SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayram yolculuklarında bu hastalıklara dikkat!                    

Deniz AKIN Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte tatil ve bayram ziyareti için pek çok insan yolculuğa çıkmaya hazır. A

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2018 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2018 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bayram yolculuklarında bu hastalıklara dikkat!                    
Deniz AKIN
Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte tatil ve bayram ziyareti için pek çok insan yolculuğa çıkmaya hazır. Ancak keyifli bir yolculuk için, düzenli ilaç kullanması gereken bazı süreğen hastaların tedbirli olmasını tavsiye eden Okan Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı “Temel kural, her şeyde, her zaman ‘ölçülü’ olmak.” dedi.
Sözlerine “Bayramında gelmesi ile birçok kişi yollara çıkacaktır, uzun yolculuklara bir de yol kalabalığı eklenince süreğen hastalığı olan kişilerin tedbir alınması şarttır.” diyerek başlayan Okan Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, şöyle devam etti; “Epilepsi hastaları, asla araba kullanmamalıdır. Zaten karayolları trafik nizamnamesine göre araba kullanamazlar. Özellikle gece karşıdan gelen far ışıkları, epileptik nöbeti tetikleyebilir. Ülkemizdeki trafik kazalarının bazısının bu tip hastalardan kaynaklandığını biliyoruz.” Şeker hastalarının da yolculuk sırasında dikkat etmesi gereken konulara değinen Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, “Şekerli gıdalar, felç ve geçici felç gibi beyin damar hastalıklarını tetikleyebilir. Aşırı yağlı et kullanımından da kaçınmalıdır. Eğer araba sürerken bir dalgınlık ya da odaklanma güçlüğü hissederlerse hemen sağa çekip bir süre dinlenmeli ve bu süre zarfında yakınmalar düzelmezse mutlaka bir yakınını arayıp yardım istemelidir.” ifadelerini kullandı.
TANSİYONUNUZU YOLCULUK ÖNCESİ KONTROL ETTİRİN
Yüksek tansiyon hastalarının değişen iklim şartlarından ve beslenme farklılıklarından dahi etkilendiğinin altını çizen Prof. Dr. Okan Bölükbaşı, sözlerini şöyle bitirdi; “Aslında doktorlar, tansiyonun yükselmesinden çok düşmesinden korkarlar. Bu nedenle hastalar ayaklarını bir yere çarpmaktan doğan ağrıdan tutun da, ishal gibi ek tıbbi sorunların bu sabit zannettikleri tansiyonlarını değiştirebileceğini unutmamalıdırlar. Seyahate çıkarken ya da günlük alışkanlıkları dışında ortaya çıkan yeni durum değişikliklerinde sabah ve akşam tok karna tansiyon takibi yapmak iyi olur. Sonucu doktorları ile görüşmeleri önerilir. Gürültüden uzak durmak, sakin ve ağaçlıklı bir yolda yapılan sabah yürüyüşleri tansiyonu olumlu yönde etkiler.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.