SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin'de 'Ebola aşısı' üretilecek

Çinli bir biyoteknoloji firmasının, Ebola tedavisinde kullanılacak aşının seri üretimine başlayacağı bildirildi.   Şinhua ajans

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2015 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2015 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çin'de 'Ebola aşısı' üretilecek
Çinli bir biyoteknoloji firmasının, Ebola tedavisinde kullanılacak aşının seri üretimine başlayacağı bildirildi.
 

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Halk Kurtuluş Ordusu tarafından Ebola'ya karşı geliştirilen aşının seri üretimine başlanması planlanıyor.

Merkezi ülkenin kuzeyindeki liman şehri Tiencin'de bulunan Cansino firmasının, seri üretim için sanayi üssü inşa etmeye başladığı belirtildi.

Projenin 317 milyon dolara mal olmasının ve 2018 yılının eylül ayında bitirilmesinin planlandığı ifade edildi. Diğer yandan, bu merkezde zatürre, menenjit ve tüberküloza karşı da aşılar üretileceği kaydedildi.

Çin Askeri Tıp Bilimleri Akademisi, Ebola virüsünü yaklaşık 3 saat içinde teşhis edebilen testin üretimi için onay alındığını açıklanmıştı. Ebola virüsünün erken teşhisi, önlenmesi ve kontrolünde önemli bir rol oynaması beklenen testin, yüksek duyarlılığa sahip olduğu vurgulanmıştı.

Pekin yönetimi, ülkede olası Ebola salgınını engellemek için özel bir korunma ve tedavi planı açıklamış, tüm sağlık kuruluşlarına, karşılaştıkları şüpheli durumları iki saat içinde bildirmeleri talimatı iletilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 7 Ekim'de açıkladığı rapora göre, salgının başlamasından bu yana 11 bin 297 kişi Ebola nedeniyle yaşamını yitirdi. Yaklaşık bir milyon kişi ise karantina altında tutuluyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.