bu ücret Ekrem İmamoğlu döneminde 3 bin 375 olduğu görüldü. Aradaki fiyat farkı ise dudak uçuklattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.