SON DAKİKA
Hava Durumu

Canan Karatay'dan Ramazan tavsiyesi

Canan Karatay'ın Ramazan meaisi başladı. Her yaptığı açıklamayla gündeme damga vuran Karatay, Ramazan'da nasıl beslenilmesi konusunda bilg

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Canan Karatay'dan Ramazan tavsiyesi
Canan Karatay'ın Ramazan meaisi başladı. Her yaptığı açıklamayla gündeme damga vuran Karatay, Ramazan'da nasıl beslenilmesi konusunda bilgiler verdi. 

Bir etkinlik kapsamında Tekirdağ'a gelen iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşlanmanın sağlıklı, doğal, bozulmamış, besinler tüketmeye bağlı olduğunu söyledi.



Sofra tuzu uyarısı

Tuz tüketiminin insan sağlığı için önemli olduğuna değinen Karatay, şunları kaydetti:


"Kristal kaya tuzu tüketilebilir çok sağlıklıdır. Vücudumuzun yüzde 60'ı sudur, hücrelerimizin yüzde 60'ı sudur ama bu su tuzlu sudur. Hakiki tuzlu sudur, mineralle doludur. Kaya tuzu da yüzde 30 oranında sodyum içerir, onun için sağlıklıdır. Onun yanında rafine olmadığı için sağlıklıdır. Kayalardan ve 2 ila 7 bin yıllık mağaralardan elde edildiği için de hava, çevre kirlenmesine maruz kalmamıştır. Rafine olmadığı için sağlıklı elementlerinden ayrılmamıştır. Bildiğimiz sofra tuzu endüstri için üretilmiştir. Fabrikalarda her türlü endüstride bunu kullanıyoruz. Endüstrinin kullandığı sofra tuzunu insan vücudu kullanamıyor ondan hastalanıyoruz. Sofra tuzu tehlikelidir ve kullanılmaması gerekir. Kristal kaya tuzuyla hiçbir benzerliği yoktur."



Ramazan tavsiyeleri

Yaklaşan ramazan ayının uzun yaz günlerine denk geldiğini hatırlatan Karatay, "İftardan sonra bol su tüketin" önerisinde bulundu.


Karatay, ramazan ayına şimdiden vücudun hazırlanması gerektiğinin altını çizerek, "Karatay prensiplerinde vücut günde 2 öğün beslenmeye odaklanmıştır. Sahurda 2-3 tane yumurta, peynir, soğuk köfte tüketilmelidir ama ekmeksiz. Ramazan pidesi çıkacak, pide köy tereyağıyla veya zeytinyağıyla beraber tüketilebilir. Şekersiz çay, süt, ayran bol bol türetilebilir. Susuzluk baş ağrısı ve halsizlik yapar. İftardan ve sahurdan sonra kelle paça çorbası veya tarhana çorbası tüketilebilir. Ramazanda şekerli, gazlı içecekleri sofraya almayın. Ağzınıza koymayın. Çok susatır ve baş ağrısı yapar." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.